• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz yaratık degiliz!!

mizann16

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
271
389
18
49
Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralar:( biz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...

Cocuk deyip gecmeyeceksin... Cocuklar diger engelli cocuklara , hayvanlara, kendilerinden kucuklere sevgiyle yaklasmayi ogrenemiyorsa bu onlarin annelerinin/ailelerinin sucu. Yeni nesil anneler cocugun eline tableti veriyor eline, maddiyatla cocuk yetistirdigini saniyor. Ortalikta boyle sevgisiz cocuklarla dolu.

Bir melek annesi olmak bence müthiş bir ayrıcalık. Cennet 2 kat ayaklarınızın altında. Kimseye aldırmayın. İnsanlar her türlü davranışı kendilerine hak görür oldu.
Bencillik ve kibir had safhada. Oysa ki hiç birimiz yarın ne ile sınanacağımızı bilmiyoruz... Allah gücünüze güç katsın :KK200:

Merhaba hanımlar.evet benimde bir derdim var. Belki burada ki konular kadar dikkat cekici gelmeye bilir. Ama bu bizim yani benim gibi engelli annelerinin can yakan derdi. Evet benim bir melegim var bazıları onlara engelli bazısı özürlü bazısı hasta diye adlandırdıkları benimse özel ve guzel melegim. Derdim evladımın ozel olması diil. Derdim bizi toplum içinde yaratıkmısız gibi bakısların verdigi yaralar:KK43: biz ler insanız birer birey ama o bakıslar yokmu onlar bize hancer olup saplanıyor. Emin olun bu birtek benim sorunum diil. Rehabilitasyondaki arkadaslarımında sorunu. Cocuklar cok acımasız yasları itibariyle onlara cocuk diyosun dusunemiyor diyorsun ya yetişkinler ? Bizim cocuklarımız cok hassas ve algıları acık negatif ve pozitif dusunceleri cabuk algılarlar. Sizlerden ricam anneler anne adayları ve ileride anne olucak kızlarımız lutfen cocuklarınızı bu ozel kardeslerine karsı sevgiyle yaklasmayı ogretin. Ve onlara acıyarakta olsa bakmak yerine sevgiyle bakın. Onların bu toplumdan istedigi tek sey bu. Allah hic bir anneye bunu yasatmasın ama hayat bu imtehan bu bu dunyada seytanların yeri varsa meleklerinde olmalı...
Rabbim yar ve yardimciniz olsun..
Ne demek yaratik?
Densiz insan cok fazla ama siz de hassas baktiginiz icin bazi bakislari yanlis anlıyor olabilirsiniz, kendinizi uzmeyin..

Ma
Cocuk deyip gecmeyeceksin... Cocuklar diger engelli cocuklara , hayvanlara, kendilerinden kucuklere sevgiyle yaklasmayi ogrenemiyorsa bu onlarin annelerinin/ailelerinin sucu. Yeni nesil anneler cocugun eline tableti veriyor eline, maddiyatla cocuk yetistirdigini saniyor. Ortalikta boyle sevgisiz cocuklarla dolu.
lese
Ne demek yaratik?
Densiz insan cok fazla ama siz de hassas baktiginiz icin bazi bakislari yanlis anlıyor olabilirsiniz, kendinizi uzmeyin..
Ne demek yaratik?
ozaman size arkadasımın basına geleni anlatayım cocuguyla bir yere gidiyor ve onun kızı yurumekte konusmakta kaslarını yani kontrol edemiyor. Ve orada otururken bir bayan aynen sunu diyor kızınızı karsımdan alırmısınız yemek yiyemiyorum. Bu okadar can yakan bir durum ki. Emin olun biz alınganlılmı yapıyoruz diye dusunmemize bile gerek kalmaz durumlar. Kendim adıma diil bu yavrular için dir yurek yangınım

