Bizim gelin!

evine almamak doğru bir çözüm değil bence arada abin var abinle aran bozulabilir
en doğrusu araya mesafe koymak mümkün olduğunca az görüşmek

en büyük hatan ne olmuş biliyor musun? eğitimini bırakmak! kimin için neyin için olursa olsun bir insan asla eğitimini yarıda bırakmamlı..bu ancak evlad için yapılır belki..bak yaranamamışsın..namusuna kadar dil uzatmış..

yenge değil kardeşim olsa namusuma dil uzatanı silerim,o kadar uzun boylu değil.herkes ağzının ayarını bilecek.bence bundan sonra mesafeni koy,yapacağın en iyi şey bu olur.

bu konuda,bahsi geçen yengeyi haklı görecek bişey bulamadım ben.

Son düzenleme:
bir sürü kötü gelin görümce konusu okumuştuk ama hiç gerçekten kötü gelin konusu okumamıştık

Allah yardımcınız olsun gerçekten vurdumduymaz sizi takmayan bir gelininiz var sizden uzak Allaha yakın olsun yınede siz birşey yapmayın siz kötü olursunuz demekki abiniz çok aşık...

Konuyu gelin açsaydı diyen herkesi haklı buldum, bu konuyu yengen açıp kahvaltı yaptık görümcem yardım etmedi toplamaya deseydi vay görümcenin haline =))

Aile olmak, birbirine uyum sağlamak kolay bir şey değil. Herkesin birbirine kırıldığı taraflar oluyor, ağız tadı bozulmasın diye bir yere kadar idare etme taraftarıyım bende. Yengen bizim sitede bir kaç yazı okumuşsa zaten tavırlı başlamıştır evliliğe, toplumumuzun genel kuralı bu kayınvalide,görümce vs.. erkek tarafının tüm ailesi kötüdür ve mesafeli olunmalıdır nasihatını birbirimize sıkça verdiğimizi inkar edemeyiz.

Ancak şu var ki terbiye sınırını aşan insanı hayatımda tutmam, her yerde bir kırığın var lafını sarf eden insana, kim olursa olsun, isterse canım olsun ağzının payını veririm. İsterse bütün bağlar kopsun umurumda olmaz, daha ileri giderse şiddet bile uygulayabilirim. Herkes ağzının ayarından sorumludur, bazı şeylerin idaresi olmaz. Ama bu konuyu atlatmışsınız zaten görüşmeye devam etmişsiniz.

Her zaman önce iyi niyetle yaklaşma taraftarıyım, sende öyle yap en azından abinin hatırı için, bu arada erkek tarafıyla mesafeli olun aman sizi ezmesinler nasihatının da erkek tarafında nasıl göründüğünü anlamak için bence iyi bir örnek açtığın konu. Denge önemli insanlar arasında hiç bir taraf ezilmemeli, hele okulundan vazgeçmiş olman çok kötü olmuş. Aranıza zaten bir mesafe girmiş, bundan sonra da abini incitmemek açısından o mesafe dahilinde görüşüp, yengenden bir aile ferdinin sıcaklığını beklememen en doğrusu. Kendi evini temizlemeyen birini senin evlilik hazırlıkların zaten ilgilendirmez. Umarım yuvanda çok mutlu olursun, bu yaşadıklarında sana derstir, mesafe koyacağım diye atılan bazı adımların işi nasıl terbiyesizliğe götürdüğünü görmüş oldun.

Son düzenleme:
Benim yengemde fenaydı bir zamanlar. En son bir fenalık yaptı kendi aklınca planlar yaptı ama ters tepti kendi rezil oldu. Bizden beklediği tepkiyi göremeyince kendisi utandı. Şuan yaptıklarının altında eziliyor, kuzu gibi oldu kendiliğinden. Sen sen ol, sesini çıkarma abin için. Sonra utanır yaptıklarından, düzelir.

