“Bizim gibi bir aileye gelin geldiğin için çok şanslısın.”

Hiç bir cevap vermiyorum. Çünkü öyle kesin konuşuyor ki biz böyleyiz yerini bil der gibi
Kendiniz kompleks yapmış olabilir misiniz peki?
Niye mesela sebebini sormadınız şimdiye kadar hayret doğrusu
Bi de bi kişi ne şanslısın deyince ve diğer taraf cevap vermeyince muhabbet tuhaf bi hal alır ya

Ben hiç böyle laf sokmakla falan uğraşamam hiç de sevmem. Kvdeme de hep net olmuşumdur. Direk derdim. 'Anne sürekli sizin ailenize geldiğim için çok şanslı olduğumu söylüyorsunuz fakat bunu sürekli söylemek siz bunu hissetmeseniz de şunu hissettiriyor, lütfedip oğlum seni aldı gidebileceğin en iyi aileye gittin.Halbuki ben zaten iyi bir aileyi hak eden bir eğitim ve terbiye aldım.' Sıfır mimik direk söylerdim. Bir daha söyleyrmez. Laf sokmalardan en iti lafı sokan taraf olmaktan falan uzak durun gözünüzü seveyim. Toplum olarak iyice abuk sabuk triplere girmekten ölen insanlar olduk. Kimse kimseye birşey söylemiyor durmadan altyazı okuyoruz :kahve:

Kendiniz kompleks yapmış olabilir misiniz peki?
Niye mesela sebebini sormadınız şimdiye kadar hayret doğrusu
Bi de bi kişi ne şanslısın deyince ve diğer taraf cevap vermeyince muhabbet
Eşinin bu konudaki düşünceleri neler acaba? O da şanslı olduğunu mu düşünüyor yoksa annesine karşı bikaç şey söylüyor mu?
Eşim bir şey demez. Seninle evlendiğim için mutluyum, şanslıyım der ben de ona öyle derim. Kaynanam bunu der. Eşime bu konuyu hiç açmadım. Açsam annesini uyarır.

Ben olsam beslendiği ekmeği elinden almam sonra üst levele geçebilir.
Bırakın avutsun kendini .
Övünüyor işte kendi çapında, oyuncağını elinden almayın sonra ona buna sarar mazallah beterlerinden korusun .
Amin inşallah. 🤲🏻😊

Evet hanımlar. Kaynanamın genellikle kurduğu cümle bu: Bizim gibi bir aileye gelin geldiğin için çok şanslısın. Beni artık daraltıyor bu cümle. Kaynanam ve kocası memur emeklisi. Benim babam işçi annem de ev hanımı. Çok şükür ailemin yüzümü kızartacak bir ayıbı, suçu yok. Ama neye göre karşılaştırma yaptığını anlamıyorum. Mütemadiyen bu cümleyi kuruyor. Sizce nasıl tepki vermeliyim?
Sizde benim gibi bi gelin aldığınız için çok şanslısınız deyin..

Evet hanımlar. Kaynanamın genellikle kurduğu cümle bu: Bizim gibi bir aileye gelin geldiğin için çok şanslısın. Beni artık daraltıyor bu cümle. Kaynanam ve kocası memur emeklisi. Benim babam işçi annem de ev hanımı. Çok şükür ailemin yüzümü kızartacak bir ayıbı, suçu yok. Ama neye göre karşılaştırma yaptığını anlamıyorum. Mütemadiyen bu cümleyi kuruyor. Sizce nasıl tepki vermeliyim?
Neden şanslıymışım ki diğer gelinlerin gittiği ailelerden ne farkınız var diye bir sorun bakalım. Ne diyecek size.. Sonra bize yazın ona göre konuşalım.. Hani belki de gerçekten şanslıdırsınız🤪🤪

Back
X