B'ölümlerden b'ölüm beğen!

moonlight_mj4ewr

Evlâd-ı Osmanlı
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
849
14
46
Diğer
Ablalarım yarın tercihlerimi yapacağım... hala daha araştırıyorum ve Marmara üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü hoşuma gitti. Siz o bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz? alanlarına baktım baya iyi gibi geldi ama kararsızım. orda okuyan veya okumuş biri var mı? İş bulma imkanı nedir? Lütfen yardım :(

Ek olarak türk dili ve edebiyatı bölümünde gözüm kaldı ama vazgeçmek durumunda kaldım :(

+++Avrupa ülkelerinde iş olanakları var mıdır? bu beniim için çok önemli çünkü yabancı uyrukluyum avrupa ülkesindeyim. :/

Son düzenleme:
Türkiye bursları için başvuruyorum da. Aslında son gün 6 haziran. Fakat benim yarın tercihlerimi yapmam lazım çok sona kaldım :(

Böte okunabilecek en iyi okullardan biri de Marmara diyor arkadaşım. Diğer okullar ise; Gazi, Ege, Uludağ... Bilgisine güvenebilirsin..:34:
Not: Açıkta kalınmayacak bir bölümmüş.

Son düzenleme:
Böte okunabilecek en iyi okullardan biri de Marmara diyor arkadaşım. Diğer okullar ise; Gazi, Ege, Uludağ... Bilgisine güvenebilirsin..:34:
Not: Açıkta kalınmayacak bir bölümmüş.

Gerçekten mi? Peki marmaradaki türk dili ve edebiyatı bölümü hakkında fikriniz nedir? Yardımcı olursanız çok memnun olurum :) Aslında benim en sevdiğim şey o ama ülkemde iş bulamama korkusuyla mecburen vazgeçmek zorunda kaldım :/ böte avrupa ülkelerinde iş olanakları var mıdır?

Son düzenleme:
bir böteli olarak ( bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi / öğretmenliği ) sakın sakın sakın derim. Çok iyi düşün
ben 3. sınıfım ve şunu söyleyim sana. Eğer öğretmenlik düşünüyorsan bu yıl 300 küsür kişi atandı :47: açıokta kalan o kadar çok kişi var ki kpss puanları da çok arttı. Üniversite giriş puanları da düştü..

Fatih projesiyle şöyle böyle olacak diyorlar ama ne olur kimse net bir şey bilmiyor. okullarda formatör olarak görev alıyorsun ki çoğu yerde norm fazlası. Günde bir çok okul geziyor bir hoca.. Öğretmen olmak istiyorsan sakın seçme derim bu günün şartlarında gelecek nasıl olur bşlemem ama..

Özel sektör istiyorsa ki gittiğin okula ve hocaların kalitesine göre yazılım bilgin de artıyor. Mühendislikle eş seviyede bir iş bulabilirsin. Yalnız onun içinde kendini geliştirmen lazım okul tek başına yetmiyor hiç bir zaman.

geçen devremden atanan hiç bir arkadaşım olmadı benim. Hep bölüm dışı gitti giden de. Özele de üç arkadaşım yerleşebidli sadece. Yaşadığın şehre göre de değişebilir gerçi. MArmara üniv ayrıcalıklı olur bu noktada.

Çok iyi düşün derim ben tatlım.. Google den bötenin geleceği ile ilgili yazılara göz at ;)

İnşallah mutlu olduğun bir meslek edinirsin

Son düzenleme:
bir böteli olarak ( bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi / öğretmenliği ) sakın sakın sakın derim. Çok iyi düşün
ben 3. sınıfım ve şunu söyleyim sana. Eğer öğretmenlik düşünüyorsan bu yıl 300 küsür kişi atandı :47: açıokta kalan o kadar çok kişi var ki kpss puanları da çok arttı. Üniversite giriş puanları da düştü..

Fatih projesiyle şöyle böyle olacak diyorlar ama ne olur kimse net bir şey bilmiyor. okullarda formatör olarak görev alıyorsun ki çoğu yerde norm fazlası. Günde bir çok okul geziyor bir hoca.. Öğretmen olmak istiyorsan sakın seçme derim bu günün şartlarında gelecek nasıl olur bşlemem ama..

