bizzat denedim...

bademcik

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
253
1
296
Ankara
bizzat denedim,sütümü kesinlinlikle arttırdı deyip altına imza atabileceğiniz neler var paylaşırsanız sevinirim Sevgili Anneler..
bol su içiyorum,dinleniyorum,süt arttırıcı çaylar kullandım,bulgur-soğan-ayva-maya-bol salata yedim,günde 6 kere sağıyorum ama her sağımda 25 cc ancak geliyor sütüm..
deneyip faydası olduğundan emin olduğunuz sütümün artmasını sağlayacak bi yiyecek-bi içecek ya da bi yöntem varsa lütfen yazın..
bebeklerim küvözde ve sütüme çok ihtiyaçları var

Allah çocuklarınızı bağışlasın............Bol bol su içmek ...........Ve de kiloda almayacaksın..............

cnm öncelikle hayırlı olsun bebişin sağlıklı bir şekilde büyütürsün inşallah.benim şuan aklıma gelen semiz otu cacık olarak tüjketiyordum ben bol sarımsaklı sarımsakta sütü artırıyor.bir diğeri ise incir. tazesi daha çok arttırıyor ama kurusunuda geceden ıslayıp yiyebilirsin suyunuda içebilirsin.yeşillikler sütü arttıyor ancak maydonoz yememeye çalış çünkü sütü azaltıcı etkisi var aklıma şimdilik bunlar geldi cnm inşallah faydalı olur

canım benim doktorumun bana söyledikleri,
*yeterince dinlenmek ve psikolojinin çok iyi olması
*bol bol su içmek,sıvı tüketmek (vallahi ben 2 günde bir damacanayı bitiriyorum ama kendimi zorlamıyorum suyu çok severim ve tüketirim)
*dengeli beslenmek öyle şu süt yapar bu yapar deyip herşeyi yememek
*elinden geldiğince bebeği emzirmek

doktorum kısaca bana bunları söylemişti.. ama en önemli şey sıvı tüketimi ve özellikle su..anne sütünün büyük bir bölümü su olduğunu biliyoruz zaten..

canım öncelikle bebişlerin hayırlı olsun.....
mısır gevreği ve süt mıısır sütü artırıyor (denenmiştir)
bol sıvı tüketmek......dinlenmek....bol bol emzirip sütünün bol olacağına inanmakyerimseniben
ama bence sütü artıran besinler kişiden kişiye değişiyor ...sütlaç soğan sütü artırıyor demişti arkadaşım denedim ve bende işe yaramadı:S

ben de ne zaman akşam bezelye veya pirinçten yapılmış bir yemek (pilav çorba) veya haşlanmış mısır yesem göğüslerim gece davul gibi şişmiş ve süt dolmuş ve hatta sütüm akmaya başladığı için geceliğim bile ıslanmış bir halde uyanırdım.bunlar bende süt yaptı.inşaallah size de faydalı olur denerseniz.rabbim bebeklerinizin yardımcısı olsun.sevgiler...

arkadaşım allah yardımcın olsun bebeğin hayırlı olsun.ben kış hurmasını tavsiye ediyorum.çok işe yarıyor.benim çok şükür sütüm bollaştı.

humana' nın stil tea var canım ablam onu içiyor . ayrıca ısırgan çayı süt yapıyor. susamda sütü baya arttırıyor. biraz kavurup tüketebilirsin ya da simit yemen yeterlidir..inşallah faydasını görürsün.. mısırlı bi çorba içmişti ablam göğüslerim çatlıcak demişti sütten. komşusu yapmış mısırı haşlamışlar yoğurdu ayran kıvamına getirip mısırı ekliyolar soğuk çorba olarak içiyolar .denemekte fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
tahin helvası, bol su,ben de bunlar çok süt yapıyor ve de bol emzirmek.moral yüksekliği.

cevap yazan herkese teşekkürederim..
saydıklarınız arasında denemediklerim var: sarımsak,mısır,kış hurması...bu akşam sarımsaklı mantıyla ilk denememi yapacağım..
mısır evde sadece patlatmalık var.çok sevmem patlamış mısırı ama sonuçta tadı mayadan iyidir

arkadaşlar peki sütü benim kadar az (20-25cc) gelipte sonradan artan oldumu aranızda..yoksa boşa mı uğraşıyorum ne yeyip içsem diye

