Borç Alıp-Verme Bize Zarar Verir mi?

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Son düzenleme:
Bence zarar verir.
İnşallah olmaz ama ayrılırsanız ilk söyleyeceğin şey,"işini bile ben kurdum" demek olacak.
Evlendikten sonra bir kavga anında da diline gelebilir.

Bunlar olmasa bile,erkek arkadaşın kendini ezik hissedebilir.
Hem zaten henüz yenisiniz ve daha erkek arkadaş konumunda birisi...
Senin gelirini bilmesi bile gerekmiyor aslında.

canım kendı fıkrımı soylyecek olursam ,karısma.
neden dersen ; aılesı eger vermıyor ıse parayı ,emın ol bır bıldıklerı
vardır .bak sız genc ınsanlarsınız onlar kadar tecrubelı olamazsınız .
sevgılın ıs kurmaya calısıyor ama ,belkı de o ısden kar yerıne zarar
edecek .ve aılesı de bunu muhtemelen tahmın edıp ,o yuzden vermemıstır .
yoksa varlıklı bır aıle ne dıye ogluna ıs kurmasına yardımcı olmasın kı .
belkı de zamanın da cok boyle paralar kaybettı ,cok kısıye borc yaptı
babasının basını yaktı .bılemezsın degıl mı ?
aılesı varlıklı olmasa gucu olmasa ,sonuna kadar yardımcı ol derım ama ,
aıle o parayı vermıyor ıse ,emın ol bır bıldıklerı vardır .
olaya duygusal degıl de mantıgınla bakmanı tavsıye ederım

Son düzenleme:
esimle sizin durumunuzda olsam kesinlikle verirdim. Alternatifsiz.

Aslında bende o mantıkla hareket ediyorum.

Böyle bir şey demeyecek bir insanım asla bunların lafını etmem kendimi biliyorum. Diyecek olsaydım eski sevgilimi ayakta çürütürdüm ama karakterime güveniyorum. "Kavga anında" olayı biraz sıkıntı işte. Bazen cidden kontrolsüz olabiliyorum o anlarda. Ezik hissetme konusu da önemli bir nokta tabi. Şimdiden hassas bu konuda. Ben de farkındayım bu problemlerin ama dediğim gibi neredeyse tek şansı gibiyim. Bir de şu an aslında erkek arkadaşımdan çok sözlüm gibi ailelerimiz filan biliyorlar. Sadece onun biraz toparlanmasını bekliyoruz bir de benim işimle ilgili bir durum var.
Zaten hiç bir zaman maaşımı sormadı bilmez de. Benim ona tek dediğim şey ben bunu sana borç verebilirim demek oldu.

Ben de şu an sevgilime borç vermeye çalışıyorum ama kabul etmiyor. Açıkçası haline üzülsem de gururu kesinlikle hoşuma gidiyor.

Benim de içim elvermez sevgilimi çaresiz görmeye; ama ben de işin içine para girince insanların (ben de dahil) değişebilme ihtimallerinden korktuğumdan bana da zarar verir gibi geliyor.

Ailesi değil, olayı durduran babası. Çok değişik bir insan. İş fikrini sunduğunda adamın yaptığı şey "çok mantıklı kesinlikle yap" demek oldu. Hatta iş bağlaması için yol fln da gösterdi ama adamın elini cebine atmak gibi bir sıkıntısı var. Lafta sürekli arkasındalar, benim için bir tane, o benim oğlum bilmem ne muhabbeti yapılıyor. Dışarıdan bakan göz der ki bu adam oğlunu ne kadar seviyor önemsiyor. El iyisi derler ya hani aynen öyle. Ama olay gerçekten "aile" gibi destek olmaya gelince babası ortalıktan sıvışıp kaçıyor. Hatta sevgilim babasına en azından söz yapalım herkes haberdar nasılsa diyecek oldu adam tamam yapalım dedi önce. ama sonra üstüne giyeceği takımın parasını bile ondan istedi. Ki askerden yeni gelmiş işi olmayan bir çocuğa yapılmayacak şeyler bunlar. Benim kendi babam da aynen öyle olduğu için anlayabiliyorum durumunu. Çünkü onun şimdi yaşadıklarını 3 sene önce benim abim de yaşadı ve sırf babamın bu tavrı yüzünden abimin kız arkadaşı halen onu bekliyor. Ne söz ne nişan var. İkimizin de babaları bir tuhaf kısacası...

Şu ilk iki cümlen var ya işte yaşadığım şey tam olarak bu. Böyle basit bir konu için ne çaresizlik içinde kıvranıp kendi kendini üzmesine dayanabiliyorum, ne de benim için gerçekten hiç bir önemi olmayan "para" gibi birşey için ilişkimizin yıpranması fikrine dayanabiliyorum. Bilmiyorum kafam çok karışık

Son bir kez teklif et, ama sevgilisi gibi değil de bir arkadaşı gibi sun önerini. Duygusallıktan öte mantığınla hareket ettiğini belli et. Eğer kabul etmezse üsteleme, oluruna bırak. Ben de şu an oluruna bıraktım ve bekliyorum.

bence sen hiç karışma bu para olaylarına...

en yakın arkadaşım çok kötü kazık yedi erkek arkadaşından... onun da ailesinin durumu iyiydi, ama vermediler para.

arkadaşım verdi. sonra ayrıldıklarında adam resmen çamura yattı, ödemedi kızın parasını... üstelik de hep evlenecekler gözüyle filan bakıyorduk..