Gelinin çevresi önemli gerçekten. Çevresi sürekli aman baştan tavrını koy, kocanı ailesinden uzaklaştır kendine çek diye öğütlerde (!) bulunuyor. Vicdansız ve akılsız olan gelinlerde, baştan kavga gürültü çıkarayım, eşimi ailesinden uzaklaştırayım diye düşünüyorlar. Tabii erkek tarafından ses çıkmayınca, terbiyesizliğine terbiyesizlikle cevap vermeyince, yaptığıyla kalıyor. Sonra utanmaya başlıyor ben böyle insanlara nasıl bunu yaptım diye. Önyargılı olmamak lazım. Ne her kaynana kötüdür, ne her gelin, ne de her görümce. Sen zaten her türlü fedakarlığı yapmışsın, okulundan vazgeçmişsin (keşke yapmasaydın eğitim daha önemli ). Kötü söz söylemiş yutmuşsun. Hiç cevap verme bundan sonra da, yüz göz olma fazla abin için. O zaten karşılık gelmeyince bir süre sonra susar. Kendi kendini sorgulamaya başlar. Tecrübeyle sabittir.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

katılıyorum ve bir eklemede ben yapıyorum

bana sen çok gezmişssin heryerde bi kırıgın var falan dıyo.

şimdi gelinin bu sözüde yenilir yutulur değil.
köpek kelimesi, bir insanın namusuna laf etmenin yanında solda sıfır kalır.
biri namusuma laf etse bu kelimeden daha feci şeyler duyardı şahsen benden.. bu yine hafif kalmış.

yahu o laf denmez tabi ki
veremedin mi ağzının payını

yapacak bir şey yok
mesafeli duracaksınız
bir araya gelindiğin de terbiyesizlik yaparsa
siz de gereken cevabı vermelisiniz
huyu bu demekki deyip susarsanız tekrar tekrar yapar

buraya konu açan gelinler görümcelerıneköpek aptal gıbı kelimeler kullanınca tepki yıne aynı oluyor

Aynen..

Hiç kimse babamın kızı değil burda..
Ben bir kez olsun,görümcesine hakaret eden gelinleri savunmadım mesela.
Ezbere konuşacak kadar vaktimde yok burada.
Zaten konunun üzerine yorum yapılmak yerine,kullanıcıların yorumlarına müdehale etmemeyi öğrenemez Türk toplumu.

Gelinleri 'ağzına etmediği sürece sorun yok'

Kocasının sesizi çıkmıyor,herşey güzel..
Kocalar susup,görümceler mi konuşacak yani bu mudur?
3 öğününü gelin vermiyor konu sahibine..Olmuyorsa uzak kalır olur biter.
Lak lak,dır dır etmek hiç birşey kazandırmayacağı gibi,itici bi görünüm kazanacaktır toplumdada.

8 senedir görümceyim;
Belki toyken,küçükken bende dır dır etmişimdir..ama dediğim gibi,'küçükken'

Konu sahibi evlenecek konumda,biraz daha ılımlı olması ve aklının ermesi gerekir..

Kısacası kimseye ezbere konuşacak kadar üstün körü okumam konuları,kimsede babamın kızı,kankam değil.
Herkes kendi yorumundan mesul,kimseyi ilgilendirmez şahsen benim nasıl bi yorum yaptığım.

öncelikle Allah sabır versin:10:
bizde de kız gidip evi temizlemez ama ben ailemi bile karşıma aldım mutfağımı ben kendim temizledim, ailemden bi ton laf işitmeme rağmen:31: hoş kayınvalidem bişeye elini sürme dedi ama benim içim rahat etmedi. sizin gelin gerçekten bi tuhafmış:31::31:
sen gene de görevini yap bi kere de olsun evine çağır, inşallah düzelir demekten başka çaremiz yok:31:

Tipik görümce modeli..
Abiniz karısını seviyorsa,gerisi sizi hiç ilgilendirmez.
Yaptığınız iyiliklerle satın alamazsınız hiç kimseyi.
Gelininizinde vardır bir bildiği,ev temizliği yapılırken dikilmesinin sebebi vs.
Birde ondan dinlemek lazım durumları tabi..
Kimse için eğitim yarıda bırakılmaz ayrıca..

