- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi fakatmuzeyyen
kimya mühendisliği, çok teşekkürler cevabınız için
kimya mühendisiyim..
ailen neden karşı bu bölüme ?
sorun varsa sor gelsin : )
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kimya mühendisliği, çok teşekkürler cevabınız için
mutlu oldum şu ankimya mühendisiyim..
ailen neden karşı bu bölüme ?
sorun varsa sor gelsin : )
mutlu oldum şu an
ailem bölüme karşı değil, hatta başından herhangi bir mühendislik yazmam konusunda ısrar ettiler ama ben yapabileceğimi düşündüğüm için benimle çok alakasız bir bölüme girdim ve haliyle çok pişmanım.. sadece bu seneyle birlikte 2 senemi kaybettiğimi, yaşıtlarımın okulu bitireceğini benimse hala üniversitede olacağımı söylüyorlar. onlar hayattayken bitirmem gerektiğini savunuyorlar.
sorum şey, lise hayatım boyunca en sevdiğim ders kimyaydı. ayrıca kimyaya çalışmaktan inanılmaz keyif aldım her zaman. azıcık ucundan fiziği de severim. bölümü yapabilir miyim sizce?
ve iş alanı konusunda nasıl? aslında akademisyen olmak istiyorum ama çok rağbet var mı akademisyenliğe karşı?
başınızı şişirdim kusuruma bakmayın![]()
gerçekten çok teşekkür ederim, baya yardımcı oldunuzyok zaten merakını elimden geldiğince giderebilmek isterim :)
yaş mevzusu için birşey diyemem, herkesin bakış açısı farklı. bana göre herkesin zamanı ayrıdır. ben de lisanstan sonra yl'ye başladım ama sağlık ve hoca ile ilgili sorunlardan dolayı 4s sene geçti bitiremedim, bıraktım. ve işe 27 yaşında girdim. ama iyi bir iş buldum mu, buldum..
öncelikle kimyayı sevmek kimya mühendisi olmak için yeterli değil. çünkü kimya bölümü değil mühendislik okuyorsun. ilk 2 sene temel kimya dersleri var elbette ama asıl olay mühendislik derslerinde. bir de herkeste fizik dersini sevdiğim için mühendis olabilirim algısı var ancak mühendislik için matematiğinin çok sağlam olması önceliklidir. tabi ki temel fen derslerini bilmek, sevmek ve anlamak da önemli ama matematik sağlam değilse mühendislik zor biter.
benim okulumda temel kimya dersleri de çok detaylı anlatılmıştı, analitik, fiziko ve organik gibi.. açıkçası ben o derslerdense ısı, kütle transferi, termodinamik, temel prosesler, proses ve reaktör tasarımı gibi mühendislik derslerini daha çok sevmiş ve daha başarılı olmuştum çünkü sürekil hesap kitap ve tasarım vardı.
akademisyenlik bambaşka bir alan.. sadece not ortalaması değil hoca ile iletişimin ve o hocanın bölümünde kadro açılabilebilmesi durumları ve haliyle siyasi stratejileri çok etken. ben de akademisyenlik hayaliyle yükseğe başladım, hem belirttiğim sorunlar oldu hem de işi yakında gözlemleyince ben bunu yapamayacağımı anladım. özel sektörün bana uygun olduğunu farkettim, 8 senedir özeldeyim ve kararımdan pişman olmadım.
iş alanı elbette çok geniş çünkü ilaçtan deriye, kozmetikten tekstile, temizlik ürünlerinden gıdaya kadar her sektörün içinde kimya var diyebiliriz. ayrıca kimya mühendisliği okuyup kendisini IT alanında geliştiren, ilaç ve gıda gibi sektörlerde IT departmanında kimya mühendisi olarak çalışarak kalite ve bilişimi biraraya getiren çok sayıda çalışan da var.
:)
gerçekten çok teşekkür ederim, baya yardımcı oldunuz![]()
şimdi o kadar yüksek değil sadece belli üniversiteler 400ün üzerinde alıyor. elimden geleni yapacağım, teşekkür ederim tavsiyeleriniz içinben 2003te başladım üni ye :) o dönemde puanlar yüksekti, şimdi nasıl bilmiyorum. ancak tavsiyem böyle bölümleri herhangi bir üni de okuma. gerçekten eski, büyük ve iyi bir üni de okuman lazım, o zaman farkın olur. bizim burda da yeni açılan yerlerden mezun arkadaşlar var. benim okuduklarımın yarısından fazlasını okuyamamışlar, bir tasarım bile yapmamışlar okuldayken.
