Böceklerin nasıl gördüğünü merak ediyor musunuz?

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
131
688
63
Böcekler böyle görüyor
9842bocek.jpg

Norveçli bir bilim adamı, insan gözünün görebildiğinden çok daha geniş bir ışık yelpazesini görme kapasitesi bulunan böceklerin çiçekleri nasıl gördüğünü saptadı.

Norveçli Bjorn Roslett, insan gözüyle görülemeyen bu renk ve desenleri ultraviyole ışıkla fotoğrafladı.

Fotoğraflarda görülen renkler temsili olsa da, insan gözüne tek renkli olarak görünen birçok çiçeğin, böcekler tarafından rengârenk ve desenli olarak görüldüğü ortaya çıktı. Desenlerin, böcekleri çiçeklerin üzerindeki polene yönlendirdiği sanılıyor.

Nekadar Ilginç çiçek Ayni çiçek Ama Onlar Nasi Görüyo Biz Nasi Görüyozruz.:1shok::1shok:TEŞEKKÜRLER CANIM.

aynı şeyi boğalar ve bebekler içinde duymuştum boğalarda sadece kırmızı rengi görebildikleri için o renge yönelirlermiş...

aynı şeyi boğalar ve bebekler içinde duymuştum boğalarda sadece kırmızı rengi görebildikleri için o renge yönelirlermiş...

ben de boğalar renk körüdür diye biliyorum yani sadece siyah beyaz görürlerfisfisfis

birde şu var ki bence her insanın o nesneyi görüşü farklıdır. ama açıklamaya kalkarsam uzun sürecek öyle bir düşünce iştetatlicadiarzu

ben de boğalar renk körüdür diye biliyorum yani sadece siyah beyaz görürlerfisfisfis

birde şu var ki bence her insanın o nesneyi görüşü farklıdır. ama açıklamaya kalkarsam uzun sürecek öyle bir düşünce iştetatlicadiarzu

bende bazen senin gibi düşünürüm. sesler içinde aynı şey gecerli. yani benim duydugum sesi sende aynımı duyuyorsun. insan kendi sesini farklı duyar diye duymustum çokkk eskiden bir kere. o da olabiir. yani görüntüde de bunun gibi bişey olabilirCADIARZUCADIARZU:1closedeyes:

Back
X