• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim paramızla başkasına hediye alip kendi adına götürüyor

Kiraz_Mevsimi_54

Guru
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
417
115
323
Iyi geceler,

eşimin ailesinden çok uzak şehirlerde yaşıyoruz ve bu durumdan dolayı kayınvalidem yılın 2 ayını 1 ay aralıklarla bizde geçiriyor. Bizde kaldığı müddetçe ihtiyaçları gezme yemek vs bizim tarafımızdan karşılanıyor. Fakat dönerken uzakta yaşayan ailesine hediye almak istiyor ve bunu çekinmeden bize ödetiyor. Küçük hesaplar peşinde değilim. Çocuklarına torunlarına eltisine yeğenlerine onun çocuklarına kadar alıyor. Parası olmadığından değil biz ödeyince beleş olduğundan. Kendimi aşırı derece enayi yerine konmuş hissediyorum. Geçen hafta mağazadan bir şey beğenip kasaya getirip bir şey demeden ödetmesi beni çok şaşırttı. Eşim ve ben hedeflerimiz ve çocuklarımız için çok çalışıyoruz. Geldiğine seviniyoruz ama bu olanlar beni şaşkınlığa sürüklüyor. Eşim boşver gidecek zaten diyor ama ben bu durumu her yıl yaşayacağımdan korkuyorum.
Benim durumumu anlayan yaşayan varsa eğer yorumlarınızı bekliyorum.

Iyi geceler,

eşimin ailesinden çok uzak şehirlerde yaşıyoruz ve bu durumdan dolayı kayınvalidem yılın 2 ayını 1 ay aralıklarla bizde geçiriyor. Bizde kaldığı müddetçe ihtiyaçları gezme yemek vs bizim tarafımızdan karşılanıyor. Fakat dönerken uzakta yaşayan ailesine hediye almak istiyor ve bunu çekinmeden bize ödetiyor. Küçük hesaplar peşinde değilim. Çocuklarına torunlarına eltisine yeğenlerine onun çocuklarına kadar alıyor. Parası olmadığından değil biz ödeyince beleş olduğundan. Kendimi aşırı derece enayi yerine konmuş hissediyorum. Geçen hafta mağazadan bir şey beğenip kasaya getirip bir şey demeden ödetmesi beni çok şaşırttı. Eşim ve ben hedeflerimiz ve çocuklarımız için çok çalışıyoruz. Geldiğine seviniyoruz ama bu olanlar beni şaşkınlığa sürüklüyor. Eşim boşver gidecek zaten diyor ama ben bu durumu her yıl yaşayacağımdan korkuyorum.
Babaannem de böyleydi. Sadece hediye değil, kendisine alınan yeni kıyafetleri de memlekette bırakır, her gelişinde yeniden bir şeyler aldırırdı. Annem hiç ses çıkarmadı da kıymetli mi oldu? Tabi ki hayır. Yaranmak için yaptığınızı söylemiyorum tabi ki. Kastettiğim, verici insan çoğu zaman cezalandırılıyor.

Bence sınırınızı koyun. Yaptığı çok yanlış. Ne kadar uzun sürerse o kadar normalleşir bu durum ve önünü alamazsınız. Çözüm olarak aklıma şu geldi, alışverişe eşiniz yokken gidin, kasaya gittiğinde de yan mağaza geçiş yapın

Bizim kendı aylık harcamalarımız belli kimsenin çocuğuna onu bunu almak ıcın kendı çocuklarımdan kısamam diyin . karsılık verirse de , -Biz kimden ne görüyoruz hani bize gonderılen hedıyeler nerde die sorun

Bir daha böyle bir şey yapmaya kalkışırsa paran varsa al yoksa alma. Geçen sefer ödedik ama artık ödeyemeyiz de. Ay ablamın görümcesi de öyle. Parası olmasına rağmen abisinin dükkanından gider hediye ayağına her şeyi alır. Hani millette hediye dağıtmaya akıl mı yok ki gelip bedava alıp insanlara size hediye aldım diyorlar. Hiç çekinme gayet rahat bir şekilde ben ödeyemem de.

Kimse kimsenin hakları üzerinde bu kadar minnetsiz olmamalı bu anne bile olsa
Ne münasebet uyarın! tabiki

Iyi geceler,

Peki size gelirken hediyeler getiriyor mu?

Back
X