Bohçacı geldi hanım bohçacı

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
142.029
214.089
1.423
60
Çocukluğumuzun en güzel yanlarından biride kapının zili çalıp açtığımda karşımda duran bohçacı kadınlar idi .Sırtlarında koca bir yük olurdu hanım çeyizlik mallarım var alsana derlerdi,annem istemem der o bak kızın var alsana derdi.Zorlada olsa baktırırdı mallarına bu arada diğer komşular gelir acaba ne var ne yok diye bakarlardı.İçimden keşke annem bunlardan alsa diye umut ederdim çocukluk işte,örtünün altını üstünü getirirdik birşey beğenmek için.Ama o kadar uçuk fiatlar söylüyorduki kimse almak istemezdi,en sonunda istediğimiz fiata alırdık onları.Hatta hayal bile kurardık arkadaşlarla evlenince şu örtüyü şurda kullanırız diye bizde evlenmeye o kadar merak ediyormuşuz demekki.Artık çeyiz eşyası satan bu bohçacı kadınlar yok herhalde yıllardır hiç denk gelmedi.Şimdi artık dükkanlarda ve pazarlarda bulunuyor böyle şeyler,ama o günler daha bir güzel geliyordu bana.Aklıma geldi sizlerle paylaşmak istedim bunu sevgiyle kalın.a.s.

canım.nerden geldi aklına.bende hatırlarım o bohçacıları...ama artık eskisi gibi degil.insanlar degiştikçe ihtiyaçlarda farklılaştı.şimdi gidiyon magazaya al istedigini.çeşit çok...ayrıca taksitle,bohcacılardan peşin parayla alıyoduk bide üstüne üstlük kazıklanıyodukkk :roflol:

Bugün nostalji yapayım dedim aklıma geldi birden özledim ben o günleri ya

Birde kalaycılar vardı ben bunuda yazayım oda acayip birşeydi hep seyrederdik onları

Ahhhhhhhhhhh çocukluğum aklıma geldi bir an a.s.

gerçekten benide eskilere götürdünüz.bohçacılar,klaycılar,mahallede gezen dondurmacılar,keçiboynuzu satanlar vs.vs.....eskiden herşey sanki daha mı doğal dı ne...???ben o günleri,o günlerdeki beni çok özledim...
sevgiler...

Benide götürdünüz eskilere. özelliklede ''eskiler alırım ,sarılar bakırlar alırım'' diye geçen bir adam vardı .O geçerken ablam saklanacak delik arardı. çok sarı olduğu için eskicinin kendisinide alıp götürecegini sanırdı:roflol:

Son düzenleme:

Tam bir nostalji oldu benim için birde sokağımıza gelen bir adam vardı boynunda asılı ipin uçunda alıç diye bir meyve olurdu portakal rengi onu alıp yerdik.

Ne güzel anılar bunlar ,mahalle satıcıları vardı hiç çekinmeden herşeyi alır yerdik
bohçacılarlada korkuturlardı bizi "aman dikkat edin"diye şimdi gülüyorum.çok hoşuma gitti

canım walla yaz geldi bizim burda başladı dolanıyolar bugün yine bizim kapının önünden geçti ben küçükken çok korkardım annem yaklaşma yanlarına seni bohçalarına koyup götürürler derdi

canım walla yaz geldi bizim burda başladı dolanıyolar bugün yine bizim kapının önünden geçti ben küçükken çok korkardım annem yaklaşma yanlarına seni bohçalarına koyup götürürler derdi

Mutlaka dişlerinin bir tanesi altın olurdu ne kadar göze çarpardı onlar
Yıllar varki onlarda yok oldu tarihe karıştılar artık a.s.

güldürdünüz beni:):):) altın dişler .gerçekten öyle sırıtırlardı konuşurken. bol giyilmiş şalvarlıydılar
meselâ 100 liralık bir şeyi 20 liraya inerlerdi:):)

ank ablacım bohçacılar hala var bizim o taraflarda yani denizli ilçelerinde köylerinde kumaşçılar bile geliyor bohçayla ne güzel dediğin gibi bende hayal kurardım eğlenceli oluyor bohçacı gelince bütün kadınlar başlarına toplanıyor herkes işini gücünü bırakıp bohçacının başına doluşuyor sipariş bile veriyorlar oda haftaya getiriyor :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…