konuyla dogrudan baglantısı yok da, bir kız arkadasım bir cocukla 5 senedır cıkıyordu ve nişanlandılar, kızın işi vardı ama nişanlısının işi yoktu uğraştıgı halde, hep kız karşıladı masrafları, yemek ısmarlama vs, sonunda araları bozuldu, arkadaşım paraları hep sana yedırdım demış kavga anında, çocuk da alınmış ve bitti zaten bozulan ilişkileri. kız gercekten hep kendi ödedı hemen her şeyi, gercekten parası da gıtmıstır bayagı ve sonunda bır de kötu oldu o lafıyla. çocuk sonradan iş buldu, başkasıyla nişanlandı. bılmıyorum da deger mı yani, sonunuzun ne olacagı bellı degıl, kısmet her şey. sen az da olsa zorluk cekeceksın kredı cekersen, olur da ayrılırsanız o gerı odeyecek mı..

İliski yasadigin kisiyle olan maddi iliskilerin elbette esinle yasadiklarinla ayni olamaz.

Ben flort doneminde bayanin para vermesi taraftari degilim ailesi varken. Zaten erkek zor kabullenmeli partnerinin parasini almaya. Ailesine resti cekmeli ve almali.

Hem siz bu kadar dusunceli olmayin. Birakin bir erkek olarak kendi sorununu kendisi cozsun. Kolay degil daha es olacak baba olacak...

Şu işaretlediğim cümleleri okuyunca beynime dank etti bugün resmen..

Ailem ben de çalışmaya başlayınca daire almaya karar verdi. Bana da peşinat için kredi çekmemi söylemişlerdi. Bugün bankaya gittim ve kredi hakkında bilgi aldım. Aynı anda hem onun için hem de daire için kredi çekmem aldığım maaşla beni çok zorlayacak ve geri ödemelerim yaklaşık 5 sene sürecek. Ben de ömür boyu kredi mi ödeyeceğim diye düşündüm. Bankadan çıktıktan sonra erkek arkadaşımı aradım ve durumu anlattım. Eğer bu şekilde yaparsam hiç bir şekilde birikim yapamayacağımı, dolayısıyla ona borç vermek için kredi çekemeyeceğimi anlattım.

En başta ben teklif ettiğimde hayır almam filan demişti. Ben telefonda böyle deyince bir anda sesi değişti. Benim şimdi kapatmam lazım işim var biraz deyip telefonu kapattı. Saatlerce aramadı beni. Sonra 3 saat önce aradı ve çok sinirliydi. Benimle konuştuktan sonra babasıyla tekrar konuşmaya gitmiş. Ancak babası her zamanki umursamaz tavrıyla benim de borçlarım var deyip gülmüş filan yani resmen dalga geçmiş. Haliyle sinirlenip çıkmış gitmiş evden. Sonra bir anda durup ben artık yapamıyorum dedi. Önce hiç bir şey anlamadım. Bir iş kurmak için bile ailesinden destek alamadığını, yarın bir gün bu şekilde benim ailemin karşısına çıkamayacağını söyledi. Ben kime güveneceğim de senin babana ben kızınıza talibim diyeceğim arkamda ne baba var ne aile var. Şu saatten sonra yapacağım tek şey asgari ücretle bir işe başlayıp terfi etmeyi beklemek dedi. Seni daha fazla bekletemem. Kendine ait bir düzenin var benim güvenecek dayanacak kimsem yok seni de kendimle beraber bu belirsizliğe çekemem. Ne olur beni affet dedi ve telefonu kapattı.

Bir de şu var ki askerden geleli daha 3 hafta oldu. O kadar aceleci davrandı ki hemen olsun bitsin vesaire diye.. Haftalardır ona acele etme dur bakalım daha ne fırsatlar vardır diye telkin ediyordum.

Ben tabi neye uğradığımı şaşırdım elim ayağım boşaldı. Aradım tekrar bunu ve çok mu uğraştın da bu kadar çabuk vazgeçtin bu kadar mı sevgin diye bağırmaya başladım. Bu kadarmış senin sevgin filan dedim. Ağlamaya başladı ne olursun öyle deme, bari sen yapma anla beni ailenden utanıyorum filan dedi. Ben de bana bir anda bitsin de ben de hee tamam o zaman deyip normal mi karşılayayım yani dedim. bağırdım çağırdım telefonu kapattım.Ağlarken bu kez annesi aramaya başladı açmadım ama ısrarla aradılar. Sonra annesiyle konuştum. Kadının tansiyonu fırlamış filan. Konuştuk biraz. Ayrılmadık de bana kızım ne olursun filan diye ağladı kadın. Ben de merak etmeyin biz hallederiz bir sorun yok filan dedim daha kötü olmasın diye. Sonra erkek arkadaşımdan bir mesaj geldi. Anneme ne anlattın diye. Ben de bir şey anlatmadım dedim. Bana küstü dedi. Benimle ilgisi yok suçu kendinde ara ne söyledin kadına dedim. Ayrıldığımızı söyledim dedi. Yıkıldım resmen. Cevap filan atmadım öyle kaldı konu.

İçimde fırtınalar kopuyor resmen. Bir anda içime binlerce şüphe doldu. Ben kredi çekip vermediğim için mi böyle oldu yoksa sadece kötü bir tesadüf mü? Ne olacak ne bitecek.. Elim ayağıma dolaştı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…