'Kahvaltı yaptıktan sonra balkona çıktım' demişsiniz,ne alaka?
Siz neden yardım etmediniz?
Gelininiz size geldiğinde tabağını bile götürmez miş,bu yüzden olmasın peki?

Kaldı ki,abinizin nikahında olan birine,karşı taraftan kötü bir söz duymadan,sırf bu nedenlerden dolayı böyle hakaret edemezsiniz.

Çok terbiyesiz bi anlatım tarzı olmuş..Umarım evlendiğinizde (görümceniz varsa) bi gün size bu lafların aynından etmez inşAllah.

bu mesajdan sonra tekrar okudum kızın yazdıklarını, yooo bana hiçte öyle terbiyesizce gelmedi ( şu köpek lafı hariç... ) hatta sizin şu yukarda yazdıklarınız daha sert geldi bana sizde biraz uslübunuza dikkat etseniz iyi olmaz mı?

konu sahibi arkadaşım; sinirlenmişsiniz belli, sakin olup hakaret etmeden anlatın derdinizi.. çünkü böyle yaptıkça haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz.

sizin gelinin aynısından hatta bir üst modelinden bizdede var yaklaşık 20 yıldır çekiyoruz kendisini hiç bir değişiklik olmadı... aynen bizde evlendiklerinde evlerini temizledik ve valla bu kadar olur oda giymiş bembeyaz bir pantolon, bizi seyretti seyretti gitti.. hala bize geldiğinde hiç bir iş yapmaz, annem 70 yaşında ve annemden hizmet bekler, annem hazırlar yemeği, sofrayı kurar önlerine, toplar mutfağı, bizim gelin oturur keyfi varsa çayı verir o kadar bu arada 2 tanede dünya tatlısı yeğenim var, onlarıda annem büyüttü.. eskiden kafası kızınca çocukları bize göstermemekle tehdit eder bazende getirmezdi uzun bir zaman...

biz artık alıştık onun bu davranışlarına, ondan hiç birşey beklemiyoruz, napalım değişmiyor bir türlü... sizde kabul edin, beklentilerinizi en aza hatta sıfıra indirin, rahat edersiniz çünkü yapacak hiç bir şey yok malesef... Allah yardımcınız olsun

yok keti inan aynı olmuyor.. bir de ne hikmetse konu gelin olunca "karşı tarafı da dinleyelim" diyen adaletçi üyeler beliriyor, ama altta ki k.valide konusunda ne hikmetse hiç karşı taraf dinlenmiyor, "tipik kaynana" etiketi yapışıveriyor.. kızın namusuna edilen lafın yanında konu sahibinin ettiği laflar devede kulak..

neyse konu sahibi, çok sevdiğim bir laf vardır.. Men dakka dukka.. görüşme ve adamına göre muamele et.. o seni tersliyor mu, sende tersle.. madem abinin karısı, abin idare etsin o zaman siz değil.. sana nasıl davranıyorsa sen de öyle yap, takma kafana :34:

ben bu lafları kv.desi ve görumcesıne söyleyen başka bır uye vardı ondan yola çıkmıştım o bır gelindi ama asla taraf bulamadı kendısıne

ayrıca bır kv.de gelin olmuş o yolları aşmış tecrube kazanmıştır ama kendısının yarı yaşındakı

gelin henuz yolun başındadır tabıkı tecrube kazanana kadar yalnışları olacak

oyuzden ortada bır sorun varsa kv.de herzaman gelinden bır kat daha suçludur

bide bu gelinlerden rahatsız olanlar hep nedense bekar görumceler evlenınce sanırımneyın ne olduğunu anlıyorlar

