'Bizi Örteceğinize Nefsinizi Terbiye Edin Öküzler'

Sezen Aksu'nun üslubu kaba olmuş, kendince tepki göstermek istemiş, olabilir sonuçta burası demokratik bir ülkeyse insanlar fikrini söyleyebilir fakat söyleyiş tarzı hoş değil.
Söylediği kelimeye karşılık ineklere farz değil diyen kişi aslında Sezen Aksu'nun ne demek istediğini anlamıştır ama anlamamazlıktan geliyor, isteyen örtünür, isteyen örtünmez, buna kimsenin laf söylemeye, karışmaya hakkı yok ama "nefs" vurgusu yapılmış, bence de insanlar nefsine hakim olmalı, örtü Allah'ın rızası için, inanç içindir, nefsine hakim olamayanların frenleyemedikleri duygularına aracı olmamalı.

Ne demek istediğimi tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum yani ben Allah rızası için örtünmeliyim, bunu kendi isteğimle irademle yapmalıyım, karşımdaki kişi tövbe estağfurullah Allah'ı ve onun rızasını bir kenara bırakıp bu kadın örtünmeli nefslerimize hakim olamıyoruz düşüncesiyle örtmemeli beni, ben biri istedi diye onun memnuniyetini kazanmak için değil, Allah'ın sevgisi ve lütfu için örtünmeliyim.

Hem bu erkeklere de ne oluyor, onlar kadınlarla ilgili fetvalar vereceklerine önce kendilerine baksınlar, kadının kendini koruması var da erkeğin yok mu? Onlar niye hoppidi zıppidi dolanıyor etrafta, gözler elektrik sayacı gibi dönüyor sokaklara çıktıklarında, zamparalık bunlarda, zina bunlarda, içki kumar bunlarda, kadına şiddet bunlarda, eee hani Allah sevgisi, müslümanlık nerde kaldı? Nerde yazıyormuş yemeği yakan kadını dövmek, gürültü yapan çocuğunu hırpalamak, nerde yazıyor zina erkeklere helal, nerde yazıyor kadını aşağılama, aç bırakma. Nerde yazıyor kadını eve kapatıp sokakta başka kadınlara salya akıtarak bakma?
Ki ayet var, "mümin erkeklere söyle bakışlarını yere indirsinler ve ırzlarını korusunlar" diye, kaşın gözün oynaya oynaya sokakta kadınlara bakarak gezemezsin.

Daha da unutsun Açıkhava'yı filan...:KK53: Bu sözlerden sonra çıkarmazlar onu kolay kolay.

Sezen Aksunun hangi taraftan oldugu, neyi savundugu beni ilgilendirmiyor da nefsinizi terbiye edin derken cok hakli yani. Bir kadini kapatmayi gectim, 10 yasindaki kiz cocugunu kapatmaya calisan bir kisi o yasta cocuklardan etkileniyordur ve pedofilidir benim gozumde. Nefsini terbiye etsin.

Nefsinizi terbiye edin derken erkekleri mi kastediyo yoksa ben mi yanlis yerimden anliyorum?
Eger erkekleri kastediyorsa, onlarin nefslerine laf edecegine önce kendine ceki düzen versin. Yari ciplak sahneye cikipta nefslerinizi terbiye edin demek ne kadar dogru tartisilir... Sanki ona kapan diyen mi oldu da esip gürlüyor...

:KK47::KK47:
Yetmez ama evetçilerin başını çektiğin gün bitmiştin sen güzelim şimdi boşuna masal okuma yemezler..

:)) herkes kendine yakışanı yapar üslubunu çok yakıştırdım üzerine.
Bara pavyona içki masalarına getirilen küçüklere söz yok başını kapatan Kuranı Kerim öğrenenlere kısaca İslamiyete uygun yetiştirmelere yasak konmalı değil mi? gericilik çünkü...

Of sezen ve diğerleri çok pişman olacaksınız doğruya engel koymak istediğiniz için ama dönüşü olmayacak ha KLAY OLMAYACAK ELBET ÜZÜLECEKSİN MUTLAKA

Sezen Aksunun hangi taraftan oldugu, neyi savundugu beni ilgilendirmiyor da nefsinizi terbiye edin derken cok hakli yani. Bir kadini kapatmayi gectim, 10 yasindaki kiz cocugunu kapatmaya calisan bir kisi o yasta cocuklardan etkileniyordur ve pedofilidir benim gozumde. Nefsini terbiye etsin.
Yabanmersini çocukların kapatılması namaza alıştırılması ile ilgili düşünceler sanıldığının aksine yavaş yavaş inancına alışsın ve inancı doğrultusunda yaşamayı öğrensin diye küçükken öğretilir.
Bu konu İlmihallerde de yazar.
Sapıklık ya da pedofili ile alakalı değil sadece yavaş yavaş dini vecibeleri öğretmekle alakalıdır.
Bu yaşam tarzını herkes uygulamayabilir ama bunu yok saymak dinimize balta vurmaktır yapmak var yapamamak var olabilir ama inkar etmek saçma bulmak bunlar çok ama çok tehlikeli düşünceler.
Hekes çocuğunu nasıl büyüteceğine ve inancı doğrultusunda yönlendireceğine kendi karar veri bunun mahalle baskısı aile baskısı vs ile de allakası yoktr bu inancına göre yaşamak istemenin bir gereğidir.

kendi görüşünüzde olsunda öküz demiş ayı demiş önemi yok
bi sanatçıya yakışı üslupmu bu şimdi !!

merak ediyorum
başörtülü bacımdan ne istediniz öküzler niye demedi zamanında !!

artı sanane sanane sanane !!!!

