biz zor durumda zannederken

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
Eşimin eşinden boşanmış 3 çocuğu olan bir teyzesi var. Hem belediyede çalışıyor hem de kıyafet falan satarak geçiniyor. Surekli ise gitmesine gerek yok ihtiyac oldukca cagieiyorlar onu. Oturduğu ev abisine ait ondan kira falan istemiyor. Eşimin annesi ise sürekli Teyzen zor durumda paraya ihtiyacı var diye eşime duygu somurusu yapıyordu. Bu arada kaynanama emekli ve emekli maaşı var. Ama kayinbabam teyzeye para
göndermesini istemiyor. Esim ise çok
duygusal annesi öyle dedikce
teyzesine para gönderiyordu. Geçen
kaynanam ağzından kaçırdı ve
teyzenin ayda bir eve temizlikçi
aldığını söyledi. zaten çok rahatlarina dusskun oldugunu ve rahat para harcadiklarini biliyordum ama bisey diyemiyordum eşime ama bunu da duyunca cildirdim resmen ve kayinbabam hak verdim. Ben hamileyken bile çok rahatsız oldugumda bile para vermeyin diye o halde evimi kendim temizledim. Ama insanların başkalarını kullanarak rahat yyaşama çabaları beni hayrete dusurdu. Ve bir gün sonra esim teyzesine para gönderdiğini söyledi yine. Gel de kizma şimdi. Eşimin bu durumu algılayabilmesi için ve annesinden etkilenmemesi için ne yapmam gerekiyor sizce.

Durumu anlat..
Ayda bir temizlik için kadın çağırabiliyorsa ihtiyacı yoktur. .

İyi de teyzesi aç değil açıkta değil zaten.
Ev kirası yok
çalışıyor
ek iş de yapıyor.

Nice insanlar ne halde yaşıyor ayıp ya. Bir de yüzü el verip o parayı alıyorlarsa.
Böyle yemeyenin parasını yiyiyorlar işte. Siz para gitmesin diye kendiniz temizliğini yaparken başkası verdiğiniz parayla ev temizletiyor.

Eğer eşinizin verdiği meblağ sizi çok zorlamıyorsa bence siz karışmayın.Çocuğunuzun başınızın gözünüzün sadakası olsun diye verin Gerçekten ihtiyacı yoksa ve o parayı alıyorsada Allah ona vicdan versin

kadın yaşlıysa ağır temizlik zor geliyordur belki . pencere halı falan

İnsanlar da kanaat diye birşey kalmamış gerçekten ne kadar rahat yasarsam o kadar iyi deyip ani yaşamaya çalışıyorlar. Benim ailem ise sırf biz para biriktirip ev alalım diye kizimla benim bayramligimiza varana kadar alıyor. Ben o kadar çok mahcup oluyorum ki kendi babam bile olsa.ben de bir şekilde karşılığını vermeye çalışıyorum. Bu arada durumumuz iyi belki de bizim iyi olmamız onları rahatsız ediyor.
İyi de teyzesi aç değil açıkta değil zaten.
Ev kirası yok
çalışıyor
ek iş de yapıyor.

Nice insanlar ne halde yaşıyor ayıp ya. Bir de yüzü el verip o parayı alıyorlarsa.
Böyle yemeyenin parasını yiyiyorlar işte. Siz para gitmesin diye kendiniz temizliğini yaparken başkası verdiğiniz parayla ev temizletiyor.

İnsanlar da kanaat diye birşey kalmamış gerçekten ne kadar rahat yasarsam o kadar iyi deyip ani yaşamaya çalışıyorlar. Benim ailem ise sırf biz para biriktirip ev alalım diye kizimla benim bayramligimiza varana kadar alıyor. Ben o kadar çok mahcup oluyorum ki kendi babam bile olsa.ben de bir şekilde karşılığını vermeye çalışıyorum. Bu arada durumumuz iyi belki de bizim iyi olmamız onları rahatsız ediyor.
Zaman öyle zaman ki zaten kimse kimsenin halini çekemediği gibi çomak da sokmaya çalışıyor.
Teyze ,yaşlı ve tüm eve yetemeyecek durumda ise temizlikçiye birşey diyemem.
Kv de size diyeceği kadar kendi yardım ediyor mu kardeşine acaba?