Eskiden rehabilitasyon merkezinde bir süre çalıştım. Hepsi o kadar güzellerdi ki, hiçbirine "yaratık" gibi bakmadım, bakamadım. Gerçekten çok özel çocuklar onlar ve hepsi de sevgi dolu. Bazıları bilinçsizce bazı hareketleri yapabiliyor ama onlara gösterdiğiniz sevgiyi hissettiklerinde gördüğüm toparlanmaya inanamamıştım. Aileler için de stresli ve yorucu olabiliyor, sizi anlıyorum bu bağlamda. Üzerinize çok iş düşüyor çocuğunuzun bağımsız bir yaşam sürebilmesi, sosyal ortamlara karışabilmesi için. Ancak cidden büyük bir bilinçsizlik var toplumda. Ya görmezden geliyor, başka yönlere bakıp güya nazik davrandığımızı sanıyoruz ya da en kötüsü sizin dediğiniz gibi kaba bir şekilde davranıyoruz. Oysa yanımızda bunu gören çocuklarımız da engelli olmayı kabul edilemeyen bir şey gibi görüyor. Bu da nesillerce gidiyor böyle. Oysa konuştuğum velilerin hepsi diğer çocukların kendi çocuklarına ilgi göstermesini, oynamasını, birlikte vakit geçirmesini çok istiyor. Buradan da sizin aracılığınızla insanları bilgilendirmiş olalım. Çocuğunuzla birlikte huzurlu, mutlu bir ömür diliyorum size.

Ma

lese

ozaman size arkadasımın basına geleni anlatayım cocuguyla bir yere gidiyor ve onun kızı yurumekte konusmakta kaslarını yani kontrol edemiyor. Ve orada otururken bir bayan aynen sunu diyor kızınızı karsımdan alırmısınız yemek yiyemiyorum. Bu okadar can yakan bir durum ki. Emin olun biz alınganlılmı yapıyoruz diye dusunmemize bile gerek kalmaz durumlar. Kendim adıma diil bu yavrular için dir yurek yangınım
Bunu diyen insan değil.
insanliktan nasibini alamamış.
Orda olup bunu duysam onu ben var ya...

Çok haklısınız bende hep dikkat ederim..özel durumu olan insanları görünce daha çok rahatsız ederim diye bakmamaya çalışırım.daha doğrusu diğer insanlara nasıl dikkatli bakmiyorsam veya kafamı çevirip ikinci kez bakmiyorsam özel durumu olan insanlarada aynı davranışı gösteririm.insanlarimiz bu noktada bilinclenmeli.sizi anlıyorum konunuz farkındalık oluşturma açısından güzel bir konu.melegınize kucak dolusu sevgiler.

Eskiden rehabilitasyon merkezinde bir süre çalıştım. Hepsi o kadar güzellerdi ki, hiçbirine "yaratık" gibi bakmadım, bakamadım. Gerçekten çok özel çocuklar onlar ve hepsi de sevgi dolu. Bazıları bilinçsizce bazı hareketleri yapabiliyor ama onlara gösterdiğiniz sevgiyi hissettiklerinde gördüğüm toparlanmaya inanamamıştım. Aileler için de stresli ve yorucu olabiliyor, sizi anlıyorum bu bağlamda. Üzerinize çok iş düşüyor çocuğunuzun bağımsız bir yaşam sürebilmesi, sosyal ortamlara karışabilmesi için. Ancak cidden büyük bir bilinçsizlik var toplumda. Ya görmezden geliyor, başka yönlere bakıp güya nazik davrandığımızı sanıyoruz ya da en kötüsü sizin dediğiniz gibi kaba bir şekilde davranıyoruz. Oysa yanımızda bunu gören çocuklarımız da engelli olmayı kabul edilemeyen bir şey gibi görüyor. Bu da nesillerce gidiyor böyle. Oysa konuştuğum velilerin hepsi diğer çocukların kendi çocuklarına ilgi göstermesini, oynamasını, birlikte vakit geçirmesini çok istiyor. Buradan da sizin aracılığınızla insanları bilgilendirmiş olalım. Çocuğunuzla birlikte huzurlu, mutlu bir ömür diliyorum size.
Siz yakınen bizleri tanımıssınız. Ne istedigimizide cok guzel ifade etmişiniz.allah razı olsun ..