Özel sektör istiyorsa ki gittiğin okula ve hocaların kalitesine göre yazılım bilgin de artıyor. Mühendislikle eş seviyede bir iş bulabilirsin. Yalnız onun içinde kendini geliştirmen lazım okul tek başına yetmiyor hiç bir zaman.
Çok iyi düşün derim ben tatlım.. Google den bötenin geleceği ile ilgili yazılara göz at ;)

İnşallah mutlu olduğun bir meslek edinirsin

:5: offf ya napıcam ben :( kpss falan beni ilgilendirmiyor aslında çünkü türkiyede çalışmayacağım büyük ihtimal ülkemde çalışırım. özel sektör olabilir peki çok zor dersler var mı? biraz bilgi verirseniz bölüm hakkında o kadar iyi olurki :)

tatlım bulunduğun ülkede nasıl bilmiyorum ama genel olarak avrupa da bu iş çok daha iyi şartlarda ve meblalarda karşılığı diye biliyorum. Hiç gitmedim sadece duyum.. Dersler seni zorlar şu noktada zorlar. Böte eğitim ve yazılım işinin birleştirilmiş hali. Normal bir öğretmen hangi eğitim derslerini alıyorsa bunu sende alıyorsun. Bu noktada sorun yok. Fakat yazılım girince işin içine işin rengi biraz değişiyor. o da ilgi ve merakla alakalı biraz. Meslek lisesi çıkışlılar daha şanslı bu konuda. Fen bilgisi yada edebiyat gibi sabit değil teknoloji her an değişiyor, yeni şeyler çıkıyor. Bir sürü programlama dilleri var öğrenmen gereken. Bunları zaten okulda eğitmini alıyorsun. İlk yıl rahat olur genelde ikinci yıl yavaş yavaş projelerden sonra nerye geldim ben dersin :P

Dersler ağırlaştıkca yazılım kısmı artar. Başta çok zorlanırsın o mantığı çözmek biraz mesele ama sonrası çorap söküğü. zaten internet kaynak konusun da lebi derya ne ararsan var. Eğer bu işi yazılımı iyi öğrenirsen maaşıda çok güzel iş imkanı da. o da biraz sana bakıyor.

tatlım bulunduğun ülkede nasıl bilmiyorum ama genel olarak avrupa da bu iş çok daha iyi şartlarda ve meblalarda karşılığı diye biliyorum. Hiç gitmedim sadece duyum.. Dersler seni zorlar şu noktada zorlar. Böte eğitim ve yazılım işinin birleştirilmiş hali. Normal bir öğretmen hangi eğitim derslerini alıyorsa bunu sende alıyorsun. Bu noktada sorun yok. Fakat yazılım girince işin içine işin rengi biraz değişiyor. o da ilgi ve merakla alakalı biraz. Meslek lisesi çıkışlılar daha şanslı bu konuda. Fen bilgisi yada edebiyat gibi sabit değil teknoloji her an değişiyor, yeni şeyler çıkıyor. Bir sürü programlama dilleri var öğrenmen gereken. Bunları zaten okulda eğitmini alıyorsun. İlk yıl rahat olur genelde ikinci yıl yavaş yavaş projelerden sonra nerye geldim ben dersin :P

Dersler ağırlaştıkca yazılım kısmı artar. Başta çok zorlanırsın o mantığı çözmek biraz mesele ama sonrası çorap söküğü. zaten internet kaynak konusun da lebi derya ne ararsan var. Eğer bu işi yazılımı iyi öğrenirsen maaşıda çok güzel iş imkanı da. o da biraz sana bakıyor.

yani şu anda resmn hayatımın kararını vermek üzereyim.. yardımlarınız için çok teşekkür ederim :( peki o yazılım dersleri büyük ihtimalle matematik fizik vs. ağırlıklıdır bu da beni düşündürüyor :/

