Biz nolucaz yaşlanınca ya :(

samyelipoyraz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
506
41
48
İzmir
Şimdi çocuk büyütüyoruz hayatımızın merkezine koyuyoruz. Rabbim sağlık versin bize ve evlatlarımıza (Amin)
İlerde nolucaz yaşlanınca nolucaz.. şimdi bile kimse evinde istemiyor kv-kp.. çocuklarımızın ailelerini huzursuz edicez. evlerimizde tek başımıza mı oturucaz. ya da illaki huzur evine mi gidicez. oğullarımızın kızlarımızın evlendikten sonra bizle ilgilenmesi için illa yatalakmı olmamız lazım illa muhtaçmı olmamız lazım. düşünsenizde büyütüp emek verdiğiniz canınız ciğeriniz evlatlarınız el gibi nadiren sizinle görüşücek,yanında bile istemeyecek ev ev üstüne olmaz diyerek...
ya bi gariplik var bu durumda sanki... ki 50 yaş bile olsa vücut rahatsızlıklarının başaldığı yaştır, her gün biyerleri ağrıyo o yaşlardaki insanları o yaşlarda biz napıcaz yalnız mı geçiricez geri kalan ömrümüzü. haftanın bikaç günü -o da en iyi ihtimalle- görürüz evlatlarımızı

bikaç noktayı yanlış anlaşılmadan ötürü düzelmek istiyorum. burda bahsettiğim bana baksınlar beklentisi deil kesinlikle(öyle olsa 10 çocuk falan yapardım heralde), sevgi ilgi görme anlamında söylüyorum.. bir ikincisi 50 yaşta bile ağrıları oluyo hergün diyince 50 yaşında yanlarına gidicem gibi bi sonuç çıkmasın . yani 50 sinde böyleyse 70- 80-90 yaşlarında nasıl yalnız kalacaklar anlamında. tabi bizde..

Son düzenleme:
Hayırdır daha şimdiden kayınvalide sendromuna mı yakalandın? :)

Şaka bir yana da ben bu foruma girip,
kv - gelin muhabbetlerini okudukça düşünmüyor değilim.

Genelde kayınvalideler suçlanıyor, gelinlerin bakış açısıyla olayı aktarmasıyla yorum yapıyoruz,
ama bir de onlardan dinlemek gerek diye düşünüyorum.
Zira bu tür ilişkilerin karşılıklı olduğunu düşünüyorum.

Allah bizlere de bizler gibi gelinler, damatlar nasip etsin demekten başka çaremiz yok :)

Ancak evlatların da geleceğe yatırım aracı olmasını kabul etmiyorum.
Bizlerin gayesi onları vatana millete faydalı bireyler yetiştirmek olmalı...

Son düzenleme:
Belki çok klasik olacak ama 'Ne ekersek onu biçeceğiz'.

Bu sebebden dolayı çok çok olağanüstü olaylar yaşanmadıkça hayatımızdab büyüklerimizi çıkartmamalıyız diye düşünüyorum.
Çocuklarımızı yetiştirirkende büyüklerin bize ihtiyaclarından çok bizim onlara olan ihtiyaçlarımızı ön plana çıkartmamız gerekiyor.

daha o zamana çokkk var
bakalim gorecez mi o gunleri
herkes 70-80 yas$ina kadar ya$amiyorki
benim kendimden umudum yok $ahsen, o yuzden du$unmuyorum o kadar ilerisini:44:

Belki çok klasik olacak ama 'Ne ekersek onu biçeceğiz'.

Bu sebebden dolayı çok çok olağanüstü olaylar yaşanmadıkça hayatımızdab büyüklerimizi çıkartmamalıyız diye düşünüyorum.
Çocuklarımızı yetiştirirkende büyüklerin bize ihtiyaclarından çok bizim onlara olan ihtiyaçlarımızı ön plana çıkartmamız gerekiyor.

Valla benim bi kizim var suan baskada dusunmuyorum bendede gelecek kaygisi var bi tane olsada donup ilgilenmiyor on tane olsada onun icin hem yavrumun gelecegine hemde kendi yasliligima yatirim yapmaya calisiorum

Kim ne derse desin yavrularımızı büyütüyoruz öyle yada böyle allah canlarını sağ etsin
ama ben evlatlarımdan bi beklentim yok
herkes gidiyor yinede eşinle kalıyorsun özelliklede yaşlanıldığında

Yaşlılıktan değil yalnızlıktan çok korkuyorum ,gece tek kalmaya karşı büyük bir fobim var malesef,allah kimseyi yalnız ve düşkün bırakmasın ,bizlere de hayırlı evlatlar nasip etsin ,inş bizlerde büyüklerimize karşı görevlerimizi gereğince yerine getirebiliriz,sevgiler.........

