Bölüm farkı

Ftr? Ne ki? Kisaltarak yazmissiniz galibada ben anlamadim sevgilinizin meslegini.

Hep erkek evini elestiriyoruz genelde amakimi kiz aileleride gozu sade statu ve gelir duzeyinde.
Ne olmus yani. (Sizin icin onemli olmadigini zaten yazmissiniz) lafim size degil.
O doktor sen baska bir meslek olmus olsaydin anne iz hic evlenme sen onun meslegine gore degilsin demeyecekti. Aferim.kizim turnayi gozunden vurdu diyecekti herhalde.
ALLAH bazi insanlara akil fikir versin. Gercektende.
Bizimde bir akraba kizini zengin diye verdi kendisinden cokca buyuk birine (kiz istemiyorum dese evlendirmezlerdi kizda zenginliğine vuruldu) sonradan dayagida yedi assagilandida. Ama gel gorki kizin ailesi hala damadin adini sayiklar cok iyi diye... zengin ya :)) bazi insanlar acinacak halde. Gercektende zavallilar.
Annen cok yanlis düşünüyor. Yarin obur gun belki meslegini yapamayacaksin herhangi bir nedenden dolayi. Belki annen gun gelecek (ALLAH korusun ) o asagiladigi damat adayina muhtac kalacak?
Ne oldum degil ne olacagim demeli insan herzaman.

İşin komiği anladığım kadarıyla 1 ya da 2.sınıfsınız henüz. Şimdiden evlenince çevredekiler böyle böyle derse eşim kompleks yapar mı falan diye düşünmek çok komik bence. Sizinki tam dereyi görmeden paçaları sıvamak.
yakın Zamanda nişan yapıp sevgilisi 4 yılın sonunda meslek sahibi olduğu için evlenmeyi de planlayabilirler bir fikir değişikliğine giderek :)

+ olarak konu aahibin kotu niuetle konuyu actigini sanmiyorum. Kendisinin sorun etmedigini yazmis zaten. Bence ustune gidilmemesi gerek.

Birde. Bu tarz dusuncede olan olursa laf eden olursa tersleyin . Biz maddi ve statu evliligi yapmiyoruz gonul birligi evliliği yapiyoruz. Kocam ben calismasam bile bana sahip cikip gecindirecek gucte.
Kimswyi ilgilendirmez mesleklerimiz dersin. Olur biter. Sorunnetmeye gerek yok.

Tum branslardaki doktorlar ayni yogunlukta mi çalışıyor acaba merak ediyorum bilmedigim icin

Bizim cilt doktoru bi tanidik var cok rahat gorunuyo calisma acisindan

Değil tabi. Bölümden bölüme- üniversiteden üniversiteye değişir. Rahat olan bölümler şuan Tus'da en yüksek bölümler. Oraları kazanabilmek için 24 ay öncesinden dersaneye(ve çalışmaya) başlayıp son 6 ay günde abartısız 10 saat ders çalışman lazım. Bunun için şizofreni yan etkisi olan bir ilacın birçok Tusiyer tarafından kullanıldığını biliyorum. Oraları kazanabilmek için şizofrenliği göze alıyor insanlar. Çok acı maalesef:KK43:

Arkadasinizin uzulurum demesine takildim bende. Siz degilde o sorun yapacak gibi. Insanlar bazen ne konustuklarini bilmiyor malesef. Keske arkadasinizda dis cevreye kulagini kapatabilse. Cok mutlu olursunuz umarim.

Değil tabi. Bölümden bölüme- üniversiteden üniversiteye değişir. Rahat olan bölümler şuan Tus'da en yüksek bölümler. Oraları kazanabilmek için 24 ay öncesinden dersaneye(ve çalışmaya) başlayıp son 6 ay günde abartısız 10 saat ders çalışman lazım. Bunun için şizofreni yan etkisi olan bir ilacın birçok Tusiyer tarafından kullanıldığını biliyorum. Oraları kazanabilmek için şizofrenliği göze alıyor insanlar. Çok acı maalesef:KK43:

Tabiki cok zordur ders calismak kolay mi
Sonunda rahat oluyolar belki ama o asamaya gelinceye kadar baya fedakarlik yapiyolardir
Ben 26 yasindayim uniden sonra yuksek lisans yapmaya bile usendim:)
bu yasimda bile kendi isimi yaparken acayip stres oluyorum
Bi de o kadar ugrasip ders filan calisamazdim
Allah kolaylik versin insanlara

Kızın üzerine neden bu kadar gelinmiş anlamadım. Ben doktorum,çok üstünüm mü demiş. Sanki toplumdaki genel görüşü bilmiyor gibi konuşmuşsunuz. Bazı meslekler günümüzde oldukça itibarı olan meslekler, tıp doktorluğu da bunlardan biri. insanlar da üstüne vazife olmayan şeyler hakkında yorum yapmaya bayıldıkları için, konu sahibi de bu yorumlar yapılırsa eğer ilişkileri etkilenir mi diye endişelenmiş. eşi/sevgilisi de bu yorumlardan etkilenip, sorun çıkartabilir sonuçta. eğer ki ikisi de olgunlukla karşılarsa hiçbir sorun olmaz.erkeklerin böyle takıntıları olabildiği için bence annesi de bundan dolayı endişelenmiştir. Benim sevgilim üst dönemim olmasına rağmen okulu uzattı ve böyle konuları çok takıntı yaptığı için, mezun olmadan ciddi bir adım atmak istemedim onunla. Çünkü bikaç kez hiç kötü niyetim olmadığı halde saçma sapan şeylere alınganlık gösterip küstü bana. elinde daha mesleği olmadığı için onu küçümsediğimi falan zannetti,ki meslektaş olacağız aslında. o yüzden insan kendisi umursamasa da bazen maalesef böyle şeyler sorun olabiliyor ve endişe edebiliyor.
Özet niteliğinde konuşmuşsunuz. Teşekkür ederim gerçekten

Sevgiliniz gelecekte meslektaşım olacakmış, biraz işi bildiğim için yazmak istedim.
Eğer okuduğunuz okul iyi bir okul ise, sevgiliniz becerikli ve tuttuğunu koparan biri ise sizden çok kazanır.
Meslek biraz sıkıntılı fazla mezun vs ama kendine çizecegi yol onu çok one geçirebilir.
Spor kulüplerinde vs çalışıp her şeyin yolunda gitmesi drumunda yüksek primler alabilir. Sosyal becerileri iyiyse özel hasta baglayabilir.
Kendini ispatlarsa bir doktor ile birlikte çalışabilir, o doktorun her hastasını takip eder vs..
Daha akıllı ise henüz Türkiye ye gelmemiş bir tedavi yöntemini, konseptini vs öğrenir, kursunu verir vs vs.. yani kafası çalışıyorsa yolunu bulur.
Ama ben kpss kasayım, devlete atanayim kafasında biri ise, başlangıçta ciddi maaş farkınız olmasa da zamanla bu açılır. Ki bence herhangi bir Türk Erkeği esi kendinden 2-3 kat fazla maaş alsın istemez.

Bu işin maddi kısmı.

Ama bence düşünmem gereken bu değil. Sen yolun çok başında olduğun için henüz tip okuyan, doktor olan birisinin nasıl bir emek vereceğini kestiremiyorsun.
Ben maddi olarak değil ama neler yaşadığını anlaması açısından biraz doktor- doktor evliliğini destekleyen birisiyim.
Nöbeti, semineri, sunumu, şiddeti, uykusuzlugu bitmez doktorların. Bölümün zorluğu bir yana, fiziksel olarak sağlam olmak gerekir. 36 saat uyumadigin günler olacak, laf anlatamadigin hastalar, üzerine yuruyecek saygısız tipler... vs.. senin yaşadıklarını da senden başkası anlamayacak.
Hele de sevgilin klasik aile yapısına sahipse yarın öbür gün senden ev hanımlıgı bekleyecek.
He annesi çalışan, ve çalışan kadın modeline alışkın biri ise biraz daha işin kolaylaşır.

Annenin düşüncesi de normal. Doktorlugu bir halt Sandığı için değil, denklik için dusunmustür kadın.
Söylediklerinizi aklımda tutacağım. Faydalı ve yol gösterici oldu. İş kendini geliştirmesinde yatıyor demek ki.