Ma

lese

Dusunuyorum da engelli demek bile icimden gelmiyor. Ozel ihtiyaclari olan cocuk onlar.

Siz bu tur insanciklardan kendinize pay bicmeyin, belki bir gun biz de degisiriz . Kimbilir...

mahallemizde bir teyze vardı kız kardeşi vardı 30 35 yaşlarında. Bedensel engelli idi herkes korkar arkasından bağırırdı biz iki kız arkadaş 8 9 yaşlarındaydık elinden tutar gezerdik bebeklerle oynardık. Evet bedenen 30 35 yaslarinda idi ama bizimle oynamaktan konusmaktan okadar mutlu olurdu ki . Dışardan geçen insanlar diğer kaldırıma geçerdi oysa hiçte korkacak birşey yoktu . Korkacak birşey varsa vicdanı olmayan insanlar. Çocuğumuza böyle yetiştireceğim hicbir farkı olmadığını aksine daha çok yardımcı olmadı gerektiğini acıyarak değil gerçekten en güzel duygularıyla yaklaşmasını sağlayacağım . Annemden öyle öğrendim annem 1 ekmek yapmazdı 2 yapardı otur x ablanla ye sakın başka arkadaşlarına uyup onu dışlama onunda sizinle zaman geçirmek istediğini mutlu olduğunu en önemlisi kalbi olduğunu unutma derdi. Hepimizin bu dünya kimsenin bir lüksü farkı yok hepimiz eşitiz gerçekten küçük yok aklı ermiyor demeyelim çocuklarımızı vicdanlı bireyler olarak yetistirelim . Insana hayvana bitkiye her canlıya zarar vermemeyi nazik davranmayı sevmeyi sevilmeyi .

Maalesef insanlar bazen o aciyarak bakislarinin sanki bir yardimi varmis gibi sanki aciyarak kefalet oduyorlarmis gibi dusunuyorlar. Oysa bu insanlarin engeli bedenleri degil diger insanlar.
Ve diger cocuklara gelirsek, bu olay onlar sadace cocuk denerek gecistirilecek bir konu degil, zira "zorba cocuk" denen bir kavram var ve bu zorba cocuklar diger cocuklarin hayatini mahvetmekte.
Bu konuda acilen bir toplumsal bilinc olusturulmasi lazim.

Engelli demek bana çok garip geliyor özel çocuklar desek ne güzel olur ben özel çocukları görünce nedense bakmamaya çalışıyorum hani dikkat çeken farklı bir durumu olduğunu belli etmemek için neden böyleyim bilmiyorum Allah kolaylık versin size

benimde ozel bir kardesim var ve bizde rehabilitasyon merkezerinde 7 yil gecirdik. Sakin kendinizi sansiz hissetmeyin ve neden benim cocugum boyle demeyin. Ben boyle diyenleri gordum. Unutmayin siz bir MELEK ANNESISINIZ :KK200:

Başlığı okur okumaz anladım içeriğini. Çok iyi biliyorum bu duyguları, o acımasız bakışları :( engel bizim çocuklarımızın eksikleri değil engel o kibirli kendini bilmez insanlar. Bi de eltimin kardeşinin görümcesinin amcasının komşusunun torununda da var diye anlatmazlar mı :ruh: Rabbim herkesin içine merhamet versin empati yeteneği versin. Tüm kuzularımıza şifa versin.

Bize de gelen misafirler falan kızım çocuklarının yanına gidince çekerler gel buraya diye ben de yemez falan derim yok ondan değil de şöyle de böyle de falan filan. Yahu madem benim kızımın bişey yapacağını düşünüyorsun evimde ne işin var. Niye geliyorsun deyip bi :67: Çakamıyorum ya içimde kalıyor.

Back
X