konu sahıbı

ben bu lafları kv.desi ve görumcesıne söyleyen başka bır uye vardı ondan yola çıkmıştım o bır gelindi ama asla taraf bulamadı kendısıne

ayrıca bır kv.de gelin olmuş o yolları aşmış tecrube kazanmıştır ama kendısının yarı yaşındakı

bide bu gelinlerden rahatsız olanlar hep nedense bekar görumceler evlenınce sanırımneyın ne olduğunu anlıyorlar

konu sahıbı

bende gelinimizden bahsettiğim için cevap vermek istiyorum size; hani hep bekar görümceler rahatsız gelinden evlenince anlarlar , demişsiniz ya alakası yok ben evliyim hemde uzun zamandır evliyim.. gelin olmayıda görümce olmayıda çok iyi bilirim yani. ben hiç bir zaman bizim gelinimiz gibi olmadım, o ve onun tarzında gelin olmak için onlarla aynı karakterde olmak lazım, yani bu şekilde davranmalarının gelin olmakla ilgisi yok, karakter meselesi... dolayısıylada ne görümcem nede kayınvalidem bana bu tarzda konuşmadı, davranmadı

ayrıca dedim ya kişilik meselesi diye, ben diğer insanlara karşıda öyleyim, kimseye hizmet ettirmem, iki tabağı kaldırmıyor, bi çay vermedi vs. diyede kimseyi arkamdan konuşturmam artı benden yaşça büyük annem yaşındaki kadındanda iş beklemem, bana göre bunlar çok ayıp ama başkalarına göre demekki normal olabiliyor

aslında demem o ki , bahsedilen gelin olduğu için hemen savunmaya geçmeyin, olaya gelin-görümce olarak değilde insan ilişkilerindeki sorun olarak bakın, inanın bu tip insanlarla yaşamak çok zor, yaşamayan, başına gelmeyen bilemez

bende gelinimizden bahsettiğim için cevap vermek istiyorum size; hani hep bekar görümceler rahatsız gelinden evlenince anlarlar , demişsiniz ya alakası yok ben evliyim hemde uzun zamandır evliyim.. gelin olmayıda görümce olmayıda çok iyi bilirim yani. ben hiç bir zaman bizim gelinimiz gibi olmadım, o ve onun tarzında gelin olmak için onlarla aynı karakterde olmak lazım, yani bu şekilde davranmalarının gelin olmakla ilgisi yok, karakter meselesi... dolayısıylada ne görümcem nede kayınvalidem bana bu tarzda konuşmadı, davranmadı

ayrıca dedim ya kişilik meselesi diye, ben diğer insanlara karşıda öyleyim, kimseye hizmet ettirmem, iki tabağı kaldırmıyor, bi çay vermedi vs. diyede kimseyi arkamdan konuşturmam artı benden yaşça büyük annem yaşındaki kadındanda iş beklemem, bana göre bunlar çok ayıp ama başkalarına göre demekki normal olabiliyor

aslında demem o ki , bahsedilen gelin olduğu için hemen savunmaya geçmeyin, olaya gelin-görümce olarak değilde insan ilişkilerindeki sorun olarak bakın, inanın bu tip insanlarla yaşamak çok zor, yaşamayan, başına gelmeyen bilemez

benım kvdemde benden çok şikayet eder

gözümün üstündeki kaşım bıle batar ona

görumcemle defalarca dedıkodum yapılırken duydum

bir gun görumcemın kvdesı benı aradı

senınle uğraşacağına kendı kızına akıl versın dedı

kadınla özel bı muhabbetım yok görumcem aracılığıyla tanıyorum yakınım falan değil yanı

ama artık ne duymuşsa dayanamamış aramış bu tam bı kısır döngu geliinsen insanları memnun etmek çok zor

yanı demek ıstediğim sen belki emınsın herşeyı yaptığını arkamdan laf etmesınler dıyorsun ama edecek olan yıne eder

hepimiz farklı karakterlerdeyız saygısız bı ınsana gösterilebılecek hoşgörüde sınırlıdır ben gelin ıyı yapıyor demıyorum zaten ama kvde bıraz anlayışlı olsa yol gösterıcı olsa durum bu olmaz

Son düzenleme:
Gelinlerin hepsi köpürmüş esmiş gürlemiş ...

