Tuvalet Eğitimi Bizde tuvalete başladık, bu da benim yöntemim.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Kesinlikle çocuğunuz kendisini hazır hissetmeden başlamayın.
Benim kızım 18 aylıkken hazırdı ama çeşitli sebeplerden dolayı başlamadık, 26 aylıkken başlama kararı aldık.
Her çocuk bir değildir maalesef kimisi erkenden başlar, kimisi 3- 3,5 yaşına kadar.
Bir kaç kez deneyin eğer gönüllüyse devam edin, yok değilse zorlamayın.
Çevrenize de bakmayın, ben aynı hatayı yaptım, etraftakilerin dolduruşuna gelerek geçen hafta cumartesi çok üzdüm kızımı.

evet çok doğru canım
benim kızım 22 aylıkken de denedim ama o zaman lazımlığa dahi oturmuyordu çamaşırını asla indirmiyordu bez tak diyordu ben de üstelemedim tam 24. ayı bitince yavaş yavaş bazı günler yarım gün çıkardım ve böylece alıştı çok şükür şimdi öğrendi....çok olumsuz tepki veriyorsa başlamayın ben ce de

son gelişme kızm hem kakasını hem de çişini söylüyor ve geçen gece beni uyandırdı meğer çişi gelmiş....
demek ki gece uyandırılmaya ihtiyacı var dedim ve bende bu dün gece uyandırıp çişini yaptırdım kuzum bir kenrdan uyuyor bir kenrdan bitti diyor....
şükür bu işi hallettik toplam gece gündüz öğrenmesi 20 gün sürdü
3. gün çişini tutmayı öğrendi
8. gün çişim var dedi
10. gün her çişi geldiğinde söyledi 14. gün kakasını söyledi
17. gün gece çişim var diye uyandı
sabır sabır ve özveri ve sevgi arkadaşlar

son gelişme kızm hem kakasını hem de çişini söylüyor ve geçen gece beni uyandırdı meğer çişi gelmiş....
demek ki gece uyandırılmaya ihtiyacı var dedim ve bende bu dün gece uyandırıp çişini yaptırdım kuzum bir kenrdan uyuyor bir kenrdan bitti diyor....
8. gün çişim var dedi

Ayy cok sevindim arkadaşım.. maşallah prensese:)

8. gün çişim var dedi

Maşallah, maşallah Allah nazardan sakınsın.
Biz de hiç ilerleme yok, sürekli biz hatırlatıyoruz ve artık çok sıkıldı tuvalete gitmek istemiyor.
Zamanlamayı hala öğrenemedi tam çişini yapmak üzereyken yada yaparken söylüyor.
19. günümüz ama ilk gün nasılsak hala aynıyız.
Ne akdar sürecek bilmiyorum sabrımın son demlerindeyim.
Salı akşamı çok gerildik bırakmaya karar verdim bez bağladım ama istemedi katıla katıla ağladı.
bende vicdan azabından ağladım, kahroldum.

slm arkadaşlar benim oğlumda 3 yaşında. malesef çalıştığım için tuvalet eğitimini veremedim henüz.. nasıl başlacağım ne yapacağım bilmiyorum. bu arada da tayinimiz çıktı ev topluyorum. sizler naptınız fikirlerinize ihiyacım var :44:

benimde 23 aylık oğlum var bende tuvalet eğitimi vermek istiyorum ama nasıl başlanır bilmiyorum bezini çıkarıp hep tuvaletin mi var diye soracağım. bazen tuvalete sokuyorum çişim var diyor ama hep klozete oturmak için söylüyor 1 kere yaptı şimdiye kadar annemde erken daha az bekle diyor

Maşallah, maşallah Allah nazardan sakınsın.
Biz de hiç ilerleme yok, sürekli biz hatırlatıyoruz ve artık çok sıkıldı tuvalete gitmek istemiyor.
Zamanlamayı hala öğrenemedi tam çişini yapmak üzereyken yada yaparken söylüyor.
19. günümüz ama ilk gün nasılsak hala aynıyız.
Ne akdar sürecek bilmiyorum sabrımın son demlerindeyim.
Salı akşamı çok gerildik bırakmaya karar verdim bez bağladım ama istemedi katıla katıla ağladı.
bende vicdan azabından ağladım, kahroldum.

bence uyarmamayı dene ne olacak bakalım bir günde sürekli üstüne yapsın elbet birinde söyleyecek bence biz söyleyince gitmek istemiyorlar

iyi akşamlar kızlar hepimizin allah yardımcısı olsun:34:
benim kızımda 26 aylık bizimde bugün 4. günümüz halen kendi söylemedi ama sürekli soruyorum ilk günler 30 dakikada şimdi 1 saate yaklaşıyor tuvalete götürüyorum kandıırarak oyunlarla ama gündüzde gecede uykuda altına yapıyor ilk gün bez baglamadım ama artık uyumadan bezini giydiriyorum pirimanın kilot şeklinde giyile bilen bezlerinden aldım sabah bez dop dolu uyanıyor zamanla gecermi yoksa böyle devam edermi gecede çok korkuyorum diger kızımın gecesi gündüzü bir kerede kesmişti sizde durumlar nasıl

iyi akşamlar kızlar hepimizin allah yardımcısı olsun:34:
benim kızımda 26 aylık bizimde bugün 4. günümüz halen kendi söylemedi ama sürekli soruyorum ilk günler 30 dakikada şimdi 1 saate yaklaşıyor tuvalete götürüyorum kandıırarak oyunlarla ama gündüzde gecede uykuda altına yapıyor ilk gün bez baglamadım ama artık uyumadan bezini giydiriyorum pirimanın kilot şeklinde giyile bilen bezlerinden aldım sabah bez dop dolu uyanıyor zamanla gecermi yoksa böyle devam edermi gecede çok korkuyorum diger kızımın gecesi gündüzü bir kerede kesmişti sizde durumlar nasıl

Siz tecrübelisiiniz, bizim sizden öğreneceklerimiz var.
Her zaman herkesin dediği gibi her çocuk bir olmuyor işte.
Bizde çok zor geçiriyoruz bu süreci ve ben çalışıyorum kızım iki elde ayrı ayrı eğitim alıyor çok zorluyor
Kesinlikle altında bez olmamalı, külot formunda bile olsa.
Yatağına çarşafın altına yatak bezleri olur ya onlardan serin ve alıştırma külotu giydirin.

Back
X