BOĞULUYORUM... :(

pembemum

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
187
110
323
İstanbul
Şu anda kendimi o kadar çaresiz mutsuz hissediyorum ki, kendimi hangi kelimelerle ifade edeceğimi bilemiyorum. Kurduğumuz küçük dünyamız başımıza yıkıldı. Kızlar yeni evlendik. bir ton borcumuz var. eşim çok zor iş buldu. ( işide bir tanıdığının yanında buldu. ) düğünümüzü yaptık. yemedik içmedik para biriktirdik. halada bir ton borcumuz var. bu işte bir yılı biraz geçgin bir süredir çalışıyordu iyi bir pozisyonda. İşi gereği şirketin arabasını kullanıyordu. bunuda patronu söylemişti yani kullan demişti. bir gün yine eve arabayla gelmişti. çünkü bir yere uğramıştı ordan eve gelmişti. sabah uyandığımızda şirketin arabasına evimizin önünde hırsız girdiğini gördük. karakola gittik. parmak izi bir sürü prosedür. neyse şirketin arabasına giren hırsız o lüks araca bayağı bir zarar vermiş. ve aradan bir ay geçti. ve sanırım patronu eşimi dün işten çıkardı. biz şimdi ne yapacağız.

Aracın sigortası yok mu? Öyle lüks bir aracın, muhakkak sigortası vardır. Patronun cebinden para çıkmaz. İşten çıkardığına emin misiniz? Çok üzüldüm, geçmiş olsun. Sıkmayın canınızı, iş arayın sizde, el birliğiyle çıkarsınız bu darlıktan inş.

sigorta yokmu ?bence muhakkak vardır. acaba işten çıkartmaya bahane mi arıyordu?
Allah yardımıcınız olsun. Borç ödemek çok zor:KK43: siz çalışıyormusunuz?

cıkarma gerekcesi nedir?
hırsızlık olayıyla baglantı kurmak istemiyorum. aradan 1 ay gecmiş cünkü.

Sanırım Derken?
Çıkarıp çıkarmadığını bilmiyor musunuz?
Allah yardımcınız olsun.
Üst üste geliyor bazen işte böyle.
Dilerim yeni kapılar açılır sizin için..

Düğün yapmak, ev kurmak sizi bu kadar zorlayacağını en başından düşünmediniz mi hiç ? Yani plan proje yapmadınız mı.. ?
Şahsen düğün yapmak , hem erkek tarafını hemde kız tarafını bu dende sıkıp , boğacak hale getirecekse yeterli maddi imkana kavuşana kadar düğün yapmamak bana daha mantıklı geliyor şahsen..

Düşünün düğüne harcanan parayı, şimdi ev eşyalarınıza ona buna vermiş olsaydınız kim bilir biraz daha yükünüz hafiflemiş olurdu..

Allah yardımcınız olsun..

geçmiş olsun.. iş bulunur hayırlısıyla ama işten çıkarma sebebi nedir ? belki patronu araba mevzusunu başına kaktı eşinde gurur yaptı vb şeyler olabilir. çünkü arabaya hırsız girdi seni kovuyorum diye birşey olmaz elinde olan bir durum değil bu.

Maddi durumunuz sıkışırsa keske düğün falan yapmasaydınız Allah yardımcınız olsun umarım en kısa sürede iş bulur eşiniz

Insallah esin daha guzel maasi daha dolgun bi is bulur

İşte birikim yapmadan evlenmemek gerek..
Siz çalışıyor musunuz?

İşten çıkarılmasıyla araba arasında bir bağlantı var mı? Acıkma olarak ne yapmış?

Bu kadar sıkışıkken neden 2500 tl ye gelinlik aldınız ki arkadaşım :(
şimdi onların borçlarını mı ödüyorsunuz?
üzüldüm, ben de biliyorum geçim sıkıntısını. 3 senedir borç içindeyiz çünkü.
eşin de sen de çalışmalısınız, iyi iş beklemesin eşin hemen idareten bir yere girsin, girdiği zaman da daha iyi iş aramaya devam eder.

Gerekçesi gerçekten sadece arabaya hırsız girmesi. ve kesin işten çıkarmış, imza falan attırmış bir yıllık tazminatını ödeyecekmiş. bir ay sonra işten çıkarma sebebide bu süre zarfında patronun yurt dışına gidip gelmesi. hatta eşimi koruyan işten çıkarmak istemeyen müdürünü de çıkarmış işten. bu nasıl bir zalimliktir. dua edemiyorum. bir şey beni engelliyor. boğuluyorum. düğün yapacağımız zaman paramız vardı birikimimiz yetiyordu. çok az bir borcumuz kalıyordu. fakat aksilikler bir türlü peşimizi bırakmayınca böyle borç batağında kaldık. ki borcumuz olmasa bile çok zor bir durum eleştiren arkadaşlarıma söylüyorum. umarım siz böyle bir durumda kalmazsınız.

bu arada aracın kaskosu var. eşimin yanında aynı işi yapan iki kişi daha var. bunlardan biri bütün gün oturmasına, hatta yalan söyleyerek işe girmesine rağmen bu kader bizi buldu. yinede hakkımızı haram edemiyoruz. dileriz ki biz haksızızdır da onda hakkımız kalmaz. biz haklıysak Allah verir cevabını. ama şu anda boğuluyorum. hele ki onu öyle üzgün gördükten sonra. ki bu işi bile çok zor bulmuşken yeni bir iş imkansız. neyse başınızı şişirdim. dediğim gibi eleştiren kardeşim allah senin başına vermesin.

Back
X