Herkes biraz empati yoksunu ..herkes açtığı konuda kendini haklı görüyor,

Bu konuyu açan arkadaşda dolmuş kimbilir kaç yılın birikimi ,kendiside evlenmek üzereymiş yoğun stres bunalmış oda biraz fevri yazmış belli ama art niyet göremiyorum ...

Gelinin iyiyse oğlundan ,damadın iyiyse kızından bil demişler ,

Yeni gelin evine geleni ağırlar hizmet beklemez ,sonuçlar misafir gelince tabağını toplamıyor ...

Gelin kaynananın evine gidince kaynanasına saygıdan yardımcı olur ,sonuçta orası görümcenin evi değil ,gelinde o evin misafiri değil ..

Konu sahibi güzel arkadaşım sen kendi evinden uzak tut ,abin için siz ve ailesi önemli olsa ailesine karısının laf etmesiine izin vermezdi aradaki dengeyi sağlardı ...

Yengenin huyunu suyunu biliyorsunuz ona göre artık ayağınızı denk alın ...

Alllah sana kendi evinde huzur versin

konu sahıbı

iyi de keti, burada onlarca konu okuyoruz.. kadın ilgilense; herşeye karışıyor, ilgilenmese; hiçbirşeye elini sürmedi herşeyi biz yaptık.. kadın ev verse; bizi dibinde tutmaya çalışıyor, ev vermese; evi var bizi kirada süründürüyor.. hatta k.validesi mutfak yaptırdığı için "benim evim dururken kendi evine nasıl yaptırır" bile denirken ve bunlara hak veren sayfalar dolusu yazı varken, ben k.valdelerin topu haksızdır/suçludur demem.. kaldı ki burada k.valide de - görümce de elinden geleni yapmış, bir de namusuna laf yemiş kız.. yıl 2013 ve baskınlık tecrübeden çok daha önemli, şekil 1 de de gördüğümüz gibi :)

iyi de keti, burada onlarca konu okuyoruz.. kadın ilgilense; herşeye karışıyor, ilgilenmese; hiçbirşeye elini sürmedi herşeyi biz yaptık.. kadın ev verse; bizi dibinde tutmaya çalışıyor, ev vermese; evi var bizi kirada süründürüyor.. hatta k.validesi mutfak yaptırdığı için "benim evim dururken kendi evine nasıl yaptırır" bile denirken ve bunlara hak veren sayfalar dolusu yazı varken, ben k.valdelerin topu haksızdır/suçludur demem.. kaldı ki burada k.valide de - görümce de elinden geleni yapmış, bir de namusuna laf yemiş kız.. yıl 2013 ve baskınlık tecrübeden çok daha önemli, şekil 1 de de gördüğümüz gibi :)

ben kendı bakış açımla yorumluyorum

zaten memnunıyetsız gelinlere amanda ne ıyı yapıyorsun demıyorum

ben herkesın yorumundan sorumlu değilimki

ben kendı hayatımda eksık olanları değerlendırıp

yazıyorum benım hayatımda hoşgörü merhamet eksık

ben bu gelin gıbı kvdem ve görumcem düğün öncesı temızlık yaparken

ben onları değil onlar benı ızledı bizdede adet gelinin temızlemesi

kv de görumcenın izlemeseymiş

Son düzenleme:
ben kendı bakış açımla yorumluyorum

zaten memnunıyetsız gelinlere amanda ne ıyı yapıyorsun demıyorum

ben herkesın yorumundan sorumlu değilimki

ben kendı hayatımda eksık olanları değerlendırıp

yazıyorum benım hayatımda hoşgörü merhamet eksık

ben bu gelin gıbı kvdem ve görumcem düğün öncesı temızlık yaparken

ben onları değil onlar benı ızledı bizdede adet gelinin temızlemesi

kv de görumcenın izlemeseymiş

zaten ben de senin durumun için yazmıyorum ki keti :34: bu konu da bile "gelin haklıdır kesin, bir de karşıyı dinleyelim" diyenler için yorumum :34:

