Bizde mi sorun var onlarda mı?

anaksunamoon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
516
3
96
42
Diğer
Arkadaşlar eşimle birbirimizi severek evlendik.Eşimle flört ederken eşim annesine beni anlatmış evlenmek istediğini söylemiş ve anneside olur demiş.Beni ailesiyle tanıştırdı kayınvaldemde 1 ay sonra annemle tanışmaya geldi.Sonra isteme oldu ve nişan falan derken biz eşimle 6 ayın içerisinde evlendik.Evlenmemiz eşimin tayini yüzünden erken oldu.O dönem eşimin ailesi ev almış evin taksitlerini de eşime ödetiyordu.Tayin çıkıp biz evlenmek zorunda kalınca eşim taksitleri ödeyemeyeceği için aileside bize düğünde hiç bişey yapmadı.Düşünün ki gelinliğimi bile ben aldım.4 Sene doğu görevini tamamlamış batıya dönecektik. O esnada kaynımı kaynanamın ablasının kızıyla evlendirmeye karar verdiler.Kaynımın sürekli bir işi olmadığı için daha önce aldıkları eve (eşimin bekarken taksitlerini ödediği) kaynımla eltimi oturttular.Bu ev istanbulda benim ailemde istanbulda ikamet ediyor ve ben tek çocuğum.Eşimin babası o dönem biz tercih yapacakken sakın istanbulu yazmayın geçinemezsiniz dedi.Kayınvaldemde bursayı yazın dedi.Ben bursayı oldum olası sevmem.Kayınpederde yeni emekli olmuştu.Emekli parasını size verecez bursadan ev alırsınız dendi.Bunun üzerine eşim bursayı yazdı.Tayinimiz bursaya çıktı ancak 2 yıl oldu para yalan oldu.Allah kalbimi biliyor ben ev falan istemiyorum daha çoık erken ancak eşim çok üzülüyor.Hem verilen sözü yerine getirmedikleri için hemde bana karşı mahçup olduğu için.Kaynımla eltim teyze çocukları.Acaba diyorum kaynanam benim yüzümdenmi böyle davranıyor ben yabancı olduğum için.Sonrada madem beni istemiyordu neden aldı biz onu zorlamadık diyorum.Anlayamadım hata kimde?

Evlat ayrımı yapıldıgı bariz ortada.

Eşiniz üzülmesin, elbet bir gün o ödediği paralar bir yerlerden çıkar...

Ama şimdi tutup da bize söz verdiniz hani ev alacaktınız da denmez.
Kendileri düşünmeleri gerek..

Keşke o evin taksitleri ödenirken tapu eşinizin üzerine olsaydı ama malesef iş işten geçmiş...

Anladıgım kadarıyla da taksitlerin tamamını eşiniz ödemememiş.
Siz evlenince geri kalanı onlar mı ödedi?

Bir de kayınbiraderinizin belli bir işi yokmuş.
Belki de o nedenle böyle davrandılar, yani sizin durumunuz iyi,
onun bir garantisi yok diye...

Son düzenleme:
benim eeşim polis bizdede aynısı oldu ama tek fark onlara para yedirmeden evlendik kaynanam hala istmeiyor çocumn var 1,5 yıl oldu

boşverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr eşin iyi olsun tınmasın yeter

Benimde eşim polis :))

Eşim Allah bin kere razı olsun çok iyi biridir.Bende onun için üzülüyor.Eşim en büyükleri.Evlenen kaynım ortancı.En küçükde yeni üni.yi bitirdi.Zaten ev kesinlikle üstümüze yapılmayacak ve küçük kardeşde aldığımız eve ortak olacakmış.Bize verecekleri para 70000 gibi bişey iyi bir ev almak için bizde o kadar çekecez.Her ayda 1000 lira gibi bişeyde ödemesi olacak.Benim başka hayallerim var zaten ev için daha çok erken Allah bize sağlık,sıhhat versin biz zaten yaparız.Allaha şükür ikimizinde iyi bir işi var.

Eltimle kaynıma gelince onlar içinde üzülüyorum.Kaynımın işinin olmayışı kaynanama ve kayınpedere mecburen boyun eğmek zorunda olmaları.Öyle olacağıma varsın evim olmasın ben böylede mutluyum.

