Bomboş bir hayatım var

Kizlar 7/24 evde oldugunuzu ve hicbir ugrasinizin olmadigini düsünün bu gercekten cok can skici ... bütün gün evdeyim ve bos bos oturuyorum günüm yemek temizlik ve esimi beklemekle geciyor ailem uzakta arkadaslarim uzakta :((( oyle bisey yapmaliyim ki dertlerimi unuttursun... dikkat gerektiren bir ugras ariyorum bana yardim eder misiniz ? bi ara calismaya karar verdim ama esim izin vermiyor. disardan ilahiyat okuyorum seneye son senem bitince kuran kursu hocaligi yapicam ve esim ondan baska bir iste calismama izin vermiyor... bana evde yapabilecegim ve dikkatimi toplayacak ugraslar soyleyebelir misiniz? :((((

motosiklet al...en büyük eğlence ve uğraş. hayattaki en büyük tutku.

Ciddi misiniz? Umarim degilsiniz.:26:

Kizlar 7/24 evde oldugunuzu ve hicbir ugrasinizin olmadigini düsünün bu gercekten cok can skici ... bütün gün evdeyim ve bos bos oturuyorum günüm yemek temizlik ve esimi beklemekle geciyor ailem uzakta arkadaslarim uzakta :((( oyle bisey yapmaliyim ki dertlerimi unuttursun... dikkat gerektiren bir ugras ariyorum bana yardim eder misiniz ? bi ara calismaya karar verdim ama esim izin vermiyor. disardan ilahiyat okuyorum seneye son senem bitince kuran kursu hocaligi yapicam ve esim ondan baska bir iste calismama izin vermiyor... bana evde yapabilecegim ve dikkatimi toplayacak ugraslar soyleyebelir misiniz? :((((

deyince aklıma Hat sanatı geldi. bu da aklınızda bulunsun.

Bence sizin sürekli evde olmaktan kaynaklanan bir sıkıntınız var.Yeni evlisiniz anladığım kadarı ile ve eşiniz çalışmanızı yada her hangi bir kurs/aktivite vs içinde olmanızı istemiyor.Daha doğrusu "izin" vermiyor kendi deyiminizle.
Bence eşinizle bu "izin" konusunu konuşun.Önceliklerinizi,isteklerinizi anlatın ona.Belki farkında değildir bu derece sıkıldığınızın.
Eşlerin arasında izin alma/verme olmamalı.Karşılıklı konuşarak istekler birbirine anlatılmalı ve orta yol bulunmalı.
Anladığım kadarıyla daha okuyorsunuz.Son sınıftasınız,kuran kursu hocası olmak hiç kolay değil,okulunuzu bitirince kpss ye hazırlanacaksınız,kazanırsanır atanacaksınız vs uzun bir süre var önünüzde.O zamana kadar evde atanacağınız günü beklemek yerine eşinizle konuşun ve mutlaka bir uzlaşmaya varmayı deneyin.
Çünki sıkıntınızın asıl sebebi istediğiniz gibi "sosyal" olamamanız.

bende bi ara dikise basladim..aslinda rahatlatiyordu beni..bir kac masa ortusu etek filan dikme ve dikememe arasindayken makinami kaldirdim tabii...vaktim yok simdiler...ama ilk firsatta cikarip tekrar birseyler yapmak istiyorum..hani cok becerdigimden degil iste, bana mutluluk veriyor :1: sende deneyebilirsin boyle bir hibby edinmeyi :34:

Bence sizin sürekli evde olmaktan kaynaklanan bir sıkıntınız var.Yeni evlisiniz anladığım kadarı ile ve eşiniz çalışmanızı yada her hangi bir kurs/aktivite vs içinde olmanızı istemiyor.Daha doğrusu "izin" vermiyor kendi deyiminizle.
Bence eşinizle bu "izin" konusunu konuşun.Önceliklerinizi,isteklerinizi anlatın ona.Belki farkında değildir bu derece sıkıldığınızın.
Eşlerin arasında izin alma/verme olmamalı.Karşılıklı konuşarak istekler birbirine anlatılmalı ve orta yol bulunmalı.
Anladığım kadarıyla daha okuyorsunuz.Son sınıftasınız,kuran kursu hocası olmak hiç kolay değil,okulunuzu bitirince kpss ye hazırlanacaksınız,kazanırsanır atanacaksınız vs uzun bir süre var önünüzde.O zamana kadar evde atanacağınız günü beklemek yerine eşinizle konuşun ve mutlaka bir uzlaşmaya varmayı deneyin.
Çünki sıkıntınızın asıl sebebi istediğiniz gibi "sosyal" olamamanız.

Tam da üstüne bastin. benim sosyal bi hayatim yok ben istiyorum ki kendime göre yeni bi arkadas ortamim olsun ama yok iste. esimle uzlasma yoluna gitmeyi denedik. bu calismak istiyorum cumlesini kurdugum an hersey basa dönüyor.