Son düzenleme:
matematik fizik dersi değil canım yazılım. Bilgisayar kodlaması adha çok. ingilizce gibi düşünebilirsin bi nevi. Makineyle iletişimini sağlıyor. ;) Hatta ingilizceye daha yakın aşağıdaki bir yazılım parçası mesela ;)

if(secim>4 || secim<1 ) //Secim 4 ten büyükese veya 1 den küçükse hatali_secim e geri dön
{
cout<<"Yanlis secim yaptiniz"<<endl;
goto hatali_secim;
}

matematik fizik dersi değil canım yazılım. Bilgisayar kodlaması adha çok. ingilizce gibi düşünebilirsin bi nevi. Makineyle iletişimini sağlıyor. ;) Hatta ingilizceye daha yakın aşağıdaki bir yazılım parçası mesela ;)

if(secim>4 || secim<1 ) //Secim 4 ten büyükese veya 1 den küçükse hatali_secim e geri dön
{
cout<<"Yanlis secim yaptiniz"<<endl;
goto hatali_secim;
}

oou bunlara benzer seyleri bilgisayar dersinde yapmışlığım var hani

HTML:
 gibi ve şu anda hatırlamadığım o tür şeyler. çok karmaşık olmalı :( evet evet anladım. yapabilirim gibime geldi ama sürekli yenilenme olayını anlamadım yani bu kodlar mı sürekli değişiyor ?

işsiz kalıyorlar diye biliyorum ama okumak istediğin okul çok harika
bende orda okumak isterdim açıkçası
başka bölüm seçme şansın yokmu??
yurt dışındaki iş bulma olanaklarına göre düşünürsen

işsiz kalıyorlar diye biliyorum ama okumak istediğin okul çok harika
bende orda okumak isterdim açıkçası
başka bölüm seçme şansın yokmu??
yurt dışındaki iş bulma olanaklarına göre düşünürsen

durumuma uyan başka hiçbir bölüm yok. :/ gerçi bu da pek uymuyor karşılığı tam olarak yokmuş. ama bunu yazıyorum :( off of umarım pişman olmam. en azından kendimi web tasarım ve yazılımcılık alanlarında geliştirebilirim diye umuyorum. çünkü web tasarım vs. grafikerlik istediğim bir bölümdü bu ona yakın gibi diye umuyorum derslerine bakılırsa.

Son düzenleme:
Böte bölümü hakkında hiç bir bilgim yok.
Marmara Üniversitesini bilirim ama :1:
Türk dili ve edebiyatı benim zamanımda Göztepe kampüsündeydi büyük ihtimal hala öyledir.
Bölümü okuyan oda arkadaşım vardı dersleri çok zorlardı Osmanlıca, arapça vs.. Ama bölümü seven için kolaydır derdi.
Yalnız siz grafikerlik istiyorsanız ona daha yatkın bölüm seçseniz olmaz mı ?
Sonuçta bu öğretmenlik yani eğitim dersleri de alacaksınız yok yere.
Ya da bu bölüm dışında seçeneğiniz yoksa ekstra olarak web tasarım kursu gibi kurslara da gitmenizi tavsiye ederim.
Derslere de biraz katkısı olur.
Şimdiden başarılar dilerim okul hayatınızda

Böte bölümü hakkında hiç bir bilgim yok.
Marmara Üniversitesini bilirim ama :1:
Türk dili ve edebiyatı benim zamanımda Göztepe kampüsündeydi büyük ihtimal hala öyledir.
Bölümü okuyan oda arkadaşım vardı dersleri çok zorlardı Osmanlıca, arapça vs.. Ama bölümü seven için kolaydır derdi.
Yalnız siz grafikerlik istiyorsanız ona daha yatkın bölüm seçseniz olmaz mı ?
Sonuçta bu öğretmenlik yani eğitim dersleri de alacaksınız yok yere.
Ya da bu bölüm dışında seçeneğiniz yoksa ekstra olarak web tasarım kursu gibi kurslara da gitmenizi tavsiye ederim.
Derslere de biraz katkısı olur.
Şimdiden başarılar dilerim okul hayatınızda

Teşekkür ederim... an itibariyle başvurumu yaptım ve çok korkuyorum :( öğretmenlik benim hayalimdi ama bilgisayarla da ilgileniyorum uzun yıllardır. :) Artık çok geç! bölümü kazanma ihtimalim baya yüksek. İnşallah pişman olmam. gerçkten başka şansım yoktu :( bölümü araştırıp öğrendikçe inşallah korkularımı yenerim :( bana şans dileyin bunu okuyan herkes :( çünkü bu bölüm hakkında memnun olan kişilere pek rastlamadım :( edebiyatı yazacaktım ama ankarada açılıyor birtek yazamadım hem de 1 tane bile! :(

Back
X