Devekuşunun yumurtasını yanlış bilmiyorsam mimar sinan harca katarmış.Bende çamaşır suyu ve devekuşu yumurtası söyleyecektim.Avrupada bunlara çare nasıl yok hayret hep oradan çıkar çareler valla işiniz zor böcüklerle uğraşmak zor iş.:80:
ya simdi dolusu evin icinde patlarsa ev kira al basina belayi bide evi boyamak gerekecek bocekten kacarken nelerle ugrasacaz bos olanlar patlamiyordur degilmi ben bi esime soyliyim bakalim ne diyecek sagol canim...
ya simdi dolusu evin icinde patlarsa ev kira al basina belayi bide evi boyamak gerekecek bocekten kacarken nelerle ugrasacaz bos olanlar patlamiyordur degilmi ben bi esime soyliyim bakalim ne diyecek sagol canim...
valla inan yazlıkta patlayan neden patladı bilmiorum belki güneşten falandır.şimdi eşime sordum o da az buçuk bilir.bana nerden çıkardın hiç patlama şikayetiyle karşılaşmadık diyor.ama ben bi kere tanık oldum söyliyim dedim.içi dolu yumurtalar bozuk yumurta oluyor.gözeneklerinden hayvanların etkileneceği kadar koku yayılıyor ve örümcekler uzaklaşıyor.dolu yumurta kusma yaparmış kabuğunu bi kere silecekmişsin belli bi süre sonra tekrar yaptığında içini boşaltıp boş olarak asacakmışsın ondan sonra o boş yumurta etki etmeye devam ediyor.
Örümceklerin ağ yaptığı yerlere çamaşır suyu sürüyorum, bir müddet gelmiyorlar, sonra tazeliyorum
merhaba arkadaslar bir arkadasin konusunu okurken bu dertten muzdarip oldugumu yazmistim aklima konu acmak geldi belki yardimci olabilecek birileri cikar,
simdi bizim evin balkonu agaclara yakin degil ama cok uzakta degil ve bahce cim,birde karsida ahir gibi bir yer var ciftlik gibi inekler atlar filan var bu ikisinden birinden geliyor bu bocekler ve camlara balkona ag yapiyorlar... ne kadar supursem bozsamda aglarini mecburum cunku yani evin icinede ag yapmaya calisiyorlar bazen, bi turlu kokten kurtulamadim yokmudur bunun caresi deve kusu yumurtasini duymustum asinca ondan cikan sese gelmiyorlarmis ama nerden bulacam deve kusu yumurtasini uzun lafin kisasi yokmudur caresi :26:
Bahsettiğin durumu tam anlayamamakla birlikte şunu önerebilirim, bir tanıdığımız evinin duvarlarının dibine bahçedeki böceklerden korunmak için ince bir şerit halinde yapıştırıcı sürmüştü. Eve girecek olan böcek oraya takılıyordu. Bir gün de oraya bir fare takılmış orta boy, milletcenek şaşırmıştık. Öyle etkili bir yöntemdi yani
kız bırak yasasınlar koseciklerdehayvan sevgim costu bu sıra
anlamadigin yeri sor bacim
Ohoo senin konu zaman aşımına uğramış, böcükler de herhalde artık terk-i diyar eylemişlerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?