Böceklenen un ve bakliyatlar

yeldadogus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
198
0
0
41
Eskişehir
merhaba arkadaşlar, benim derdim az basit bişiy. geçenlerde ev sıcak olduğu için fasülyem böceklendi. ve uçuşan böceklerden zor kurtuldum bilmiyorumkismile. neyse oh şükür derken. havaların sıcak olması sebebiyle unum böceklenmiş. ama uçmayı öğrenmeden gördüm :kedi:. eledim bi güzel. ama içime sinmiyor. kullanamıyorum, atamıyorumda. öle elenmiş unla kalakaldım. ne yapsamki

böcek dışardan gelmediyse kendi içinde türediyse kullan gitsinsempatiksalakcinni

böceğin yediğini sizde yiyebilirsiniz diyo doktorlar:hulya:

ununuz çok mu fazlaydı ?

ben bazı bakliyatları ve unu buzdolabında tutuyorum. böceklenme olmuyor hiç.

un kavanozunuza defne yaprağı koyun. böceklenmeyi önlüyor. bakliyat kavanozlarınada biraz tuz atın. çözüm olacaktır.

az ama kıyamıyorum. akıllandım geç oldu ama şimdi kendileri buzdolabında ve benim ne yapacağımı bekliyor

madem az bence kullanmayın. çünkü unun böceklerden temizlenip temizlenmediğinden emin olamazsınız. un, bakliyatlar gibi değil çünkü :sinifsinif:

unu bilemicem ama pirinç mercimek vs hepsine kavanozlara 1-2 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıyorum..hiçbirşey olmuyor.

unu da kavanozda ağzını sıkıca kapıyorum birşey olmuyor..

azar azar alıyorum zaten herşeyi ben..kilolarca almaya gerek yok

dün ben de kek yaptım.un böceklenmişti 1 aydır falan kullanmamıştım.annem unu eledi elekle.elekte kalanı tabi çöpe attı.un'da tertemiz oldu içinde böcek falan da kalmamıştı iyice baktım içime sinsin diye.tabi yine de siz bilirsiniz :)

böcek dışardan gelmediyse kendi içinde türediyse kullan gitsinsempatiksalakcinni

böceğin yediğini sizde yiyebilirsiniz diyo doktorlar:hulya:

gercekten doktorlar böyle mi diyor
yani böceklerin biraktigi pislik filan olabilir onlar una bulastiyda mi?
gercekten hic bilmiyordum bunu,liseye gecitgim sene hazirlikta böyle sürekli pasta filan yapmaya can atiyorum ilk yapislarimdi mahalle bakkalindan un almistim böceklenmis kücük kücük, o unu döktüm kosa kosa geri gittim aldim yine vardi bende evdekilere pasta yapacam dedim diye o undan yapmistim(eleyerek) ama sonra ben yememistim,hepsi yemisti simdi akliam geldi seneler gecti diyemedim :)) demek ki o kadr zararli degilmis

valla canım kendi içinden türediyse yenir diye biliyorum ben, hem ntv de doğada tek başına da ki admı görmüyon mu hatır hutur böcek yiyo protein bol diye:roflol:

doktor olayına gelince, doktorlar bunu meyve sebze için söylemişti, mesela bi elma kiraz içinde böçek kurt falan varsa o meyve yenir diye, şimdi malum herşey gdo lu, aşırı ilaçlı, doğal yiyecek azaldı, işte bu tip yiyecekleri böcekler kurtlar yemiyormuş, eğer böcek kurt yiyorsa o ilaçı az veya yok doğal meyve sebze demekmiş

hangisi söylemişti, dur araştırayımda yapıştırayım

Böceklerin yediğini tercih edin
Uzmanlar, genelde alışverişte alınmayan böcek hasarlı meyve ve sebzelerin, hormon kullanımı bakımından bir ön testten geçmiş oldukları için tüketimde onların tercih edilmesi gerektiğini bildirdiler.

Meyve ve sebzelerin hormonlu olup olmadığını veya toksik seviyede hormon biriktirdiğini dış görünüşlerinden anlamanın mümkün olmadığını ifade eden Prof. Dr. Kadıoğlu, ''Genelde halk arasında üzerinde bir çıkıntı oluşturmuş meyve veya sebzeler hormonlu olarak nitelendirilir. Bu çıkıntılar hormonlara bağlı olmayan gelişim bozukluklarından da kaynaklanabilir'' diye konuştu. ''Genelde pazar çantalarımıza koymadığımız böcek hasarlı meyve ve sebzeler, bir ön testten geçmiş oldukları için tüketimde onları tercih edebiliriz. Kırsal kesimlerde organik tarım tekniği ile geleneksel olarak yetiştirilen sebze ve meyveleri daha çok tüketebilme yollarını aramalıyız." dedi (ntvmsnbc.com)

ben olsam atarim makarnada olmustu cöpe attim.atmak istemiyorsaniz boceklenmeden önlem alin böcekli seyi kullanmayin coluk cocuk yazik yani...ben az aliyorum cabuk bitiyor bu skil dvam ediyorum cok alinca böyle oluyor.

Benimde galete unun boceklenmis evin her yerinde uçuşan böcekler var ne yapi cam evde yemek yiyemez olduk herşeyi attım temizledik ama pire gibi bide uçuyor evde kalanlar ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olun

Benim hiç bi bakliyatım da böceklenme olmadı şimdiye kadar ama ben unumu buzdolabına koyuyorum. Pirinç, bulgur falan cam kavonozlarda bir şey olmadı şimdiye kadar.. Acaba evin etkisi var mı bu böceklenmelerde falan?

Geçen buzdolabında sakladığım pirinç kurtlanmış. Attım gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…