Bölümümden hiç memnun değilim ne yapmalıyım

sunshine_eliza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2018
14
10
3
27
merhaba kızlar size bir şey danışmam lazım ben 98 li beslenme ve diyetetik öğrencisiyim şuan 2.sınıftayım ama bölüm ilgimi hiç çekmiyor 1.sınıftayken bölüm dersleri görmüyorduk 2.sınıfa geçince severim diye düşündüm ama daha sıkıcı bir hal almaya başladı okulumuza diyetisyenler geliyor kendilerini yaptıklarını anlatıyorlar ama ben gözlerimi kapattığımda ilerde kendimi onlar gibi göremiyorum içten içe hep psikoloji yada dil okumak istiyordum ama hep aile hemde okul un sayısal sağlık dayatması yüzünden kafam hep sağlık bölümüne kitlenmişti şuan sizcene yapmalıyım özel bir okulda okuyorum para veriyoruz bölümü bitirmem lazım hem üni ye devam ederken hemde sınava hazırlanmayı düşünüyorum eğer istediğim bölümü kazanırsamda dondurabilirim fikirleriniz nedir
 
Valla panpa şöyle bir 5 yıl sonra sev sevme çok da fark etmiyor. Önemli olna iş bulabiliyor musun , eline ne kadar para geçiyor o oluyor. Dil işini bilemedim piyasası nasıl bilmiyorum. Psikoloji olabilir bir saate 200tl istiyorlarBölümün gayet iyi bence, kendini geliştir, vegan beslenme olabilir, paleo beslenme olabilir, değişik eğitimler sertifikalar yap TVye bile çıkarsın.
 
Bence bölüm güzel önü açık.
Psikologlar da iyi kazanıyor ama adı duyulursa.
Benim gittiğim psikoloğun birinin seansı 300 tl idi diğeri 500 tl idi ki 2 sene önce.Simdi ne olmuştur Allah bilir.
 
200 yine iyi ya ben geçen sordum 350 TL dedi seansına xd
 
nerede iş varsa onu oku derim.
özel okula verdiğin para da yanacak. azıcık ayaklarınız yere sağlam bassın ya.

Ben ozel universite kismini atlamisim, 1 yillik para verdiysem bolum de 2 yilliksa o bir yili ziyan etmezdim ben olsam da. Kaldi ki onu kapali bir bolum degil, iyi bir bolum.
 
Diploma notun yuksekse donem bitiminde geçiş yapabiliyosun. Bi araştır bakalım istediğin bölüme geçiş yapmaya izin verecek mi okul
 
Devlette olsanız mutlaka bırakın istediğiniz bir bölümü okuyun derdim ama özeldeymişsiniz. Aileniz 2 yıldır verdiği parayı çöpe atmak ister mi bilemem. Onları razı edebilirseniz istediğiniz bölüm için sınava hazırlanmanızı tavsiye ederim. Sev sevme fark etmiyor diyenlere katılmıyorum. Burada neredeyse her gün işini sevmeyen öğretmenlere, doktorlara, devlet dairesi çalışanlarına vb. çatıp yakınan insanların konularını okuyoruz. İşini sevmeyen insanın mutlu ve verimli olması çok zor. İş imkanı konusuna gelirsek psikoloji çok sıkıntılı bir bölüm. Kendi yerin, falan açmak çok düşük bir ihtimal. Diyetisyenler de şu an aynı durumda diye biliyorum. Bu bölümlerin mezunları 2000'e iş bulursa şükrediyor son yıllarda. Dil daha iyi gibi. Ama enine boyuna her açıdan değerlendirip ona göre tercih yapın ikinci bir pişmanlık yaşamamak için. Önceliklerinizi iyi belirleyin, en önemlisi bu.
 
Canım ben de diğer yorumlara katılıyorum evet mesleği sevmek önemli ama ekonomik koşullar da malum ,işe girelim maaşımız olsun diye uğraşıyoruz.Kendimden örnek vereyim lisede 4 yıl boyunca hep mühendis olacağım dedim başka bölüm düşünmedim.12. sınıfta puanlar açıklandı o bildiğiniz sayılı okullardaki mühendislikler tutmadı ,diğer yerleri de okulun adı önemli olduğundan yazmadım.Son tercih haftasında hemşirelik ftr vs. sağlık bölümü yazdım iş olanağı var diye.Sonuç şu an tahmin edemeyeceğim şekilde hemşirelik 3. sınıf oldum.İlk yıl evet zorlandım ezber yükümüz fazlaydı.Stajlara çıktıkça ,insanlara faydalı olduğumu gördükçe iyiki diyorum hemşireyim ,manevi olarak da iyi hissediyorum.Her bölümde zaten ders çalışacaksın,çalışmadan kimse seni geçirmez böyle düşün.Umarım en doğru kararı verirsin başarılar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…