biri tercüme edebilir mi lütfenMerhaba arkadaşlar, sorum ve sorunum, bize karşı söylenen kötü sözü, kötü, olumsuz bir davranışı biz bazen hoşgörümüzle, bazen görmezden gelmemiz gibi nedenlerle hak mı ederiz yoksa, bir olay karşısında kötü söz söyleyecek kötü davranacak bir kişi zaten öyle davranacak mıdır?..
Bu soruma çıkış noktası olan konu, ben yıllar önce öğrenciyken okulda biri vardı.. bütün kızlarla ilgilenen ve bunu normal gören biriydi. O zamanlar çok yalnız olduğumdan bu arkadaşa bağlanmayım, kötü özelliklerini göreyim de soğuyum ondan diye kötü özelliklerini göstermesine izin verdim. çok özel bişey yapmadım da onunla konuşuyorsam o konuşsun da kötü özelliklerini ortaya koysun ben de ondan soğuyum diye düşünüyordum.. İşe yaradı mı derseniz pek yaramadı.. Bu çıkış noktası olan konu ve günlük hayatımızda karşılaştığımız, insanlara hoşgörü, görmezden gelme gibi hareketlerimizle oların kötü davranış ve sözlerini biz hak mı ediyoruz yoksa zaten bişey diyecek adam zaten ne olursa olsun alakasız bişey olsa bile der mi?
yazım kurallarında filan bir şey yok daNeyini anlamadınız?
Bazen hak edersin bazen hak etmezsin duruma göre değişirMerhaba arkadaşlar, sorum ve sorunum, bize karşı söylenen kötü sözü, kötü, olumsuz bir davranışı biz bazen hoşgörümüzle, bazen görmezden gelmemiz gibi nedenlerle hak mı ederiz yoksa, bir olay karşısında kötü söz söyleyecek kötü davranacak bir kişi zaten öyle davranacak mıdır?..
Bu soruma çıkış noktası olan konu, ben yıllar önce öğrenciyken okulda biri vardı.. bütün kızlarla ilgilenen ve bunu normal gören biriydi. O zamanlar çok yalnız olduğumdan bu arkadaşa bağlanmayım, kötü özelliklerini göreyim de soğuyum ondan diye kötü özelliklerini göstermesine izin verdim. çok özel bişey yapmadım da onunla konuşuyorsam o konuşsun da kötü özelliklerini ortaya koysun ben de ondan soğuyum diye düşünüyordum.. İşe yaradı mı derseniz pek yaramadı.. Bu çıkış noktası olan konu ve günlük hayatımızda karşılaştığımız, insanlara hoşgörü, görmezden gelme gibi hareketlerimizle oların kötü davranış ve sözlerini biz hak mı ediyoruz yoksa zaten bişey diyecek adam zaten ne olursa olsun alakasız bişey olsa bile der mi?
Edit : Mesela birinin sana yaptığı kötü bir davranış var, kötü bir söz var. Kendine olmuş bişeyi düşün.. Bu davranışı sözü biz mi hak ettik öncesinde hoşgörü ya da görmezden gelmemizle, yoksa o kötü hareketi yapacak kişi zaten sen nasıl olursan ol, o kötü hareketi yapacak mıydı?
Ben şöyle anladım: sustum sustum tepeme çıktılar, susmasam da çıkarlar mıydı? Boşa mı sustum?
Hayır, susmakla ilgisi yok. Bir kişi sana kötü bir söz söyledi ya, sen ona daha önce bir örneğin ağzının payını vermediysen o yüzden mi söylüyor yoksa sen ne yaparsan yap, o kişi zaten öyle davranacak mıydı?
Birinciyi kesinlikle hak etmeyiz
Ama aynı kişiden gelen ikinci hareketi hak etmişiz demektir, ilkinde gereken tepkiyi göstermediğimiz için veya hala görüşmeye devam ettiğimiz için veya hassasiyetimiz konusunda iletişime geçmediğimiz için veya fazla affedici olduğumuz için
İyi de bu sorunun cevabı senin bakış açına göre değişir.
Ve kişi aslında davranırken seni ayırt ederek davranabilir bile.
Bir örnekle anlatayım.
Bende bir kp var düşman başına.
Adam huysuz mu huysuz. Aksi mi aksi, felaket bir karakter.
Bu adamın saçmalıklarına herkes susuyor, cevap vermiyor.
Çünkü ne derlerse desinler onu değiştiremeyeceklerine, düzelmeyeceğine inanıyorlar.
Bense saçmalıklar karşısında susan biri değilim ağzının payını verdim senin demene bakarak.
Kp bana karşı o tutumunu bıraktı ama diğerlerine kan kusturmaya devam ediyor.
Ama benim yüzüme yapamıyor tabi arkamdan ohhh neler neler
Ama şimdi bu benim kp e işledi.
Başka arkadaşlara sorsan ne dediysem, ne yaptıysam hakkından gelemedim kvnin diyorlar ya mesela.
Yani doğru anladım mı konuyu bilmiyorum.
Ama yine bir yazayım dedim
Kötü davranışı hakedip haketmediğini senin karakterin belirler.
Herkese karşı böyle olan birinin huyu bozuktur zaten. Senle ilgisi yok.
Ama normalde melek bir insanı canavara dönüştürdüysen evet sen hakettin bunu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?