50 li yaşlarımızı yalnız mı geçireceğiz derken? 50 yaşına gelen herkes oğlunun kızının evine mi yerleşmeli? :44:

Son düzenleme:
Ben de evladından hiçbirşey beklemeyenlerdenim, o mutlu, sağlıklı olsun yeter. Ev ev üstüne tabi ki olmaz, asla kalmam oğlumun ve gelinimin evinde.eşim de benimle aynı fikirde.idare edebildiğimiz sürece eşimle evimizde kalır, sonrasında da bir huzur evine yerleşiriz. Eşim yanımda olsun, oğlum eşiyle mutlu olsun, arada sırada görüşülür, mutlu Mesut Yaşar gideriz, Rabbim sağlıklı uzun ömür versin de, görelim inşallah o günleri

ben de evladından hiçbirşey beklemeyenlerdenim, o mutlu, sağlıklı olsun yeter. Ev ev üstüne tabi ki olmaz, asla kalmam oğlumun ve gelinimin evinde.eşim de benimle aynı fikirde.idare edebildiğimiz sürece eşimle evimizde kalır, sonrasında da bir huzur evine yerleşiriz. Eşim yanımda olsun, oğlum eşiyle mutlu olsun, arada sırada görüşülür, mutlu mesut yaşar gideriz, rabbim sağlıklı uzun ömür versin de, görelim inşallah o günleri

sizle aynı fikirdeyim

aynı şeleri düşünmyo değilim. ama inanki eşimin ailesini okadar benimsemiştimki ailem olarak görüyodum er dertleri derdim oluyodu. evlendikten sonra kv bir değişti anlatamam yani belliki köprüyü geçene kadar iyiymiş.

şimdi diyorumki gelinim olursa oda benim kızım gibi olsun ama aynı şey yine başıma gelirmi korkusu var içimde benimde.
keşke öyle gerekli gereksiz kıskançlık patavatsızlık laf sokması olmasa gezsek tozsak çay içmelere gitsek. ama bir derdimi anlatsam aradan bi sre geçtikten sonra o anlattığım şeyi sende bunu bunu yaşadın diye laf sokar gibi çıkarır karşıma. ne diyim garip biri zaten tek farkında olanda ben değilim garip olduğunu tanışan herkes farkediyo.

benim hep duam iyi bir insan olsun namusuyla hayatını sürdürsün allah karşısına iyi insanlar çıkarsın bileyimk iyi sağlığı hali vakti yerinde varsın uzakta olsun allah kötü gününü göstermesin yavrumun inşallah

Son düzenleme:
50 yaşında yalnız mı kalacağız demişsiniz ne bekliyosunuz ki evli çocuğunuzun evine yerleşmeyi mi hem de 50 yaşında:26:
Çocuklar geleceğe yatırım değil ki, hastalık olur, dar zaman olur evladınız her zaman yanınızda olur ama sırf yalnız kalma korkusuyla böyle yaparsınız büyük ihtimal tipik kaynana olur evladınızı yuvasında huzursuz edersiniz.

Babamın 50 yaşına 2 sene var. Şimdi gözümün önüne babamı getirdim de maşallahı var yani sizin dediklerinizi söylese böyle :53: kalırdım:1:

Bu düzen böyle işliyo haftanın bi'kaç günü görüşebileceksiniz çünkü çocuğunuzun eşi, çocukları olacak, işi olacak haliyle bekarkenki gibi olamayacak. Bu çok kötü bi'şey değil ki 5 gün göreceğinize 3 gün görürsünüz en kötüsü:42:.