:)motorsiklet güzeldi:)))))
ben de aynen senin gibiyim canım ya hiç yakın samimi konuşup görüştügüm arkadaşım yok:(dışarı tek çıkmamı istemiyor neymiş erkekler dışarıda yanlız gördükleri kızlara kadınlara asılıyorlarmış:)o yüzden kesinlikle ya kayınvalidemle ya da görümcemle gidiyorum bir yere..annem burada olsa onunla giderdik o da burada degil:(((arkadaşlarım yaklaşık ya bekar yada nişanlı o yüzden eişm evli arkadaşınla görüş diyo ne çevremde evli olan arkadaşlarım yanımda nede oturdugum yerde genç biri fazla yok.olsa da göndermez:bilgisayar kursuna gidiyorum evimizin hemen yakınında birtek oraya yanlız gidiyorum mecburi zaten yanlız olmak zorundayım:)orada da evlilerle konuşacakmışım ama ben de evli olsun olmasın konuşuyorum:)evde ise ders çalışmaya çalışıyorum ,temizlik ,tv ve kadınlar kulübü ile vakit geçiyor.özel birşey yapmıyorum herhalde azıcık tembellik ve bahar sendromu var

ben henüz okulu bitmeyen ve evli bir kadın olduğumdan, derse yetiş, spora git, ev işlerine bak derken bazen eve gelip hiçbirşey yapmamaktan çok keyif alıyorum ya :1: sadece bayanların gittiği spor merkezleri var ben onlardan birine gidiyorum, karışık olunca malum, bi kız bulurum ayağına spora giden çok adam var, eşiniz de bir yerde haklı tabi herkes iyi niyetli değil öyle heryere girip çıkılmıyor, ama sadece bayanların gittiği bir spor merkezi olur bence yani bütçeniz de uygunsa bi düşünün hem sağlık hemde yeni arkadaşlar yeni bir çevre oluyor insana, yada çoğu arkadaşın da dediği kadınlar için olan belediyenin kursları var sanırım ücretsiz ben ev hanımı olsam hepsine yazılırdım heralde el işine çok meraklıyım dikiş makinem olsun isterdim hep mesela kendi kıyafetlerimi dikmek isterdim, belki sizde dikiş öğrenebilirsiniz ve hatta evden çalışmak gibi olur para bile kazanır insan bu şekilde, örgüyü sevmem bende sabırsızım sizin gibi o yüzden tığ işi lifler falan yapardım 2,3 günde biterdi hemde rengarenk yapabiliyorsunuz onlarıda satan çok insan var ben hediyelik yapıyordum genelde, öğrenme süreci biraz zor ama bir büyüğünüzden öğrenebilirsiniz ben kuzenimden öğrenmiştim ama artık yapasım yok hevesimi aldım ya:) bu arada çalışma hayatını çok seven bir kadın görmedim sadece para kazandıkları için katlanıyorlar çoğu işini sevmiyor bile :) o yüzden buraya gelip ev kadınlarına acıyorum diyenler, bir koca bulup evde oturmak için yanıp tutuşuyor sadece belli etmiyor :ssz:

Tam da üstüne bastin. benim sosyal bi hayatim yok ben istiyorum ki kendime göre yeni bi arkadas ortamim olsun ama yok iste. esimle uzlasma yoluna gitmeyi denedik. bu calismak istiyorum cumlesini kurdugum an hersey basa dönüyor.

Eşin çalışmanı istemiyor ama dışarı çıkman da mı yasak ?
Ben olsam (ki zaten öyleyim) 7/24 asla evde oturmam.
Dışarı çıkmak için akraba veya arkadaş gerekmiyor.
İstanbul'dasın sanırım,tek başına gidebileceğin bir sürü yer var.

Evdeki zamanlarında,dil öğrenebilirsin.Elektronik marketlerde her dilin cd'leri satılıyor.Öğreneceğin dilde netten dizi izleyebilirsin.
Örgü örebilirsin.Çoğu yüncüde örgü öğretiyorlar.Hatta nette başlama-bitirme gösteriliyor.
Veya çarpı işi çok zevkli bir uğraş.Evin için çok hoş çarpı işi örtüler,panolar,yastıklar yapabilirsin.

Yeni evliysen,evin ihtiyaçları vardır.Evde hapis değilsen,çarşı pazarla bile zaman geçer diye düşünüyorum.