İkimiz de bu mesleğin zorluklarının farkındayız.
Annem kişiyi diplomanın adam etmediğinin bilincinde bi insan zaten. Onun öyle istemesinin sebebi denk olması sadece. Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için :)

İşin komiği anladığım kadarıyla 1 ya da 2.sınıfsınız henüz. Şimdiden evlenince çevredekiler böyle böyle derse eşim kompleks yapar mı falan diye düşünmek çok komik bence. Sizinki tam dereyi görmeden paçaları sıvamak.
Uzun uzun yazdığım yorumu okuyun size cevabım orda

Tum branslardaki doktorlar ayni yogunlukta mi çalışıyor acaba merak ediyorum bilmedigim icin

Bizim cilt doktoru bi tanidik var cok rahat gorunuyo calisma acisindan
Hayır tabii ki her bölümün zorluğu farklı. Mesela en zoru beyin cerrahı. Fakat en düşük puana sahip olan da o. Çünkü çok zor olduğu için pek tercih edilmiyor. Ameliyatları uzun ve yorucu. Matkap tarzı aletlerle çalışılıyor. En kolayları ise cildiye ve göz..
Cildiye en rahat bölüm ve tusta puanı en yüksek olan bölüm. Çünkü çalışma ortamı rahat, ameliyat derdi yok, gece çağırılma derdi yok. Hastayı muayene ediyor, ilacı yazıp gönderiyor. Rahat olduğu için çok tutuluyor.
Ftr? Ne ki? Kisaltarak yazmissiniz galibada ben anlamadim sevgilinizin meslegini.

Hep erkek evini elestiriyoruz genelde amakimi kiz aileleride gozu sade statu ve gelir duzeyinde.
Ne olmus yani. (Sizin icin onemli olmadigini zaten yazmissiniz) lafim size degil.
O doktor sen baska bir meslek olmus olsaydin anne iz hic evlenme sen onun meslegine gore degilsin demeyecekti. Aferim.kizim turnayi gozunden vurdu diyecekti herhalde.
ALLAH bazi insanlara akil fikir versin. Gercektende.
Bizimde bir akraba kizini zengin diye verdi kendisinden cokca buyuk birine (kiz istemiyorum dese evlendirmezlerdi kizda zenginliğine vuruldu) sonradan dayagida yedi assagilandida. Ama gel gorki kizin ailesi hala damadin adini sayiklar cok iyi diye... zengin ya :)) bazi insanlar acinacak halde. Gercektende zavallilar.
Annen cok yanlis düşünüyor. Yarin obur gun belki meslegini yapamayacaksin herhangi bir nedenden dolayi. Belki annen gun gelecek (ALLAH korusun ) o asagiladigi damat adayina muhtac kalacak?
Ne oldum degil ne olacagim demeli insan herzaman.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon demek :)

Annem diplomadan, meslekten ziyade denklik istiyor ki gelecekte bi problem çıkmasın. Diplomayla adam olanını kimse görmemiş zaten

+ olarak konu aahibin kotu niuetle konuyu actigini sanmiyorum. Kendisinin sorun etmedigini yazmis zaten. Bence ustune gidilmemesi gerek.

Birde. Bu tarz dusuncede olan olursa laf eden olursa tersleyin . Biz maddi ve statu evliligi yapmiyoruz gonul birligi evliliği yapiyoruz. Kocam ben calismasam bile bana sahip cikip gecindirecek gucte.
Kimswyi ilgilendirmez mesleklerimiz dersin. Olur biter. Sorunnetmeye gerek yok.
Tabii ki kötü niyetle açmadım konuyu. Sadece insanların bölümümden ötürü kendimi yüceltip sevdiğim insanı yermişim gibi bi yanılgıya kapılmaları üzdü açıkçası. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Arkadasinizin uzulurum demesine takildim bende. Siz degilde o sorun yapacak gibi. Insanlar bazen ne konustuklarini bilmiyor malesef. Keske arkadasinizda dis cevreye kulagini kapatabilse. Cok mutlu olursunuz umarim.
Çekincem mutluluğumuz bozulur mu diye sadece. Umarım herkes sevdiğiyle mutlu olur..

