Bölüm tercihi

çevre mühendisliğinde iş yok diyen arkadaş neye dayanarak demiş merak ettim doğrusu :ssz:

çevre mühendiliği okuyorum seneye mezunum inşallah ve işim hazır, ha bu tabi her mühendislikte veya bi çok alanda oldugu gibi tanıdıga bakıyor onu söyliyim, ama başbakanın konuşmasıda var çevre mühendisliğiyle ilgili bulursam linkini atarım o konuşmadan sonra çevre mühendisliği alımını çok yüksek seviyede arttırdılar bu sene ve artmayada devam edecek çevre ve şehircilik bakanlıgıda bunla ilgili açıklamalar yaptı.

velhasıl kelam mühendisliğin her alanı öğretmenlikten iyidir diye düşünüyorum bu tabiki kendi fikrim.. tercih senin.. okumasına gelice.. üniversitede her bölümü okumak zor.. ama mühendislik en agır fakültelerden biri.. sayısal alanında kendine güvenin yoksa özellikle fizik ve matematik hiç bulaşma derim bitmez okul.. kolay gelsin başarılar :ssz:

Ahahaha heykeli ziyarete gitmeliyim :9: canım ben meslek lisesi çıkışlıyım çocuk gelişimi mezunuyum ve kreş öğretmenliği yaptım çok zor ama sanki sınıf öğretmenliği daha kolaymış gibi geliyor bi de annem ay 3 ay tatilinde olur yazlık alırız diyince ay ben yazayım en iyisi dedim :18:

oncelikle ikisi birbirine yakın meslekler degil... neden ikisi arasında kaldın ki?
madem oyle okul oncesi oku, atamaları da kolay oluyor demisti bir arkadasım. fakat nerden baksan 4yıl sonrasını dusunmek gerek su an.

annenin dedikleri guzel de yazlık, tatil kadar cocuklarla ugrasmak da hayalin mi acaba?
o yuzden gonlunde yatan ne ise o meslege yonel.

cevre muh. iyi hoş da muhendislikte ozel sektor mezun oldugun okula bakıyor ve bir o kadar da şans ve torpil onemli.
sınav sonucları acıklandıgı zaman gerekirse tekrar konu acarsın, puanının yettigi bolumlere okullara gore yorumlarız ;)
başarılar...

Son düzenleme:
oncelikle ikisi birbirine yakın meslekler degil... neden ikisi arasında kaldın ki?
madem oyle okul oncesi oku, atamaları da kolay oluyor demisti bir arkadasım. fakat nerden baksan 4yıl sonrasını dusunmek gerek su an.

annenin dedikleri guzel de yazlık, tatil kadar cocuklarla ugrasmak da hayalin mi acaba?

cevre muh. iyi hoş da muhendislikte ozel sektor mezun oldugun okula bakıyor ve bir o kadar da şans ve torpil onemli.
sınav sonucları acıklandıgı zaman gerekirse tekrar konu acarsın, puanının yettigi bolumlere okullara gore yorumlarız ;)
başarılar...

teşekkürler canım ikisi de sevdiğim ve yapabileceğim meslekler özellikle de öğretmenlik... Bakalım temmuz gibi tekrar konu açarım o zaman puanıma göre yorum yapariz :)

çevre mühendisliğinde iş yok diyen arkadaş neye dayanarak demiş merak ettim doğrusu :ssz:

çevre mühendiliği okuyorum seneye mezunum inşallah ve işim hazır, ha bu tabi her mühendislikte veya bi çok alanda oldugu gibi tanıdıga bakıyor onu söyliyim, ama başbakanın konuşmasıda var çevre mühendisliğiyle ilgili bulursam linkini atarım o konuşmadan sonra çevre mühendisliği alımını çok yüksek seviyede arttırdılar bu sene ve artmayada devam edecek çevre ve şehircilik bakanlıgıda bunla ilgili açıklamalar yaptı.

velhasıl kelam mühendisliğin her alanı öğretmenlikten iyidir diye düşünüyorum bu tabiki kendi fikrim.. tercih senin.. okumasına gelice.. üniversitede her bölümü okumak zor.. ama mühendislik en agır fakültelerden biri.. sayısal alanında kendine güvenin yoksa özellikle fizik ve matematik hiç bulaşma derim bitmez okul.. kolay gelsin başarılar :ssz:

ay mutlu oldum dediklerinden sonra... Hangi üniversitedesin acabaa :26:

Hayatının en önemli kararlarından birisi hangi mesleğe sahip olacağın. Öncelikle sen ne olmak istiyorsun ona karar vermelisin. Bundan bir 10 yıl sonra kendini nerede görmek istiyorsun ? Bir öğretmen olarak mı mühendis olarak mı hayal ediyorsun kendini ? Ben üniversite sınavlarına hazırlanırken etrafımdaki bir çok kişi ısrarla bana öğretmenlik, eczacılık, diş hekimliği gibi bölümler yazdırmaya çalıştılar, o zamanlar çok kızmıştım, herkes kadın için bu meslekler çok rahat birini seç, sonrasında çok rahat olursun diye ne diller döktüler. Ben burnumun dikine gittim istediğim bölümü okudum, okurken çok seviyordum, okul bitince de kolayca iş buldum. Ama..... o zaman göremediğim bir çok şeyi şimdi görebiliyorum, aslında bu meslekler gayet güzel ve rahat mesleklermiş. Demem o ki genel düşün, benim şahsi fikrim eğer ki çevre mühendisi olmak gibi bir hayalin yoksa kesinlikle öğretmenlik yazmandan yana. Çevre mühendisi olup da iş bulmak öğretmen olup da iş bulmaktan kat be kat zor. Hatta şu kadarını söyleyeyim, çevre mühendisi olursan çok büyük ihtimal kendi işini yapamazsın. Öğretmen olursan evet Kpss'ye hazırlanırsın, atanma süreci biraz sancılı olabilir, ama sonrasında çok rahat bir iş hayatı seni bekliyor. Atama olmuyor diyenlere aldırma, benim üniversitede öğretmenlik okuyup da atanamayan bir tane bile arkadaşım olmadı. Sen yeter ki ne istediğine karar ver gerisi hallolur zaten...

Hanımlar iyi akşamlar :) üniversite sınavına hazırlanıyorum mühendislik yada sınıf öğretmenliği istiyorum.Sorun şu sınıf öğretmenliğinde artık atama bekleme olmayacakmış diye okudum bi yerden sizce böyle bir şey imkanlı mı Türkiye şartlarında.Yada aranızda çevre mühendisi var mı? Sınıf geçmek zor mudur? Meslek seçmek en zor şey sanırım yardım edin lütfeeeeen :16:

sınıf öğretmenliği ve mühendislik arasında kalmak çok anlamlı değil açıkcası, ve sınıf öğretmenliği son sınıftakiler bile durumdan inan çok umutsuz sen başlycksnda 4 sene snra mezun olcaksnda kpss de..hiç kendni üzme derim

başarılar...

okul öncesi geçen yıla kadar iyi durumdaydı puan bir yılda 14 puan yükseldi kpssde,69 yine çok değil fakat kadrolar hep doğudan açılıyor ve 4000 küsür açık kaldı..

Aslında çevre mühendisliği giderek önem kazanıyor. Her işletme bünyesinde bir çevreci çalıştırmak zorunda ya da dışarıdan hizmet almak zorunda.
Çevre mühendisleri iş güvenliği sertifikası aldığı zaman hele de bakanlık onaylı olursa iyi bir iş bulabilir. Bu biraz donanımlı olmaya bağlı aslında. Sadece mezun olmak hiçbir bölüm için yeterli değil şu anda.
Ama ikisinin sınav alanları farklıydı, şimdi değişti mi? Sınıf öğrt. Eşit ağırlıktan girerdi , mühendislik sayısal. Bu senin alanına da bağlı aslında.

Aslında çevre mühendisliği giderek önem kazanıyor. Her işletme bünyesinde bir çevreci çalıştırmak zorunda ya da dışarıdan hizmet almak zorunda.
Çevre mühendisleri iş güvenliği sertifikası aldığı zaman hele de bakanlık onaylı olursa iyi bir iş bulabilir. Bu biraz donanımlı olmaya bağlı aslında. Sadece mezun olmak hiçbir bölüm için yeterli değil şu anda.
Ama ikisinin sınav alanları farklıydı, şimdi değişti mi? Sınıf öğrt. Eşit ağırlıktan girerdi , mühendislik sayısal. Bu senin alanına da bağlı aslında.

ben şu anda okuyorum aslında sosyl hizmetler bölümünde ama malum Türkiye de iş bulmak oldukca zor bir diplomam daha olsun istiyorum. Sayısalım sözelimden daha iyidir o yüzden mühendislik düşünüyorum ama öğretmenlikte hep annemin istediği meslekti ama görünen o ki okusam bile iş bulamıcam

tatlim ogretmen lisesinden mezun olan ve suan tekniik universitede muhendislik okuyan biri olarak sunu soyleyebilirim: ogretmenligin artik gelecegi yok desek yeridir..benim ek puanimla -ogretmen liselerine verilen- bogazicindeki tum ogretmenlikler tutuyordu. ona ragmen yazmadim. kaldi ki ogretmen olabilcek ozelliklere sahio degilim. bu bi de nasi bi ortamda calismak istediginle alakali. buna sen karar vericeksin.
gelelim muhendislik konusuna. cinsiyetci bi insan olmamama ragmen muhendisligin erkej isi oldugunh soylemem gerek :D malesef onlarin kafasi bizden daha cok basiyor bu islere ama cevre muhendisligi en kolay muh.lerden biri. bence yazabilirsin. rahat okursun cok kasmaz ama okuluna gore de ddgisir. mezun okunca cok bi parayla baslayamazsin ama zamanla epey artar durumuna gore.ogretmenliktense bence muhendisligi sec. tabi karar senin

Birkaç arkadaşım çevre mühendisliği okuyor, daha doğrusu okumaya çalışıyor..
Bizler mezun olduk, onlar hala bitiremedi..
Çok zor..

Back
X