Mesnevi okuyorum arkadaslar herkese tavsiye ederim. Elin shakirasi bile okuyorsa türk ve müslüman olarak bizim hayli hayli okumamiz gerekir diye düsünüyorum... ve cok huzur verici bir kitap insana yavas yavas sevmeyi ve ilahi aski ögretiyor. vakit nasil geciyor anlamiyorum :)

Evde yapılcak çok şey var :) kitap okursunuz, örgü örersiniz, değişik pasta tarifleri deneyebilirsiniz, bol bol ibadet edersiniz,spor yaparsınız, internetten film dizi izleyebilirsiniz dizi olarak kore dizilerini öneririm hem edebli hemde vakit nasıl geçiyor anlamıyorsunuz sıkıntıya birebir :)))

Şimdi ilk yazınızı okuyunca kendimi buldum resmen yani en azından başlıkta...:37:
Ben de kısa bir süre çalıştım ama onun haricinde üniversite, aöf derken boş vaktimi değerlendiriyordum. Bir sürü kursa gitmiştim ama son birkaç yıldır hep evdeyim, yakında işe başlayacağım.
Sana önerim de madem ki aöfte ilahiyat okuyorsun, bence bitirince yapacağın mesleğe dair kendini geliştirebilirsin. Günlük işler ve ibadet haricinde, kitap okuyabilirsin. Her türlü konuda okumanı tavsiye ederim çünkü Kur'an kursu öğreticisi demek, her kesimden hanıma hitap edebilmek demek. Eğitim, sağlık, kişisel gelişim, psikoloji vs... Her türlü... Tabii dini kitaplarla da öğrendiklerini pekiştirmelisin ki ileride insanlara yardımcı olabilesin. Bir de sana hem dikkatini toplamana yardımcı olacak hem de mesleğinle ilgili bir şey diyeyim: ayet ezberle... Ayetleri defalarca Arapça okuman hem seni Kur'an'da hızlandırır hem de zamanla hafızlık yolunda ilerlemene de yardımcı olur. :34: Madem ki çalışana kadar zamanın bol, bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmek de senin elinde... Tabii insanız 7/24 aynı şeylerle uğraşamayız, o zaman da kafa dağıtmak için örgü, el işi, takı falan yaparsın. Bu konuda Derya Baykal'ın bir programı var şimdi hangi kanalda bilmiyorum sanırım kanaltürk idi.:44: Öğleden sonraları... Ben bir ara izliyordum üni.den önce. Dikiş, nakış, yemek herşey var:1:

Film izle, spor yap, kitap oku, değişik yemekler tatlılar vs dene, komşunuz yok mu hiç? komşu edinin. sadece bayanların gittiği bir çok yer var gidin biraz sosyal çevre edinin:)) oyun oyna meselaa playstation alabilirsin zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun :)

Şimdi ilk yazınızı okuyunca kendimi buldum resmen yani en azından başlıkta...:37:
Ben de kısa bir süre çalıştım ama onun haricinde üniversite, aöf derken boş vaktimi değerlendiriyordum. Bir sürü kursa gitmiştim ama son birkaç yıldır hep evdeyim, yakında işe başlayacağım.
Sana önerim de madem ki aöfte ilahiyat okuyorsun, bence bitirince yapacağın mesleğe dair kendini geliştirebilirsin. Günlük işler ve ibadet haricinde, kitap okuyabilirsin. Her türlü konuda okumanı tavsiye ederim çünkü Kur'an kursu öğreticisi demek, her kesimden hanıma hitap edebilmek demek. Eğitim, sağlık, kişisel gelişim, psikoloji vs... Her türlü... Tabii dini kitaplarla da öğrendiklerini pekiştirmelisin ki ileride insanlara yardımcı olabilesin. Bir de sana hem dikkatini toplamana yardımcı olacak hem de mesleğinle ilgili bir şey diyeyim: ayet ezberle... Ayetleri defalarca Arapça okuman hem seni Kur'an'da hızlandırır hem de zamanla hafızlık yolunda ilerlemene de yardımcı olur. :34: Madem ki çalışana kadar zamanın bol, bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmek de senin elinde... Tabii insanız 7/24 aynı şeylerle uğraşamayız, o zaman da kafa dağıtmak için örgü, el işi, takı falan yaparsın. Bu konuda Derya Baykal'ın bir programı var şimdi hangi kanalda bilmiyorum sanırım kanaltürk idi.:44: Öğleden sonraları... Ben bir ara izliyordum üni.den önce. Dikiş, nakış, yemek herşey var:1:

Onerdifin dikkat toplayici is icin tesekkur ederim :) hafizlik var zaten. Kisisel gelisim kitaplarini lise yillarimdan beri okurum gercekten ise yariyor. iste ben de boyle dikis nakis el becerileri isleri istiyorum eglenceli seyler icin tavsiye bekliyorum ama herkes kitap oku diyor :(

Onerdifin dikkat toplayici is icin tesekkur ederim :) hafizlik var zaten. Kisisel gelisim kitaplarini lise yillarimdan beri okurum gercekten ise yariyor. iste ben de boyle dikis nakis el becerileri isleri istiyorum eglenceli seyler icin tavsiye bekliyorum ama herkes kitap oku diyor :(

Hafız olduğunu bilmiyordum pardon:1:
Tabii ne yapmak istediğini de bilmediğimden ilk mesaja göre yazmıştım ne mutlu sana... El işleri netten de öğrenebilirsin dediğim gibi Derya Baykal'ı izleyebilirsin:34:

evde oturmak çok sıkıcı insan kendini geliştirecek bişylr yapmalı
temizlik yapıysun bitiyor iş yapıyorsun bitiyo
hayat işte çalışsakta çalışmak ne zor deriz :)

Back
X