Söylemeden geçemeyeceğim suçlayıcı ve aşağılayıcı ilk yorumlardan sonra benim bölümüme takıp laf edenler değil de problemi anlayıp çözüm sunanlar, asıl meseleye odaklananlar, yol gösterip içimi rahatlatmak isteyenleri görmek çok mutlu etti beni. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Özellikle de katılmasam bile fikrini kibar bi şekilde dile getirenlere. Keşke herkes daha dikkatli bir şekilde mesajlarımı okusa da asıl meselenin tıp okuduğum olmadığını anlasalar. Merak ediyorum acaba yarın öbür gün burada beni/doktorları bu kadar taşlayanlardan önüme hasta diye gelecek olan olacak mı?

denklik dediğiniz nedir ki ya para değilmi ben doktorum o ftr değil mesele ben 5 kazanırım o 2 kazanır bence bilemessiniz bunu bakıp görmek laqzaım :)

Herkese merhabalar.. Uzun süredir siteyi takip ediyordum. Üye olmak bugüne kısmetmiş :) bu forum altında herkesin dertlerine çare bulunmaya çalışılmış, çözüm aranmış.. Ben de derdimi anlatayım belki yol gösteren, fikrini benimle paylaşan olur diye düşündüm. Evet benim de bir derdim var ne yazık ki.. 1 yıldan fazla bir ilişkim var kendisini 2 senedir tanıyorum. Birbirimize olan sevgi, saygı, sadakat ve bağlılıktan zerre şüphem yok.. Ciddi düşünüyoruz.. Üniversite sınavından sonra birlikte tercih yapıp aynı şehri kazandık. Sorun şu ki aramızda bölüm farkı var.. Ben tıp okuyorum o ftr. Kendisi bölümünde başarılı ve çok çaba sarf ediyor bunun için. Ben bunu sorun etmiyorum kesinlikle. Benim için önemli şeyler değil bunlar. Ailemin haberi yok sorun eder mi onu bilmiyorum fakat annem açıkça tıptan aşağısı kurtarmaz demişti vakti zamanında. Yalnızca çekincelerim var bikaç tane.. Malumunuz üzere insanlar genelde bu tür şeyleri çok konuşurlar. Çevremde de bizzat şahit oldum. Falanca doktordu evlendiği kocası daha düşük meslekte diye.. Kimsenin söylediği umrumda değil. Sadece ileride kendisi bu tür şeyleri duysa sorun eder mi, hani erkeklik gururu kabarır mı, bi yerden sonra lafları kaldıramaz diye aramızda problemler çıkar mı bunlardan çekiniyorum.. Şuan sorun etmiyor zaten kendini mesleğinde geliştirme hedefi var.. Biri bişey derse nolacak demiştim önce ağırıma gider sonra geçer demişti.. Ben bu yüzden aramıza sorun girmesini istemiyorum.. Bu konuda düşünceleriniz nedir? Benzer durumları yaşayanlar oldu mu?
Çok saçma duyanda adamla aranızda uçurumlar var zannedecek. Gayette güzel bir bölümü var.Siz kendiniz çekiniyorsanız annenizin ya da çevrenizin de yanlış düşünmesi gayet doğal olur.Başta siz kendinize layık görmüyorsunuz.Hisssettiğim bu yoksa böyle bir konu açmazdınız.

Çok saçma duyanda adamla aranızda uçurumlar var zannedecek. Gayette güzel bir bölümü var.Siz kendiniz çekiniyorsanız annenizin ya da çevrenizin de yanlış düşünmesi gayet doğal olur.Başta siz kendinize layık görmüyorsunuz.Hisssettiğim bu yoksa böyle bir konu açmazdınız.
9.sayfa uzun mesaj. Okuyun lütfen

Söylemeden geçemeyeceğim suçlayıcı ve aşağılayıcı ilk yorumlardan sonra benim bölümüme takıp laf edenler değil de problemi anlayıp çözüm sunanlar, asıl meseleye odaklananlar, yol gösterip içimi rahatlatmak isteyenleri görmek çok mutlu etti beni. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Özellikle de katılmasam bile fikrini kibar bi şekilde dile getirenlere. Keşke herkes daha dikkatli bir şekilde mesajlarımı okusa da asıl meselenin tıp okuduğum olmadığını anlasalar. Merak ediyorum acaba yarın öbür gün burada beni/doktorları bu kadar taşlayanlardan önüme hasta diye gelecek olan olacak mı?