En azından istediğim bir bölüm olduğu için "ya ben liseden beri böyle düşünüyordum zorlanıyorum ama istediğim bölümdeyim" derim diye düşündüm umarım öyle olur :) okuduğum bölümün sonunda da bir sınava girmem gerekiyor eğer o sınavı veremezsem (bölüm başkanı sınav zannettiğiniz kadar kolay değil siz sağ salim mezun olmaya bakın sınavı geçen çok az kişi var zaten türkiyede dedi) orada da asgariyle başlayacağım muhtemelen.. şu an gerçekten çok istiyorum kimyaya geçmeyi.. teşekkür ederim yorumunuz için, hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallahBende kimya muhendisiyim...belkide diger arkadasla ayni unv den mezunuzdur cunku yogun kimya dersleri sadece bizm unv de var diye tahmin ediyorum...okurken su an hangi bolumdesin bilmiyorum ama hangisi olursa olsun 10 kati daha zorlanacaksinen azindan benim mezun oldugum unv icin boyleydi..is konusundada evet cok genis bir yelpazesi var ancak yinede mezun olunca malum asgeri ucretle basliyosun...hayirlisi olsun ins ..( bu arada bende muhendislik derslerini daha cok sevmistim)
amin tekrar teşekkür ederimO zamn allah kolayliklar versin vede hayirlisini nasip etsin insallah..ben yuksek lisans ve doktorayi farkli bir bolumde devam ettim ama kimya muhendisliginin yeri ayridir bendede ve uzaklastigim icin uzuluyorumda zaman zaman...tekrar hayirlisi olsun insallah sizin icin
Rica ederim. Dilediğin zaman özelden yazabilirsin. Hep destek tam destek :)bu yorum bana çok cesaret verdi gerçekten. çoook teşekkür ederim yorumunuz için
yaa çok teşekkür ederim gerçekten. konuyu açarken hala biraz tereddütlerim vardı acaba annem haklı mı zaman kaybı mı yaşarım diye ama böyle yorumlardan sonra güvenim yerine geldi baya. dediğiniz gibi aileme hiçbir şey söylemeden tekrar hazırlanacağım ve size hayran kaldım gerçekten tebrik ederim ben ilkini sağ salim bitirsem diye kıvranıyorum siz dördüncüye başlayacaksınızÜç üniversite okudum biri de kimyaydı. Bölüm olan. Fen edebiyat fakültesi. Okuduğun bölümü sevmediysen ailene birşey söylemeden sınava hazırlanmaya başla. Ben durmadan okul okuduğum için sınıf arkadaşların kimyadan mezun olalı beş yıl olduğunda ben son üniversitemden mezun olmuştumsevdiğin işi yap kuzu. Yaşa başa takılma. 31 yaşımdayım üniversiteye hazırlanıyorum. Burada da bir dünya konum var ama hiçbirinde ya bu yaşta okunur mu? Diye sormadım. Geçen sene sınava girdim ilk elli bindeydim. Ama hedefim ilk on binlik bir okul olduğu için evli ve çalışan bir kadın olmama rağmen şu an trigonometri çalışıyorum. Yılma.
okumak istediğim bölüm okuduğum şehirde maalesef yok.. başka bir üye de bir iki kimya kitabı alıp içlerine bakmamı önermişti bunu deneyeceğim, hatta şu an aklıma geldi youtube'da dersleri varsa bakarım çok teşekkür ederim yorum yaptığınız içinMerhaba ben sizin yerinizde olsam okumak istediğim bölüm hocalarıyla (eğer şehrinizde varsa) irtibata geçmeye çalışırdım. Onlardan izin alarak ana derslerine bir iki defa katılır, bölümün nasıl olduğunu kendim deneyimlemeye çalışırdım. Hala gözümde aynı güzelliğini koruyorsa o zaman bölüm değiştirme kararı alırdım.
Rica ederim. Böyle ciddi meselelerde hislerin yanında mantıklı karar vermek de önemli. Hayalinizdeki üni/bölümün Facebook öğrenci grubu muhakkak vardır. O sayfalardan da fikir edinebilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsunokumak istediğim bölüm okuduğum şehirde maalesef yok.. başka bir üye de bir iki kimya kitabı alıp içlerine bakmamı önermişti bunu deneyeceğim, hatta şu an aklıma geldi youtube'da dersleri varsa bakarım çok teşekkür ederim yorum yaptığınız için
facebook iyi fikir, bunu da deneyeceğim. amin:)Rica ederim. Böyle ciddi meselelerde hislerin yanında mantıklı karar vermek de önemli. Hayalinizdeki üni/bölümün Facebook öğrenci grubu muhakkak vardır. O sayfalardan da fikir edinebilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun