bölümümü yapamıyorum

madlen1

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
538
117
Arkadaşlar merhaba daha öncede foruma bir çok yazı yazdım anlatacagım konuyla ilgili ancak bir türlüne yapacagımı bilemiyorum daha önce bu durumda olan yada tecrübeli kişilerden yorum bekliyorum
ben tobb etü iç mimarlık okuyorum 3.sınıf oldum ama başarısız bir ögrenciyim bu zamana kadar nasıl geçtin derseniz her dönem sınıfça geçtik final jürisine gitmek yeterliydi. aslında ta hazırlıktan beri istemiyodum bu bölmü farkndaydım çünkü lisedeyken falan cin ali bile çizemezdim hocalarım bunun yetenege baglı olmagını ögrenilebilir old söylüyolar ama suan elime kagıdı versen çizemem ha bil programlarını ögrenip yapabiliyorum ama hocalar mimarlar bilgisayardan çizer elle çizeksin diyip bil kabul etmiyolar mesela pazartesiye sınavım var ama hiç içimden gelmiyo birşeyler yapmak
s11.gif
herkesin başarılı olacagı bir bölüm vardırr biliyorum ama aslında bn nede başarılı olacagımı pek bilmiyordum daha sonra psikolojiye ilgi duy farkettim suandada derslerine giryorum ünideki ama bi türlü yeterli gelmiyo daha fazla derse gitmek istiyorum okuldan da bölümümden de nefret ediyorum aslında öss tercihimde de psikoloji vardı ama iyi vakıflar tutmadı ktüleride ben yazmadım burayıda bi inatlaşma sonucu yazdım babamlar hep gıda müh istedi bnde babamın işinde çalışmamayı istedim aslında bahçeşehi psikolojiyi cok istiyordum ama çok az sıralamayla kaybettim şok oldum benim dönemimde katsayı olayı degiştigi için tobbda onun altındaydı tobb da da bana gelecek en iyi bölüm buydu gidceksen iyi vakıfa git dedikleri için aklıma takılıyodu sürekli son gün ekledim bahçeşehir puanımın çok altındaydı garanti gözüyle baktıgım için yazdım korkmadan ama bilemezdim sadece 2 kişilik sıralamayla kaçiracagımı öss yede girdim geçen sene ailem öss yi bırakmam için neler yaptı anneme kalsa bitirip memelekete döneyim zaten evlenecem yaşım geçmesin babam bu bölümü okumamı istemiyo daha iyi bir bölümde okuyup ilerde kimseye muhtaç kalmadan iyi bi kariyer yapıp çalışamı istiyo yani annemin düşündügü gibi evde oturmak degil ama bi daha özele yollamam devlete gidersin diyo develete de girebilmem zor puanları çok yüksek yani herks 3 sün artık bitir diyo ama bitirsemde bu meslegi yapamam çünkü tasarım yapamıorum bi şekilde ya açıkögretimden bi yere girerim ayad yüksek lisansa psikolojiye başvuracam ama lisansların yanında iht düşük yoksa bırakıp psikoloji lisansa mı gitmeliyim ama okulu tamamen bırakıp,birde o stresten ya elimdekimide kaybedersem diye korkuyorum ayrıca boşuna okumuş olmak istemiyorum ilerde çalışmak para kazanmak iyi seyler yapmak istiyoru ayrıca ben okul hayatımda hiç bir zaman başarısız bi ögrenci olamdım devlette okurdum takdir teşekkür alıp geçerdim içt deki hocaların lafları başarılı olmadıgın için ayrımcalıklar heryerde başarısız bahsedilmek çok koyuyo bana çünkü ben hiç bir zaman böyle bir kişi degildim yani anlayacagınız çok kararsız durumdayım bekleye bekleye 2 senemde geçti böylece sizden akıl istiyorum

Yazının tümünü okumadım ama madem 3.sınıftasın bence 1 sene daha dayanmalısın.. aynı anda 2.üniversite olarak da yazıl başka bölümlere bitirince de tekrar sınava girersin