Lüx yaşayıp ağlanan insanlara zerre inanmıyorum artık.

Ben ona verdiğimiz parayla daha çok ihtiyacı olan insanlara yardımeedebileceğimizi dusunuyorum. O yüzden fitre zekat diye esim ına gönderir ama ben daha çokiihtiyacı olan birine de veriyorum kabul olmayabilir diye.
Eğer eşinizin verdiği meblağ sizi çok zorlamıyorsa bence siz karışmayın.Çocuğunuzun başınızın gözünüzün sadakası olsun diye verin Gerçekten ihtiyacı yoksa ve o parayı alıyorsada Allah ona vicdan versin

Canım öyle ama önce en yakınlarımıza yardım etmemiz lazım hem kadın dul 3 çocuk ne biliyim eşinle güzelce konuş o zaman yine verelim ama meblayı biraz azaltalım filan desen kabul etmez mi?

Kendisi de gizli veriyor mu bilmiyorum ama kayinbabam izin vermiyor ona para göndermesine o da bizi kullanıyor eşi izin vermediği için sanırım.
Zaman öyle zaman ki zaten kimse kimsenin halini çekemediği gibi çomak da sokmaya çalışıyor.
Teyze ,yaşlı ve tüm eve yetemeyecek durumda ise temizlikçiye birşey diyemem.
Kv de size diyeceği kadar kendi yardım ediyor mu kardeşine acaba?

Lüx yaşayıp ağlanan insanlara zerre inanmıyorum artık.

Benzer bir durumu yasadik
Esimin teyzesini esi birakip gitmisti
Kadin iki yetiskin okuyan cocukla kaldi
Ev kardesinindi kira sorunu yoktu
Kayinvalide surekli ona yardim etmemizi istedi
Elimden geleni yaptim
Fitre zekat sadaka niyetine ciddi paralar yolladik kvalide araciligiyla
Yillar gecti,cocuklar is guc sahibi oldu
Bizde onlarin oldugu sehre,bir ust katlarinda oturan kaynimi ziyarete gittik
Teyze bizi bir kahve icmeye bile evine davet etmedi
Yalniz ben gonderdigim paranin kendisine ulasmadigi,kvalidemin parayi ic ettigi suphesini de yasadigim icin ( sonradan tabi)
Bisey diyemiyorum
Sizde de boyle bi olasilik var mi

İhtiyacı olmadigini bile bile vermek de bana çok doğru gelmiyor. Bugün böyle isteyen tarımda çocuklarımın düğününü yap diyebilir gibi geliyor. Varken rahatça harcamak değil biriktirmek gerekiyor bence.
Canım öyle ama önce en yakınlarımıza yardım etmemiz lazım hem kadın dul 3 çocuk ne biliyim eşinle güzelce konuş o zaman yine verelim ama meblayı biraz azaltalım filan desen kabul etmez mi?

Yok esim parayı direk teyzesine gönderiyor. O da niye gonderdin demiyor. Siz çocukları iş sahibi olana kadar mi yardım ettiniz teyzeye.
Benzer bir durumu yasadik
Esimin teyzesini esi birakip gitmisti
Kadin iki yetiskin okuyan cocukla kaldi
Ev kardesinindi kira sorunu yoktu
Kayinvalide surekli ona yardim etmemizi istedi
Elimden geleni yaptim
Fitre zekat sadaka niyetine ciddi paralar yolladik kvalide araciligiyla
Yillar gecti,cocuklar is guc sahibi oldu
Bizde onlarin oldugu sehre,bir ust katlarinda oturan kaynimi ziyarete gittik
Teyze bizi bir kahve icmeye bile evine davet etmedi
Yalniz ben gonderdigim paranin kendisine ulasmadigi,kvalidemin parayi ic ettigi suphesini de yasadigim icin ( sonradan tabi)
Bisey diyemiyorum
Sizde de boyle bi olasilik var mi

Kayin baban alsin karsina ogluyla konussun..
Babasinin bi bildigi var ki inanmiyor herhalde. Ondan esinin kardesine yardim etmesini istemiyor

X