Kızlar eşimiz polis yazmışsınız polislikle ilgili bir soru sormuştum o konuya bakabilir misiniz?

tahmin ettim doğu görevi felan deyince benimkide 1,5 yıllık polis 3 ayda evlendik felan hemen okul bitince . para yedirmedim kaynanamlara

benimde 2 kaynım erkek en büyük üni okuyor biride 12 yaşında

benimde eşim binlerce şükür çok iyi

canım boşver mutlu ol takma onları çocuğumuda semiyorlar benide işleri yanıma taşınmak ama eşim aslaaa

Ya sana bişey söyleyeyim mi? Benim gözlemlediğim nedense hep bu polislerin anne ve babaları böyle Bu akşam yine bir arkadaşlar konuştukda.Bunlar çocuklarını genel kurmay zannediyorlar herhalde. 4 sene lojmanda oturdum bir tanesinin de kaynanası iyi değildi.Hepsi sorunlu.Dışardaki ailelere bakıyorum hiç böyle sorunlar yok.Herhalde ailelerde de çocukları polis çıkınca bir ego tatminsizliği oluşuyor ve nasıl davaranacaklarını şaşırıyorlar.Allah yardımcıları olsun.Sende takma canım eşin iyise.Hiç onlarada yakın olma.Ne kadar uzaklar o kadar iyiler :)

Genelde büyük çocukların kaderi bu oluyor.
Arkadan gelenler hazıra konuyor.
Bakınız benim eşim:))
Evlat ayırımı yapmayız derler ama bu şekilde ayırdılkarının farkında bile olmazlar.
Siz bana huzur gerk evde neymiş dersiniz ama yarın öbür gün
küçük kardeş evlenmeye kalkıp sizin o kredisini ödediğiniz evde hak iddia edince bır tokatta
oradan yersiniz.
Böylece ev sahibi olmadan abiye, kardeşe ev yapıp durursunuz.

Son düzenleme:

evet ya agenelde polis aileleri drumları kötü oluyor çocuklarını okutup onlardan faydalanmak istiyorlar .tahmin ettiğin gibi başka ilde

boşverrrrrrr

Zaten bu durumun böyle olacağını biz tahmin ediyorduk ama yinede konduramıyorduk.Bir ara o kadar sinir oldum ki eğer dedim benden dolayı bu hakszlıklara maruz kalacaksa eşim ayrılmaya bile razıyım.Eşim biraz geçmişe dönünce aslında sizinde dediğiniz gibi tek suçunun büyük olduğunu öğrendim :) İyiki tek çocuğum gelemem ben böyle haksızlıklara.

Sorumsuz, tasasız, günü yaşayan insanlar destek yönünden şanslı olurlar maalesef.
Onların ihtiyacını karşılamak için herkes gönüllü sorumluluk üslenir.
Kendi yağı ile kavrulmaya çalışanların hakkı da bu sorumsuzlara yönlenir.
Hiç adil olmasa da pek çok ailede bu ayırım vardır. Çok yazık.

Hayırlısı olmuş, bırak Allah aşkına. Evin yarı parasını siz vereceksiniz ama 3 kardeş ortak olacak, ki ortada başka bir ev daha var. Ben olsam azcık aşım kaygısız başım der kimseden hiçbir şey beklemem.

Aynen dediğiniz gibi azıcık aşım kaygısız başım.Bu yaşta ev ödeyeceğim diye kendimi sıkıp duracam sonrada bir bakacam 3 kişi daha eve ortak olmuş.Benimse başka hayallerim var.Daha gencim bu dünyaya bir dahamı gelecem.Yüksek lisansımı tamamlayıp yurt dışına gitmek istiyorum.Yapabilecekde konumdayım.Eşimin ailesiyle çok farklı fikir ve kültür yapısına sahibiz zaten.Belkide sorun bundan kaynaklanıyor.Eşimde zamanla bana uymaya başladı.Ne zaman eşimin ailesine gitsek eşim ve ben yabancı gibiyiz.Onların çok sığ ve dar fikirleri var.Ne ben onlarla ortak bişey paylaşabiliyorum nede onlar bizle.Yemek kültürümüz bile çok farklı.Bize karışmasınlar yeter.

Madem boyle hayalleriniz var bu karmasik hesaplara girmektense ve yillar surecek
Kredi borcuna kendinizi baglamaktansa, hayallerinizin pesinden gidin.
Insani mutlu eden bu.
Bence kayninizin oturdugu evin kredisini esiniz odedigi icin aslinda ev onun sayilir,
Kucuk kardes hakkini oradan alsin, siz parayi alip hayallerinizi gerceklestirmek icin kullanin.
Sabah sabah fikrim geldi :)))

O zaman eşinle oturup üzülmek yerine, beraber ve yardımsız kuracağınız geleceğinizden bahsedin, zamanında ödediği ev taksitlerini de unutun, her evlat ailesine bu kadar yapar, yapmalı. Aile çocuğunu düşünmüyorsa bu onların ayıbı sizin değil, ki zaten siz yardıma da çok ihtiyacı olan insanlar değilsiniz anladığım kadarıyla. Nerede yaşayıp yaşayamayacağınıza da siz karar verirsiniz, ailelerin görüşü elbet alınır ama bir yerden sonra da hayatınızda vereceğiniz her kararın ortasında ailelerinizin olması anlamsız bence. Siz zaten bir ailesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…