Mezeler - Ordövrler Bizim Usül Arnavut Ciğeri

terlik

İYİLİK MELEĞİ
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.802
15
158
Ciğeri sakın yıkamayınız...
Bir süzgeçte süzülüp kanı gitsin.

Unu bir kağıt üzerine yayıp iyice unlayın (lokum gibi olsun) fazla unu pişirmek için alırken sirkeleyin.
Servis yapacağınız cam kaba, söğüş kuru soğan doğrayın, yarım demetde maydanozu da doğrayın.
Sıvıyağ kattığınız derince kaptaki yağı kızdırın ve küp küp doğranıp unlanmış ciğerlerin bir kısmını katıp kızartın.
Kızarttığınız ciğerleri soğanlı karışıma katıp üzerini streçleyin. Her kızartılanı kattıktan sonra streçi kapayın.

Ciğer
Kuru soğan
1/2 demet maydanoz
tuz, karabiber, sumak
sıvıyağ, un

Kızartma işlemi bitince soğanlı karışımlı kaba tuz, karabiber, bolca sumak ekleyip karıştırın.
Afiyet Olsun.

Afiyet Olsunnn

arnavutcierimgk4.jpg

Tarifin icin teşekkurler ben bişey eklemek istedim.Ben arnavut cigerini yaparken cigerleri yarım saat öncesinden pulbiberle ovup bekletiyorum.Bi öneri tekrar teşekkurler.

Tarifin icin teşekkurler ben bişey eklemek istedim.Ben arnavut cigerini yaparken cigerleri yarım saat öncesinden pulbiberle ovup bekletiyorum.Bi öneri tekrar teşekkurler.

Pişerken pulbiberler yanmazmı acaba nasıl oluyor merak ettim; deneyeceğim hiç duymamıştım... bizlerle paylaştığınız için teşekkürler tatlım... farklı bir teknik... a.s.

İyi seneler dilerim...

Back
X