Merhaba. Ben de seninle aynı durumdayım. Karşılaştırmalı edebiyat okuyorum. 3. sınıftayım ama daha hazırlıktayken bu bölümün bana göre olmadığını farkettiğim halde hiç bişey yapmadım ve devam ettim o kadar pişmanım ki. Ben dil öğrenmeyi sevdiğim için bu bölümü seçtim fransızca ve ingilizce ağırlıklı güzel de bir bölüm. Fakat ben edebiyattan nefret ediyorum bunu bile bile de sırf dil öğrenmek amaçlı bu bölümü seçtim ve hiç mutlu değilim. Dil öğreniyorum ama edebiyat derslerini yapamıyorum. Ayrıca tercümanlık yapmayı falan da sevmiyorum ben sadece dil öğrenmeyi seviyorum çeviri tarzı şeyler yapmak bana göre değil. Ailem bana tercüman olacak gözüyle bakıyor. Şu an ne yapacağımı hiç bilmiyorum. İkinci bir üniversite okumak istiyorum büyük ihtimal öyle yapacağım. Sana da tavsiye ederim kendi bölümünü sevmiyorsan ikinci üniversiteyle farklı bir bölüm okuyabilirsin. Bu belki bir çözüm olur bizim için. Hem kendi bölümünü bitirirsin hem ikinci üniversitede farklı bir bölüm.

Bende senle aynı durumdayım ne yazık ki. Aslında bu konuda bile kararsızım. Uluslararası ilişkiler okuyorum bende. 2.sınıftayım. Ve öğretmenlik düşünüyorum. Babam başta olmak üzere tüm akrabalarım büyük bir siyasi lider, milletvekili olacağımdan emin. Ama büyük insanların iğrenç oyunlarıyla uğraşmak istemediğime karar verdim. Ve bu yılki Ygs ye başvurdum babam her ne kadar istemese bile.Neyse ki annem beni destekliyor ve neyden memnun olacaksam o hayatı yaşamam gerektiğini söylüyor. Ben okul öncesi veya edebiyat öğretmeni olmak istiyorum. ygs 2012 ile yerleştiğim ve aradan üç sene geçmesine rağmen matematiğim falan iyi o yüzden kendime güveniyorum. Zaten ygs 2012te sıralamam 11 bindi.Beni bırakırsak ve sana dönersek demem o ki bence sen istediğin hayatı yaşa. Amma ana baba rızası olmadan asla böyle bir yola baş koyma. Çünkü özellikle baba istemezse bir şeyi o işten hayır gelmez. Şahsen benim babam kahin gibi geleceği gördüğü için onun dediğini ve onun benim için istediklerini yapmaya çalışıyorum.Bu yüzden hem okuldaki ortalamamı yüksek tuttum. Hemde babama gerçekten öğretmenlik istediğimi kanıtlamak istediğim için bu yıl gireceğim ygs de derece yapmaya karar verdim ve buna göre çalışmaya başladım. Kısaca şunu diyorum.Babana güzelce anlat içindekilerini o eğer oku son seneni de sonradan istediğin bölümü oku derse dediğini yap. Ana baba sadece iyiliğini ister bu dünyada. Ona göre düşün derim ben. :KK54::KK54::KK54:

Merhaba. Ben de seninle aynı durumdayım. Karşılaştırmalı edebiyat okuyorum. 3. sınıftayım ama daha hazırlıktayken bu bölümün bana göre olmadığını farkettiğim halde hiç bişey yapmadım ve devam ettim o kadar pişmanım ki. Ben dil öğrenmeyi sevdiğim için bu bölümü seçtim fransızca ve ingilizce ağırlıklı güzel de bir bölüm. Fakat ben edebiyattan nefret ediyorum bunu bile bile de sırf dil öğrenmek amaçlı bu bölümü seçtim ve hiç mutlu değilim. Dil öğreniyorum ama edebiyat derslerini yapamıyorum. Ayrıca tercümanlık yapmayı falan da sevmiyorum ben sadece dil öğrenmeyi seviyorum çeviri tarzı şeyler yapmak bana göre değil. Ailem bana tercüman olacak gözüyle bakıyor. Şu an ne yapacağımı hiç bilmiyorum. İkinci bir üniversite okumak istiyorum büyük ihtimal öyle yapacağım. Sana da tavsiye ederim kendi bölümünü sevmiyorsan ikinci üniversiteyle farklı bir bölüm okuyabilirsin. Bu belki bir çözüm olur bizim için. Hem kendi bölümünü bitirirsin hem ikinci üniversitede farklı bir bölüm.
evet aynıymış neredeyse durumumuz sen bi yanını seviyosun hiç degilse ama ben hiç bir şeyini yapamıyorum inş gelecegimizde istedigimiz işlerde ve yerlerde oluruz bunlar bizim için geçiş olsun.

