biz kendi içimizde nasıl bu kadar ayrıştık?

Lirosa

🧚‍♀️
Pro Üye
12 Nisan 2016
2.254
9.631
158
24
Selam hanımlaaar, iyi geceler tabi ne kadar iyiyse... :confused:

Birkaç gündür mental olarak çok kötüyüm yorgun olduğum için çoğunlukla evdeyim yatakta geçiriyorum bu süre zarfında sosyal medyaya bakıyorum baktıkça kahroluyorum.

Neden mi? Herkes kendince bir konuya saplantılı kalmış kime nasıl saldırsam nasıl iftira atsam diye düşünüyor bildiğiniz nefret kusuyorlaar birbirlerini hiç görmeyeen insanlar birbirlerine yorumdan nefret kusuyorlar, inanabiliyor musunuz?
Herkesin bir fikri zikri vardır biz düşüncelere saygı duymak yerine ne ara bu kadar birbirimizi ayrıştırmaya başladık? ne ara nefret söylemlerini hakeder olduk? her şey olduk ama insan olamadık bazılarına göre...
Üzülüyorum çok üzülüyorum. Bu konuyu da dertleşmek amacı ile açtım sosyal medya hesaplarımı bile kapattım...

Zaman zaman insanlar üzerlerindeki negatifligi atmak adina bir takım yöntemlere başvururlar.
Sosyal medya ise suya sabuna dokunmadan sahip oldukları bu öfke birikimini atabildikleri tek mecra.
Hissedilen mutsuzluk ve öfke bu platformlar vasıtasıyla başkası insanlara aktarılıyor.
Yayılmasının nedeni ise duygusal tatmin.
Deşarj olma eğilimi.
Yüzyüze soylenemeyen şeyler sanaldan rahat bir biçimde zikrediliyor.
Ayrıca çoğunun kendi fikri yahut zikri bile değil,sağdan soldan etkileniyorlar 🤔

şu sıralar benim de sosyal medyamı kapatasım var... yorumları okudukça insanlardan soğumaktan korkuyorum. özellikle şu geçirdiğimiz süreçte hepten insanlar birbirine düşman oldu. görüşe saygı yok. hakaretler, aşağılamalar vs... en güzeli bir süre herşeyi kapatıp kafanı dinlemek

O kadar saçma paylaşımlar yapıyorlar ki kaç kişiyi takipten çıkardım bilmiyorum. Böyle giderse de takipleştiğim bir avuç insan kalacak gibi duruyor.

Back
X