Yaşlılıktan değil yalnızlıktan çok korkuyorum ,gece tek kalmaya karşı büyük bir fobim var malesef,allah kimseyi yalnız ve düşkün bırakmasın ,bizlere de hayırlı evlatlar nasip etsin ,inş bizlerde büyüklerimize karşı görevlerimizi gereğince yerine getirebiliriz,sevgiler.........

ben de tek kalamam ma burda bir çok konu da kayınvalide tekse kalsın evinde yalnız kalamıyor mu niye sizinle kalsın ki diyorlar çok üzülüyorum eşi sağken gençken ayrı ev şart çüünki bir evin 2 hanımı olmaz ama yalnızsa yaşlıysa mecburuz bakmaya kaynanalarda mecbur biraz idareci olmaya büyük olarak ben böyle düşünüyorum

Elim ayağım tuttuğu müddetçe kendi evimde yaşamak isterim...Çocuklarım yakinimda olursa tabiiki memnun olurum lakin olmazlarsa da onları zorlamam gibi geliyor. ..Şimdi gencim o yuzden midir yoksa cocuklarim küçük ondan midir bilmiyorum bir beklentim yok gibi ancak etrafima bakiyorum da yaş ilerledikçe herkes çocuğunu yakininda istiyor. ..
İnsan yaşlandıkça cocuklasiyor, idare edilmesi zorlaşıyor. ..Ancak devran dönüyor...Birgün bizde o günlere gelirsek, o ruh halini daha iyi anlayacağız. ..

Rabbim hayirli insanlatla katsilasirsin, hayirli es ve hayirlibir evlat yeyistirmeyi nasip etsin ins. Kim ister evladindan boyle bir davranis gormeyi. Rabbim yasatmasin ins. Dua edelim, evlatlarimizi iyi yetistirmeye calisalim, hem egitim hem manevi acidan bilgilenmesi cok onemli. Rabbim dogru insanlardan eylesin hepimizi, amin..:16:

Çocuklarımız yatırımlarımız değil bizim.
İleride bize baksınlar diye.
Nasıl bizim kendi hayatımız varsa onların da olacak.
Şahsen ben o günlere erişirsem huzurevinde yaşayabilirim.
Elim ayağım tuttukça da kendi evimde kalır, yalnız kalamadığım zamanlarda maaşımı oraya vererek kimseye yük olmadan yaşamak isterim.
Çocuklarımın üzülmesini hiç istemem.

ben şunu anlayamıyorum,biz neden evlat sahibi oluyoruz yada olmak istiyoruz...bence bunun içinde saklı herşey.....evlat sevgisini tatmak için benim bildiğim....amaaa önce bunun için oluyor sonra işler değişiyor....

sanki bir çocuk doğurayım da o da benim baktığımın karşılığı olarak ben yaşlanınca bana bakmaya mecbur gibi bir durum çıkıyor ortaya....

50li yaşlardan örnek vermişsin...benim babam 71 yaşına girecek birkaç ay sonra ve annem rahmetli oldu....ben evleneli 4 sene oldu.ve 4 senedir yalnız durabiliyor....4 kardeşiz kimseye gelmiyor....biz tabi ki gidip yemeklerini yapıyoruz,evini toparlıyoruz ama geri kalan zamanda hep yalnız...herkes kendi evinde rahat eder bence....allah kendim de dahil kimseyi kimseye muhtaç etmesin diye dua ederim hep....

benim kayınvalidemler de senin gibi düşündükleri için bizim evliliğimizi çok güzel salladılar geçen sene....elleri ayakları tutuyor,yanlarında bekar çocukları var sonra,birarada yaşamakla bayağı yakından ilgileniyorlardı....sonra bir de şunu diyordu hep,gelinler mecbur bakacak....mecbur diye birşey olabilir mi,başa gelince bir çaresine bakılır elbet ama daha şimdiden mecburr diye başlayınca inan müthiş bir antipati uyandırdı:50:

Çocuğu böyle karşılık bekleyerek büyütmek bana tuhaf geliyor ya :26:
Çocuk sahibi olmak on bilinmeyenli denklem...
Çocuğun karakterini, kişiliğini sürekli kontrol altında tutamazsın ki.
Ayrıca sırf yaşlanınca baksın diye çocuk sahibi olmak eskilerde kalmadı mı biraz?

allahım ne beni evladıma ne evladımı bana muhtaç etmesin. bir bardak suyumu kalkıp içebilecek bir lokma yiyecek kadar güç versin rabbim de hiç evladıma yük olmayayım.
ee bizim zamanımıza kadar daha iyi şartlarda huzur evleri olur. gerekirse oraya giderim neolacak.

Back
X