Biz kadınlar neden eşlerimizin/sevgililerimizin ailelerinden ilgi bekliyoruz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gonul1977
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gonul1977

Ziyaretçi
Sitede düzenli olarak her gün eş aileleleri ile ilgili sıkıntıları okuyorum, bazıları hakikaten ciddi boyutlarda ama bazıları da çok fazla beklentiye girmekten kaynaklanan sorunlar bence, bu hatayı bende yaptım, sonuçta o sizin aileniz değil eşinizin ailesi ve hiç bir zaman size öz çocukları kadar yakın olmayacaklar sanırım önce bunu kabullenmemiz gerekiyor, örneğin; eşler bu tarz sıkıntıları çok fazla yaşamıyorlar çünkü onlar bu tür beklentilere girmiyorlar, dolayısı ile hayal kırıklığıda yaşamıyorlar bizim gibi!! Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Her şey karışılıklı sonuçta.Dediğinde de haklısın ne kadar beklenti o kadar hayal kırıklığı,en güzeli beklenti içinde olmamak ve onların anne babamız olmadıklarının farkında olmak.ışte o zaman hayat daha kolay olur; ancaaaaak onlar da ilgi konusunda beklenti içinde olmamalılar ama saygı beklemek hakları benim de fikrim bu.

doğru söylüyorsun erkekler farklı düşünüyorlar
onlar mantıklarıyla hareket ediyorlar bizde kalbimizle
bizi onlarla ayıran en büyük fark bu zaten

ben sanmıyorum hiç bir gelinin el üstünde tutulmak,pamuklara sarılmak gibi bir dileği olduğunu
sadece bizlere biraz daha saygılı davranılmasını ve çocuklarının ayrı bir aile oldukları kabullenmelerini istiyoruz.o kadar :1hug:

Kesinlikle katılıyorumkaydirigubbakcemile5

Evliliğimin başından sonuna kadar hiç bir zaman sevgi,ilgi beklemedim kocamın ailesinden..
Sadece saygı ve beni olduğum gibi kabul etmelerini istedim..
Benim karakterimi,huylarımı değiştirmeye çalışırlarken beni kaybettiklerini geç de olsa anladılar..:1closedeyes:

hiç bir beklentim yok,uzak olmalarından başka...
sevmeyecekleri aşikar.bu yüzden gölge etmesinler,başka ihsan istemez.

en dogrusu beklentinin olmaması ama benim beklentilerim var çünkü onlar benden hep bişeyler bekliyolar karsılıgında da benim de istemeden de olsa beklentilerim oluyo..mesala cumartesi gunu görümcem geldi ist oturuyo tatile geldi.ben yemege cagırdım.yeni evime gectim acaba ne getirir diye aklım dan gecırdım el ele yapıyo sonucta..ama sagolsun güle güle otur bile demedi..bi karıiş suratla geldiiiii gitti.böyle insanlardan hiçbişey beklememöeyi ögreniyorum gecte olsa

eşimin ailesinden hiç bir zaman sevgi, ilgi beklemedim
kendi ailemin sevgisi ilgisi bana yetiyorda artıyor çok şükür
gerçi eşimin aileside herzaman çok ilgilidir bana karşı ama ben bunu beklemedim, olmasada olurdu benim için bir eksiklik hissetmezdim açıkcası

Ya arkadaşlar msj lardan da anlaşılacağı üzere biz kadınlar yapı itibari ile rekabet duygusu gelişmiş insanlarız ben bunu anladım, ya ben artık ekndi hayatımda şunu uyguluyorum, beni ister sevsin ister sevmesin, ister gelsin ister gelmesin, umrumda bile değil!! Önemli olan sevdiğim adamın bana değer vermesi benimle olması, sanırım sizin üzüldüğünüzde asıl bu eşlerin pasifliği sizi kollamaması bir aile olduğunuzu hissettirmemesi değilmi?

ben ilgi falan istemiyorum vallahi,hayatımdan mümkün olduğunca uzak olsunlar,bana karışmasınlar yeter bana!

hiç bu beklenti içinde olmadım...
beni sevmek zorunda değiller...ama saygı duymak zorundalar,sonuçta onların oğluyla evliyim...

kesinlikle katılıyorumsengözlerimebaksanab duygusal bakmamak lazım benimde kayınvalide ve görümcelerle problemim oldu ama sonra olaylara duygusal bakmadım şimdi yüzüme gülüyorlar ama ister samimi olsunlar ister olmasınlar belli mesafe var onu koruyorum 3 senelik evliyim 2 senedirde kafam rahatyerimseniben

inanın ben ilgi falan beklemiyorum
sadece içli dışlı samimi olmayalım yeter
rutin ziyaretlerimi ve görevlerimi yerine getireyim ilgi falan istemiyorum
beni benimle bırakmaları beni daha fazla mutlu ediyo

oğlunu seviyorsa bir anne ise merhameti varsa bana saygı duysun evliliğime saygı duysun yeter.

kayınvalidem çok sever beni ve her görüştüğümüzde de çok cici davranır. ama bunlar olmasaydı yinede saygılı olmasını isterdim.
oğlunu seven gelinini de sever.

zaten çok ilgi seven bekleyen bir yapım yok
onun için onlardan da böyle bir beklentim yok
bana karışmasınlar, olduğum gibi kabul etsinler yeter
mesafe ve sınırlar iyidir, aşmamak lazım

hiçbir beklentim yok onlardan gölge etmesinler baska ihsan istemem...
hep dedigim gibi bana uzak Allaha yakın..

çok farklı yaa sen kendi annen gibi sevip saygı duyuyorsun ama aynı sevgiyinin karşılıgını alamayınca insanın zoruna gidiyordur elbette daha öyle bişey yaşamadım inş yaşamamda.

ne ilgisi sevgisi gölge etmemelerinden başka bişi beklediğim yok ki
ama iyi bir kariyerim olmasına yabancı herkesin aman ne hanım hanımcık ne tatlıdilli güler yüzlü gelinin var dediği bir insan olmama rağmen eşimin annesi kız kardeşi ve teyzesi sürekli beni hiçe saymaya çalışıyor haliyle sinir oluyorum ilgiye gerek yok hakettiğim gibi davransınlar yeter

yok çokda ilgili olmasınlar ben şahsen istemem
fazla muhabbet tez ayrılık getirir
sıkı fıkı olmaya gerek yok
bizi rahat bıraksınlar sürekli dibimizde olmasınlar

insan olmanın gerektirdiği davranışları sergiliyorlar mı;gerisi hikaye..
birey olarak görüyorlar mı;gerisi hikaye...
şükürler olsun ilgi,sevgi hepsi mevcut ama bu benim isteğim dahilinde değil kendi seçimleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…