canım benm de sütüm azdı ama kaç ay önce doğum yaptın bilemiyorum benim ancak çoğaldı 3. aydayız biz.
ben de ek olarak dr umun dediği bi şeyi söyleyeyim: boza tam kış mevsimindeyiz ya bol da tarçın at işe yarıyor
bir de anason rezene ve ısırgan çayını karıştırıp iç
rezene ben günde 4-5 fincan içiyorum işe yarıyor hem bebek de kolayca gaz çıkarıyor
ilk zamanlar süt az oluyor ama inan emdikçe çoğalıyor yetmiyor diye düşünme sen bebeklerinin ihtiyacı kadar üretiyorsun merak etme
gece uykusu çok önemli uyumaya çalış bir de çörekotu ve kimyon tavsiye ediliyor özellikle kimyonu sabahları yağlı ekmeğe serperek ye içebiliyorsan bir bardak suya bir çay kaşığı kimyon koyarak iç tdaı iğrenç ama denemeye değer
bir de dut pekmezini duydum bir bardak suya bir çorba kaşığı koyup içersen o da arttırıyormuş
moralini bozma

ha bir de ben en az 4 lt su
4-5 bardak rezene
iki bardak ıhlamur içiyorum
artı bir de çok açık limonlu çay
bol sıvı derken kastedilen bu
bir de şeftali suyu 2 lt

Canım benim eline sağlık cvbın için..
anlaşılan yeteri kadar sıvı alıyo sayılmam: günde 3 lt su ve 3 bardak still tea tüketiyorum
liptonun rezene çayını almıştım hamilelikten önce.öyle açılmamış duruyodu.msj ını okuyunca hemen bi bardak demleyiverdim ondan. inşallah faydası olur.
Ben erken doğum yaptım. ikiz bebeklerim hastanede şu an yani emziremiyorum..günde 5-6 kere pompayla sağıyorum sütümü..doğum yapalı 1 ay oldu..ilk haftalar günde 3-4 sağıyodum,30-40 cc geliyodu .gittikce azalmaya başladı .bugün sadece15 geldi..çocukların ihtiyacına yetmiyo,ancak şifa niyetine verebiliyorum..artsın diye yapmadığım şey kalmadı inan..gecede kalkıp sağdığım için uykumu pek alamıyorum..dediğin gibi bi kaç günde gece uykumu alarak deniycem.umarım bendede işe yarar verdiğin tarifler.
tekrar ve çok teşekkürler..

bunların hepsi 1 günde mi???
evet cnm hepsi bir günde...
çünkü anne sütünün asıl maddesi su imiş ben kendi ihtiyacım olan suyu içip bir de bebek için tüketmek zorundayım

cnm ne demenk burda kadın dayanışması içindeyiz değil mi... ben dün rezenem bittiği için içemedim dün oğlum sancıdan kıvrandı kucakta gezdirdiğim halde durmadı en sonunda fitil koymak zorunda kaldım rezene ne kadr da önemliymiş dün ben bizzat anladım... bana da ilk zamanlar çok su içiyorum gibi geliyordu ama yarım lt lik şişelerle tüketmeye başladım yanımda gezdiriyorum hesaplıyorum en az 3 lt içiyorum yanında başka sıvılar da tüketerek tabii. en güzeli de su şişmanlatmıyor:))) maydonoz yemiyorum o da sütü azaltıyormuş çünkü. cnm moralini sakın bozma benm de bazen sütüm çok oluyor göğüslerim sertleşiyor resmen sızlıyor bazen de çok az oluyor oğlum sık sık emmek zorunda kalıyor süt her gün çok olmaz kesinlikle kendini sütüm az diye kötü hissetme ben bir kaç gün sütüm az diye ağladım ağladıkça ateşim yükseldi ve sütüm azaldı sonra kendime geldim azsa az dedim ben de çocuk çok aç kalırsa mama veririm dedim oğlum bazen mama içiyor o da günde 30 cc ancak ve haftada bir kez filan. çünkü süt stres ve üzüntüyle de azalıyor ne yaparsan yap çoğalmıyor ben de bebeğim aç kalmasın diyorum üzülme tamam mı mutlaka sütün gelecektir ilk 6 ay anneler bebeklerine yetecek kadar süt üretebilirmiş biz üzüldüğümüz için azalıyor sütümüz.
bol sütlü günler inş hepimize.

bu arada cnm havuç da süt yapıyor diye duydum ne kadar doğru bilmeme ama her gün bir havuç bir ayva yiyorum arada boza içiyorum bol tarçınlı

bademcik moralini bozmak gibi olmasın ama ben ablamdan biliyorum,sütün zaten varsa şunla bunla bazen biraz daha artıyo.ama o kadar azsa ne yapsan boş.ablamda senin skorlarında sağıyo.denemediği şey kalmadıktan sonra süt kapasitesinin o kadarcık olduğuna karar verdi..
dediğim gibi niyetim moralini bozmak değil.yukarda sormuşsun benim kadar az sütü olupta arttırmayı başaran varmı diye ya ona cevaben..bi de bilki senin durumunda çok anne var, özelliklede erken doğum yapanlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…