Bende senle aynı durumdayım ne yazık ki. Aslında bu konuda bile kararsızım. Uluslararası ilişkiler okuyorum bende. 2.sınıftayım. Ve öğretmenlik düşünüyorum. Babam başta olmak üzere tüm akrabalarım büyük bir siyasi lider, milletvekili olacağımdan emin. Ama büyük insanların iğrenç oyunlarıyla uğraşmak istemediğime karar verdim. Ve bu yılki Ygs ye başvurdum babam her ne kadar istemese bile.Neyse ki annem beni destekliyor ve neyden memnun olacaksam o hayatı yaşamam gerektiğini söylüyor. Ben okul öncesi veya edebiyat öğretmeni olmak istiyorum. ygs 2012 ile yerleştiğim ve aradan üç sene geçmesine rağmen matematiğim falan iyi o yüzden kendime güveniyorum. Zaten ygs 2012te sıralamam 11 bindi.Beni bırakırsak ve sana dönersek demem o ki bence sen istediğin hayatı yaşa. Amma ana baba rızası olmadan asla böyle bir yola baş koyma. Çünkü özellikle baba istemezse bir şeyi o işten hayır gelmez. Şahsen benim babam kahin gibi geleceği gördüğü için onun dediğini ve onun benim için istediklerini yapmaya çalışıyorum.Bu yüzden hem okuldaki ortalamamı yüksek tuttum. Hemde babama gerçekten öğretmenlik istediğimi kanıtlamak istediğim için bu yıl gireceğim ygs de derece yapmaya karar verdim ve buna göre çalışmaya başladım. Kısaca şunu diyorum.Babana güzelce anlat içindekilerini o eğer oku son seneni de sonradan istediğin bölümü oku derse dediğini yap. Ana baba sadece iyiliğini ister bu dünyada. Ona göre düşün derim ben. :KK54::KK54::KK54:
haklısın galiba babam hiç istemedi o yüzden pekte mutlu degilim gün geçtikçe babamın dediklerini yapsaydım daha mutlu olurdum diyorum kendi kendime ama sevmedigin bi bölümde çalışamıyosun bile yani şahsen ben acayip sıkıralarak zorla yapıyorum o yüzden ort baya düşük ygs yede ailem izin vermiyo gerçi çok denedim bi yol bulup gitmeyi ama o yollar kapanınca pes ettim kaderimde ne varsa o olur hesabı suan bekliyorum ama ne çalışıyorum nede baska birşey çünkü bitirdikten sonra tasarım yapamayacagıma eminim tek dilegim okulu uzatmamam benim ailemde simdiden bizim evleride yaparsın bak bu içmimar bu kadara yapmış filan diyip hayal kuruyorlar hatta eminler ama gerçegi bilmiyolar

merhabaa bence o kadar okumuşsun bir sene daha dayan:) Öğrencilik hayatı zor mimarlık ve türevi mesleklerde maalesef ama yarım bırakma bence ...Ayrıca psikoloji ilgin varsa süper yüksek lisansta mimarlıkla ortak bir noktada bir yüksek lisans deneyebilirsin bence.Çok çalışma var buna benzer örnekleri de var yani Mekanda Gestalt prensipleri vs diye arat bakalım ilgini çekecek mi:)

X