Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
katılıyorum ve bir eklemede ben yapıyorum
bana sen çok gezmişssin heryerde bi kırıgın var falan dıyo.
şimdi gelinin bu sözüde yenilir yutulur değil.
köpek kelimesi, bir insanın namusuna laf etmenin yanında solda sıfır kalır.
biri namusuma laf etse bu kelimeden daha feci şeyler duyardı şahsen benden.. bu yine hafif kalmış.
buraya konu açan gelinler görümcelerıneköpek aptal gıbı kelimeler kullanınca tepki yıne aynı oluyor
Tipik görümce modeli..
Abiniz karısını seviyorsa,gerisi sizi hiç ilgilendirmez.
Yaptığınız iyiliklerle satın alamazsınız hiç kimseyi.
Gelininizinde vardır bir bildiği,ev temizliği yapılırken dikilmesinin sebebi vs.
Birde ondan dinlemek lazım durumları tabi..
Kimse için eğitim yarıda bırakılmaz ayrıca..
'Kahvaltı yaptıktan sonra balkona çıktım' demişsiniz,ne alaka?
Siz neden yardım etmediniz?
Gelininiz size geldiğinde tabağını bile götürmez miş,bu yüzden olmasın peki?
Kaldı ki,abinizin nikahında olan birine,karşı taraftan kötü bir söz duymadan,sırf bu nedenlerden dolayı böyle hakaret edemezsiniz.
Çok terbiyesiz bi anlatım tarzı olmuş..Umarım evlendiğinizde (görümceniz varsa) bi gün size bu lafların aynından etmez inşAllah.
yok keti inan aynı olmuyor.. bir de ne hikmetse konu gelin olunca "karşı tarafı da dinleyelim" diyen adaletçi üyeler beliriyor, ama altta ki k.valide konusunda ne hikmetse hiç karşı taraf dinlenmiyor, "tipik kaynana" etiketi yapışıveriyor.. kızın namusuna edilen lafın yanında konu sahibinin ettiği laflar devede kulak..
neyse konu sahibi, çok sevdiğim bir laf vardır.. Men dakka dukka.. görüşme ve adamına göre muamele et.. o seni tersliyor mu, sende tersle.. madem abinin karısı, abin idare etsin o zaman siz değil.. sana nasıl davranıyorsa sen de öyle yap, takma kafana![]()
ben bu lafları kv.desi ve görumcesıne söyleyen başka bır uye vardı ondan yola çıkmıştım o bır gelindi ama asla taraf bulamadı kendısıne
ayrıca bır kv.de gelin olmuş o yolları aşmış tecrube kazanmıştır ama kendısının yarı yaşındakı
gelin henuz yolun başındadır tabıkı tecrube kazanana kadar yalnışları olacak
oyuzden ortada bır sorun varsa kv.de herzaman gelinden bır kat daha suçludur
bide bu gelinlerden rahatsız olanlar hep nedense bekar görumceler evlenınce sanırımneyın ne olduğunu anlıyorlar
konu sahıbı
bende gelinimizden bahsettiğim için cevap vermek istiyorum size; hani hep bekar görümceler rahatsız gelinden evlenince anlarlar , demişsiniz ya alakası yok ben evliyim hemde uzun zamandır evliyim.. gelin olmayıda görümce olmayıda çok iyi bilirim yani. ben hiç bir zaman bizim gelinimiz gibi olmadım, o ve onun tarzında gelin olmak için onlarla aynı karakterde olmak lazım, yani bu şekilde davranmalarının gelin olmakla ilgisi yok, karakter meselesi... dolayısıylada ne görümcem nede kayınvalidem bana bu tarzda konuşmadı, davranmadı
ayrıca dedim ya kişilik meselesi diye, ben diğer insanlara karşıda öyleyim, kimseye hizmet ettirmem, iki tabağı kaldırmıyor, bi çay vermedi vs. diyede kimseyi arkamdan konuşturmam artı benden yaşça büyük annem yaşındaki kadındanda iş beklemem, bana göre bunlar çok ayıp ama başkalarına göre demekki normal olabiliyor
aslında demem o ki , bahsedilen gelin olduğu için hemen savunmaya geçmeyin, olaya gelin-görümce olarak değilde insan ilişkilerindeki sorun olarak bakın, inanın bu tip insanlarla yaşamak çok zor, yaşamayan, başına gelmeyen bilemez
ben bu lafları kv.desi ve görumcesıne söyleyen başka bır uye vardı ondan yola çıkmıştım o bır gelindi ama asla taraf bulamadı kendısıne
ayrıca bır kv.de gelin olmuş o yolları aşmış tecrube kazanmıştır ama kendısının yarı yaşındakı
gelin henuz yolun başındadır tabıkı tecrube kazanana kadar yalnışları olacak
oyuzden ortada bır sorun varsa kv.de herzaman gelinden bır kat daha suçludur
bide bu gelinlerden rahatsız olanlar hep nedense bekar görumceler evlenınce sanırımneyın ne olduğunu anlıyorlar
konu sahıbı
iyi de keti, burada onlarca konu okuyoruz.. kadın ilgilense; herşeye karışıyor, ilgilenmese; hiçbirşeye elini sürmedi herşeyi biz yaptık.. kadın ev verse; bizi dibinde tutmaya çalışıyor, ev vermese; evi var bizi kirada süründürüyor.. hatta k.validesi mutfak yaptırdığı için "benim evim dururken kendi evine nasıl yaptırır" bile denirken ve bunlara hak veren sayfalar dolusu yazı varken, ben k.valdelerin topu haksızdır/suçludur demem.. kaldı ki burada k.valide de - görümce de elinden geleni yapmış, bir de namusuna laf yemiş kız.. yıl 2013 ve baskınlık tecrübeden çok daha önemli, şekil 1 de de gördüğümüz gibi :)
ben kendı bakış açımla yorumluyorum
zaten memnunıyetsız gelinlere amanda ne ıyı yapıyorsun demıyorum
ben herkesın yorumundan sorumlu değilimki
ben kendı hayatımda eksık olanları değerlendırıp
yazıyorum benım hayatımda hoşgörü merhamet eksık
ben bu gelin gıbı kvdem ve görumcem düğün öncesı temızlık yaparken
ben onları değil onlar benı ızledı bizdede adet gelinin temızlemesi
kv de görumcenın izlemeseymiş
iyi de keti, burada onlarca konu okuyoruz.. kadın ilgilense; herşeye karışıyor, ilgilenmese; hiçbirşeye elini sürmedi herşeyi biz yaptık.. kadın ev verse; bizi dibinde tutmaya çalışıyor, ev vermese; evi var bizi kirada süründürüyor.. hatta k.validesi mutfak yaptırdığı için "benim evim dururken kendi evine nasıl yaptırır" bile denirken ve bunlara hak veren sayfalar dolusu yazı varken, ben k.valdelerin topu haksızdır/suçludur demem.. kaldı ki burada k.valide de - görümce de elinden geleni yapmış, bir de namusuna laf yemiş kız.. yıl 2013 ve baskınlık tecrübeden çok daha önemli, şekil 1 de de gördüğümüz gibi :)