Böbrek taşı

papatyam2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2022
1.046
1.164
63
31
2 aylık bebeğim de sol böbreğin de taş var bugün ultrasonda öğrendim
Doktor üç ay sonra kontrol dedi bu taş erir mi nasıl olucak yaşayan varmı lütfen ne yapmalıyım bilmiyorum kendiliğinden gider mi

Öncelikle geçmiş olsun bende 5 aylıkken bebeğimde taş olduğunu öğrendim ciddi ağlaması vardı ve geceleri uyumuyordu ayrıca çokta kusuyordu ultrason istedi doktor orada çıktı. Sizin taşın boyutu önemli mesela bizimki 2 taneyi en büyüğü 4.5 mm bir bebek için oldukça büyük bir taştı. Doktorumuz bir solüsyon önerdi bunu eczacılar hazırlıyor eczane ortamında ilaç değil yani bir karışım onu içirdik ama taşı düşmedi yaklaşık 5 6 böyke devam etti en son taşı düştü ama bu sefer idrar kanalını tıkadı ve çişini uapamadı o yüzden acil ameliyata alındı. Kalan böbreğindeki taşta bir süre sonra kendiliğinden düştü. Bunarada ameliyatta alınan taşı biz incelenmesi için Ankaraya gönderdik kalsiyum kaynaklı çıktı ama doktor kalsiyum içeren ürünlerle ilgili nir sınırlama koymadı çünkü çok küçükler kalsiyum almadan olmuyor. Sizinki daha ek gıda almıyor ama eğer düşmezse yakın zamanda ek gıdaya başlayınca bol bol su içirin ve severse limon verin doktora da sorarsınız tabi bizim doktor önermişti. Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz. İnşallah bir an önce kurtulursunuz bu durumdan

Allah razı olsun canım inşallah teşekkürler bide doktor doğru düzgün bir açıklama yapmadı büyüklüğü vesaire falan sadece üç ay sonra kontrole getir dedi tekrar bakacağız diye eğer öyleyse bnde ek gıda zamanında bol bol su veirirm herhangi bir şey aklima takılırsa sorarm çok teşekkür ederim yazdığınz için

Daha bebeğin çok küçük sende yeni doğum yaptın seni tedirgin etmek asla istemem ama bir doktora daha gitmeni öneririm hatta ultrasonda kontrol ederken bile hatalar oluyor bebekler hareket ediyor ya da çok küçük oldukları için detaylı bakamayabiliyorlar. Doktorun asıl amacı detaylı bilgi vermek biz onların kuklası değiliz git 3 ay sonra gel dediğinde senin aklına Bin tane senaryo olacak

Haklısınız sanırım başka bir doktora daha gitmem gerek bayramdan sonraya kaldı çünkü 1 buçuk yaşında bir çocuğum daha var onunla gidip gelmem zor kayınvalidem gelck bayramda onu bekliyorum çocuğumu bırakıp bebeğimi goturcm doktora inşallah hatali bilgidir dediğiniz gibi olabilir

Ayy iki bebiş mii Allah kolaylıklar versin inşallah çok geçmiş inşallah öyle çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…