blastosist transferi

ESMERIM81

Guru
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2007
439
154
323
merhaba arkadaşlar,tüp bebek ilk denememiz başarısız oldu.merak ettiğim,blastosist emriyo transferi neye göre yapılıyo,hastamı istiyor,dr mu karar veriyor,neye göre karar veriliyor,bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşım çok geçmiş olsun, sakın moralini bozma, doktorumun benim de negatif sonucumu aldığında söylediği gibi bunun adı dememe. Bizler deniyoruz. Blastokist transferi her durumda mümkün olamayabiliyor. Embriyo sayısı ve kalitesi düşükse doktorlar 3. günde yerleştirmek istiyorlar. Çünkü dışarıda gelişmesi gerileyecek ya da duracak olan embriyo anne rahminde yaşama şansı bulabiliyormuş. Yaşama şansı olan embriyoyu da 5. güne kadar bekletip riske girmek istemeyebiliyorlar. Bir de pek söylemiyorlar ama bazı merkezler 5. güne kadar bekletecek teknik donanıma sahip olamayabiliyor. Pek hasta kararı değil yani. Benim ilk denememde 3 adet 3. gün embriyosu transfer edilmişti, kaliteleri çok yüksekti, geride 7 tane daha çok iyi kalitede embriyom vardı, ben de çok sorguladım neden 5. güne kadar beklemediler diye. Doktorun sana makul bir nedeni varsa bunu açıklayacaktır.

Arkadaşım çok geçmiş olsun, sakın moralini bozma, doktorumun benim de negatif sonucumu aldığında söylediği gibi bunun adı dememe. Bizler deniyoruz. Blastokist transferi her durumda mümkün olamayabiliyor. Embriyo sayısı ve kalitesi düşükse doktorlar 3. günde yerleştirmek istiyorlar. Çünkü dışarıda gelişmesi gerileyecek ya da duracak olan embriyo anne rahminde yaşama şansı bulabiliyormuş. Yaşama şansı olan embriyoyu da 5. güne kadar bekletip riske girmek istemeyebiliyorlar. Bir de pek söylemiyorlar ama bazı merkezler 5. güne kadar bekletecek teknik donanıma sahip olamayabiliyor. Pek hasta kararı değil yani. Benim ilk denememde 3 adet 3. gün embriyosu transfer edilmişti, kaliteleri çok yüksekti, geride 7 tane daha çok iyi kalitede embriyom vardı, ben de çok sorguladım neden 5. güne kadar beklemediler diye. Doktorun sana makul bir nedeni varsa bunu açıklayacaktır.

canım teşekkürler benimde 3 tane embriyo a kaliteydi.ama merkez sormazsan hiç bir bilgi vermiyor ve ben netten yebni öğrendim bunu.tutma şansını artıran bir durummuş ama biz de ne dondurma oldu ne de blastokist transfer

esmerim yumurtanın kalite durumuna ve merkezin labaratuvar şartlarının iyi olmasına göre balstokisit transferine doktorun karar veriyor.bazı yumurtlar çok bekleyemeyebiliyor bu yüzden erken transfer ediyolar.bazen de çok beklemenin de riskleri oluyomuş.çünkü embriyo dış ortamda rahimden çok uzun süre bekliyomuş ve transfer edilidiğinde adapte olamıyomuş.benim ilk tedavimde 3 embriyo transfer edilmişti ve blastokist yani 5.gün transferiydi.ama malesef tutmadı canım.yani doktorlar bu konuda bölünmüş durumda.bazıları blastokist şansı artırıyo diyo bazıları da bekletmek risk diye düşünyor.