ha ben de kendi evimi kendim temizledim, aklıma bile gelmedi adet neymiş diye :D sonradan baktım olacak gibi değil, apartman görevlisi halletmişti sağolsun. nefret ediyorum zaten adet-gelenek- göreneklerden :55:

kaynana gelin görümce elti farketmez,kadınları anlamak zor, ben gelinim, kayınvalideme sorsanız hayalindeki gelin olmadığımı söyler heralde öyle arama sorma vıcık vıcık olma durumum yok, ama yüz yüzeyken bence bi saygısızlığımda yok, doğru bildiğini söylemeyi saygısızlık sayıyolarsa o da onların problemi,uzak olduğum içinde eve gidip gelme durumum yok, ilişkilerin açık olmasından yanayım o ona şunu demiş falancadan duydum bu böyle yapmış muhabbetleri hiç bana göre değil bişey duyduysan git sor böyle böyle mi dedin de, evet derse nedenini sor hayır derse zaten ortada başka bi yalancı vardır, bizim toplumda konu komşu dedikoduyu ara bozmayı laf üretmeyi pek sever o yüzden kimsenin ağzına laf vermeden sorunları aile içinde çözün
görümce adayıyım aynı zamanda, şimdiden düşünüyorum ben nişan alışverişine falan çıkmadım kv ile tek bi yere gitmedim herşeyi eşimle beğendik aldık ayarladık, görümcemde yok,ailemide hiçbi şeye dahil etmedim, şimdi ben empati yapsam ben eşimle yaptım herşeyi gelinimizde kardeşimle rahat rahat gezsin desem bilemem ki kız ne düşünür belkide her yere cümbür cemaat gitmeyi seven biri olacak, geleneklere bağlı olacak ben kına gecesi dahi yapmadım barda eğlendim arkadaşlarımla, o yüzden açıkça sorucam şahsen ne istiyosun ne istemiyosun, laf üretipte kardeşimin huzurunu neden bozayım

Biz çok eski kafalı kaldık heralde office.
Açık konuşayım etrafımda gördüğüm gelinler beni çok korkutuyor.
Ben benim kayınvalidemi burda konu diye yazsam bu kadına nasıl dayanıyorsun der herkes.
Ama benim için çekirdek ailem kadar akrabalık bağlarımda önemlidir.
Şu ana kadar görüşmeyi kesmek için o kadar çok sebebim oldu ki, aklımdan bile geçirmedim.
Kendimi ezdirmeden onu olduğu gibi kabul ettim.
Çünkü benim annem babam hata yaptı diye eşimin onlarla görüşmemesi diye bir şey kabul edemem ben.EĞer beni seviyorsa olgunlukla karşılayacak ailemin hatalarını ve asla tbiyesizlik yapmayacak.Bende aynısını eşim için ,çocuklarım için yapıyorum.
Etrafım kayınvalide bir laf etti diye evine sokmayan gelinlerle dolu.
Ama malesef o kayınvalideyi sokmadıkları evin huzuruda bozuluyor eninde sonunda.
Hep söylerim evliliğin temeli saygıdır,ve bu saygı sadece eş için geçerli değil benim hayatımda.
Bugüne kadarda hiç zararını görmedim,eşim annesini her halükarda düşündüğümü bildiğinden hiç kimsenin lafına bakmaz,söylediğine inanmaz.O da benim ailemin herşeyine koşturur.

Back
X