Ne yapacaksın? Cetvelle elimize mi vuracaksın :KK70::KK70: Eleştirenler vergisini verenler canım, sen de o vergi ile maaş alıyorsun. Ekstradan minnet mi duyacağız parasını aldığın işi yapıyorsun diye? Beğenmiyorsan yapmazsın olur biter, açarsın kendine özel bir muayenehane oturursun.

Ben ftr okuyan çocuğun yerinde olsam kendi bölümümde okuyan biriyle evlenirim. 3 ben kazansam 3 o kazansa 6 anadolunun bir şehrinde gül gibi yaşarız gideriz. Ne ay bu damat benim kızımla denk değil diyen kaynana ile uğraşırım, ne de acaba millet bizimle dalga mı geçiyor diyen kızla.

Ne yapacaksın? Cetvelle elimize mi vuracaksın :KK70::KK70: Eleştirenler vergisini verenler canım, sen de o vergi ile maaş alıyorsun. Ekstradan minnet mi duyacağız parasını aldığın işi yapıyorsun diye? Beğenmiyorsan yapmazsın olur biter, açarsın kendine özel bir muayenehane oturursun.

Ya su benim vergimle maas aliyorsunuz laflarini gecin artik, öğrenmissiniz her sıkıştığınızda benim vergim benim vergim diyorsunuz,memurlardan vergi kesilmiyor mu? Memurlarda bu ülkenin insani degil mi?sanki bize farkli muamele yapiyorlar,her gün duyuyorum bu lafi

Ya su benim vergimle maas aliyorsunuz laflarini gecin artik, öğrenmissiniz her sıkıştığınızda benim vergim benim vergim diyorsunuz,memurlardan vergi kesilmiyor mu? Memurlarda bu ülkenin insani degil mi?sanki bize farkli muamele yapiyorlar,her gün duyuyorum bu lafi

E tamam senin de vergin olsun. Nereye varmak istediğini anlayamadım. Devlette olsun, özel sektörde olsun insanlar vergi veriyorsa temel kamu haklarından faydalanmak içindir. Ne öğretmenler ne polisler ne subaylar ne doktorlar bize ekstradan minnet duymak zorundasın havasına giremezler. Özel sektörde nasıl parasını verdi kardeşim bana düzgün hizmet sunmak zorundasın kuralı işlerse, devlette de benzer şekilde vergisini yani parasını verdim kardeşim bana hzimet sunmak zorundasın işler

Bankada çay içen bir memur görse, uçak rötar yapsa, markette azıcık sıra beklese eleştiren insanlar, doktorları eleştiriyorsunuz çünkü doktor düşmanısınız BÖÖÖÖ kafasına girmesin lütfen. Her meslek grubu eleştiriliyor ama kimse doktorlar kadar ağlamıyor, yaptığı işe minnet baklemiyor.

Ben ftr okuyan çocuğun yerinde olsam kendi bölümümde okuyan biriyle evlenirim. 3 ben kazansam 3 o kazansa 6 anadolunun bir şehrinde gül gibi yaşarız gideriz. Ne ay bu damat benim kızımla denk değil diyen kaynana ile uğraşırım, ne de acaba millet bizimle dalga mı geçiyor diyen kızla.
Sevgilimde bende sağlıkçıyız. Ftrci arkadaşlarımız 6ten fazla alıyor 3 şuan standart memur maaşı denebilir

yine farkli meslek grupları tartışılmaya başlanmış. doktor, öğretmen, avukat farketmez hepimiz çalışarak paramızın karşılığını alıyoruz. bişeylerde sizin tabirinizle "ağlıyorsak" o da bizim hakkımız yeterince verilmediği içindir. siz önce haksız yoldan para kazananlara laf edin öğretmen, doktorlardan önce. bütün gece aralıksız nöbet tutmak, o fakülteyi kazanıp yıllarca okumak çok kolay zaten. "yüzsüz" olan doktora denk gelirseniz derdinizi onunla halledin ve tüm doktorlara genellemeyin
ikinci olarak konu sahibi belki annen zamanında espiri olarak demiştir doktordan aşağısı kurtarmaz diye. senin ciddi olduğunu görünce vazgeçecektir

Back
X