kizlar yumurtalarin durumuna gore ilk kural tamam ama benim doktorum kendisi bunun ustune direk arastirma yapmis makale yazmis vs fark yok diyor da baska bir sey demiyor, ucuncu gunu tercih ediyor. bir ebrolog arkadasimda cok dolu merkezler labratuvarlarini bes gun mesgul etmek yerine uc gunu seciyor dedi.
bence benim hastanem cok yogun diye uc yapiyor yoksa labratvuvarlari avrupanin en iyileri arasinda; doktoruma da inanmiyorum!!! cunku her yer bas bas bagiriyor besinci gun dogal surece daha uygun sans artiyor die ama doktorum uc diyor ve sizin degil deoktorunuzun elinde karar:((

yumurtalarin kalitesi ve gelisimine bagli olarak doktorumuz karar veriyor...20 yumurta toplandi 16 si dollendi.duruma gelisime gore 3 yada 5.gun transferi olcak dediler.3.gun aradigimda 11 embriyonun gelisiminin devam ettigini..5.gune gidilecegini soylediler.5.gun transfer icin gittigimde 3 embriyonun kaldigini soylediler.1 tane transfer edildi(ohss riski oldugu icin)sukurler olsun tutundu...darisi isteyen herkese insallah..

yumurtalarin kalitesi ve gelisimine bagli olarak doktorumuz karar veriyor...20 yumurta toplandi 16 si dollendi.duruma gelisime gore 3 yada 5.gun transferi olcak dediler.3.gun aradigimda 11 embriyonun gelisiminin devam ettigini..5.gune gidilecegini soylediler.5.gun transfer icin gittigimde 3 embriyonun kaldigini soylediler.1 tane transfer edildi(ohss riski oldugu icin)sukurler olsun tutundu...darisi isteyen herkese insallah..

inşallah canım.Rabbim bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

canım blastokist embriyo embriyonun gelişiimne göre embriyologlar karar veriyo. tutma şansı daha yüksek daha gelişmiş embriyodur. benim ilki 3.gün embriyosuydu 3 tane koydular ama tutmadı. bu sefer 13 yumurtamın 11 tanesi de 5. gün blast embriyo oldu yasa gereği 1 tane koydular 10 tane de dondurdular.şükürler olsun ki tuttu. inşallah düşmez daha önce düştğü için çok korkuyorum. hayırlısı olsun inş seninde tutar güzel haberler verirsin inş. Allah isteyen herkese nasip etsin.

canım blastokist embriyo embriyonun gelişiimne göre embriyologlar karar veriyo. tutma şansı daha yüksek daha gelişmiş embriyodur. benim ilki 3.gün embriyosuydu 3 tane koydular ama tutmadı. bu sefer 13 yumurtamın 11 tanesi de 5. gün blast embriyo oldu yasa gereği 1 tane koydular 10 tane de dondurdular.şükürler olsun ki tuttu. inşallah düşmez daha önce düştğü için çok korkuyorum. hayırlısı olsun inş seninde tutar güzel haberler verirsin inş. Allah isteyen herkese nasip etsin.

inşallah canım.Rabbim isteyen herkese nasip etsin,sana ve bebeğine de sağlık versin

İyi ki intenet diye birşey var ve bu kadar gwelişmesi bence çpk güzel bir şey...
Okuduklarınızı tesadüfen okudum ve hepinize çok teşekkür ederim.Ancak bu yöntem anlattıklaınıza göre daha iyi.Bence doktorlar dışarıda gelişen yumurta içerde d egelişir düşüncesindedirler çünkü onlarda inançlı ve tutacak yumurta içerde de dışarda da tutar diye düşünüyorlar.
Bu konularda bizlere bilgi verdiğini için çok teşekkür ederim
Benim de 3 senedir bebişim olmuyor.2 kere aşılama yaptırdım.Ama tutmadı şimdi 3. sünü yaptıracağım.
Doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum.
Özel bir hastaneye gidiyorum tavsiye eden varsa başka hastaneyede öğrenmek istiyorum.Bu konuda da bilgi verir seniz çok sevinirim
Ayrıca bebekleri olacak olanlara şimdiden inşallah hayırlısıyla kucağınıza alırsınız ve büyütürsünüz
Bebişi olmayanlara da üzülmeyelim çünkü veren de Allah (c.c.) alanda Allah ( C.C.) olduğunu hep düşünelim ve Cevşen Duasını dinleyin çok rahatlatıyor ve huzur veriyor...
Tekrar görüşmek üzere:34:

Bence açıkalmalarıyla bilgi veren farklı yerler e de danışmak gerek

Son düzenleme:
Hep ablamin soyledigi gibi, yiyecek ekmegi olan bu dunyaya geliyor.. Hersey nasip kismet isi.

Back
X