Ne kadar alakasız mantıksız bir cevap. ''Tahsil cehaleti alsa da eşeklik baki kalır'' atasözü eşeklere söylenmemiş ki. Gerçi günümüzde tahsil cehaleti de almıyo o da ayrı konu

okul öncesi eğitime neden önem veriliyor
neden küçük yaşta çocuklarımızın eğitimine başlıyoruz

her aile bırakın çocuğuna dinini öğretsin
çocukların kapatılmasının ardında pedofililerden korumak olduğunu düşünen zihniyet hiç anlamayacağım seni!!
bu neye benziyor biliyomusunuz

VVVVV.webp

İŞTEDE BUNA :KK53::KK53::KK53:

çocukların kapatılmasının ardında pedofililerden korumak olduğunu düşünen zihniyet hiç anlamayacağım seni!!

Eki Görüntüle 1258745

bence çok yanlış yerden bakıyorsun lamelif,vaftiz olmak hristiyan olmanın şartıdır,kelime-i şehadet getirmek gibi.Ama 10 yaşında çocuğa başörtüsü takmak dinin kesin olarak emrettiği bir şey değil,kurandaki kapanma öğütünü aileler istediği yaşlarda uyguluyor.Eğer kelime-i şehadet yasaklansaydı,bu örneğin uygun bir örnek olurdu.

Eki Görüntüle 1258745

bebekçiği vaftiz mi yapıyolarki:KK64:bebekler ne kadar masum oysa

"Bizi Örteceğinize Nefsinizi Terbiye Edin Öküzler" demiş ya, herkes başkası tarafından zorla mı örtülüyor sanki, kendi isteği ile örtünen yok mu...

kadınlar hakkında kadınlar pek konuşmaz zaten gözlemim hep erkekler konuşur, yakında kadın kollarına bile onlar gidip oturcak diye korkuyorum:KK53::KK53:
kadın kollarınada bütün partiler kadınlarıda teşvik ediyoruz işte tarzında oturtuyorlar bence..büyük bir lütuf bizlere:KK53:

Nefsinizi terbiye edin derken erkekleri mi kastediyo yoksa ben mi yanlis yerimden anliyorum?
Eger erkekleri kastediyorsa, onlarin nefslerine laf edecegine önce kendine ceki düzen versin. Yari ciplak sahneye cikipta nefslerinizi terbiye edin demek ne kadar dogru tartisilir... Sanki ona kapan diyen mi oldu da esip gürlüyor...
her açık olanada bakarsak:KK51:

bence çok yanlış yerden bakıyorsun lamelif,vaftiz olmak hristiyan olmanın şartıdır,kelime-i şehadet getirmek gibi.Ama 10 yaşında çocuğa başörtüsü takmak dinin kesin olarak emrettiği bir şey değil,kurandaki kapanma öğütünü aileler istediği yaşlarda uyguluyor.Eğer kelime-i şehadet yasaklansaydı,bu örneğin uygun bir örnek olurdu.
break örtü kesin emir
yaş konusunda bişey diyemem ergenlik çağına geldiğinde diye biliyorum (ancak dediğim gibi yaş konusu nedir -sınırı nedir öğrenmem gerek)
ancak o yaştaki çocuk kendi kararını verebilir zamanında benim diretip anneme babama karşı çıkıp örtüneceğim dediğim gibi :KK66:ki öyle baskın bir karakterde değilimdir:p

burda devleti suçlayamayız adamlar çocuklarınızın başını örttürüp yollayın demiyor
örtmek isteyen örtsün diyor

ama bazı fikirler çıkıp sanki zorla kapatacaksınız demiş gibi kendi nefsinizi kontrol edin
elbette herkez kendi nefsinden sorumlu
bu serbestiyi pedofiller için koymuş diye düşünen bi kafayı anlamıyorum

aileler çocuklarını nasıl yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştirsin zaten
çekirdekten çınara gidecek o evladlar ne verirsen elinle o gelecek seninle:KK52:

misal o yaşta çocuğum olsa evladıma anlatırım ama onu zorlamam ağlata ağlata taktırmam o örtüyü soğutmam onu
sadece bilincini yerleştiririm o dilerse takar
sonuçta 6 yaşındaki çocuğa bile ne giymek istediğini soruyoruz

"Bizi Örteceğinize Nefsinizi Terbiye Edin Öküzler" demiş ya, herkes başkası tarafından zorla mı örtülüyor sanki, kendi isteği ile örtünen yok mu...
ailesi yada evleneceği aile istiyor diye kapananda çok var ama gönülden yapılanı makbuldür herhalde..
bir arkadaş vardı arada arkadaşlarla oturduğumuzda gelirdi örtülü oda,kadınlar arasındayız,müstehcen konuşur,ama bence normalden fazla,eşi ile münasebeti falan..sonra benim sadece başım açık sen yanıcaksın cehennemde diyordu bana sürekli..ya ben diyemiyorum sen bi dilini terbiye et diye..:KK51:

Back
X