• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

Hakkında hayırlısı olsun, uzun bir müddet belki de hiç hamilelik düşünmeyen biri olarak size bir sorum olacak. Karnınızdaki bebeğin, kendisinden sadece 1 yaş büyük olan ablasından-abisinden (bebeğiniz kız mı erkek mi bilmiyorum) ne farkı var? Ya da dünyaya getirilmemek için suçu ne? 2. bebeğiniz size Rabbimin hediyesi olmuş. Bakarsınız 2 çocuğun sorumluluğunu yerine getirebilmek adına eşinizle kafa kafaya verip sorunlarınızı unutursunuz. Hem ne güzel hazır bebek büyütüyorsunuz, onun kıyafetleriyle eşyalarıyla oda büyür. Rabbim yardımcınız olsun inşallah :)

Vardır bir hayır arkadaşım. Belki de bu bebek iyi günlerin habercisidir. Zor biliyorum ama sabret. Şer gördüğümüzde hayır olabilir. Rabbim istedikten sonra borçlar da biter, aradaki problemler de. Şems ne güzel söylemiş. "İşimiz Allah'a kalmışsa, olmuş bil..."
Hakkında hayırlısı olsun.

Arkadaşlar Merhaba,

Daha önceki konularımı okuyanlar bilirler,
Sorunlu bir eşim ve evliliğim 1 yaşında da bebeğim var.
Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Rabbimin hikmetinden sual olmaz ya..
Tutamıyorum kendimi, çığlık çığlığa bağırmak istiyorum.
Ne düşüneceğimi, nasıl karar alabileceğimi bile bilmiyorum.
Tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım,
Bu evliliğe bu eşe.. bi bebek daha verme düşüncesi beni kahrediyor.
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
Onlara haksızlık ediyormuşum düşüncesine kapılıyorum.
Dün gece sabaha kadar eşimle omuz omuza verip hüngür hüngür ağladık.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Ne maddiyat var, ne geçim var..
Eşim gün geliyor melek gün geliyor şeytan.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Akıl verin desem bu konuda kim ne diyebilir ki?
Kimden ne isteyebilirim?
Rabbim en doğru kararı alabilmemi nasip etsin inşallah.
Dua edin bana hanımlar.
Konunu okuyunca dediğim ilk şey "uff naptın canım sen yaa oldu."gayriihtiyari tabi.
Tabiki yaradanın hikmetinden sual etmek olmaz.
Sana da pek diyecek bişey yok aslında.
Konuların daha taze,eşinin durumu ortada,sen borç kapatmak için çalışıyorsun vs.
Ne diyelim hayatınızın düzene girmesi için bir vesile olsun bu bebek.

Arkadaşlar Merhaba,

Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Kimden ne isteyebilirim?
Dua edin bana hanımlar.

belki herşeyin yoluna girmesi açısından bi eşiktir bebek...
bereketiyle gelir derlerya...
şuan yapacağınız:eşinizin desteğini artırmasını istemek..
omuz omuza herşey aşılır inşallah..
okadar tedbire tağmen olduysa vardır bi hayır..

hem ben de istenmeden olan bir çocuğum, ama annemin tek sığındığı evladıyım..
yani bi de bunun ilerisi var..bilemezsiniz o çocuğun ne güzellikleri beraberinde getireceğini..

Ben şu açıdan düşündüm çocuğunuz yalnız büyümemiş olacak ne olursa olsun. İlişkinin sarsıntıda olduğunu düşünerek 2. Cocuğu doğurmak istemiyorsanız, şunu düşünün. Parçalanmış bir ailede tek çocuk olmak bir kardeşle beraber büyümekten daha kötü değil midir? Kardeşler iyidir hayatboyu birbirlerine destek olurlar. O kadar korunmanıza rağmen hamile kalmışsanız belki ilk çocuğunuzun şansınadır.

Hem yaşları çok yakın olduğu için eşya anlamında çok bir masrafa gerek duymazsınız.

Arkadaşlar Merhaba,

Ne yapacağımı şaşırdım.
Kimden ne isteyebilirim?
Dua edin bana hanımlar.
Çocuk çok zor bir sorumluluk bir o kadar da güzel.

Ama günahsız varlıklar, onlar adına karar verip hayata getiriyoruz. Hiçbir anne baba çocuklarının kötülüğünü istemez elbette ama bazen şartların kurbanı oluyor çocuklar. Şu aşamada günahsız bir cana kıy diyemem ama evliliğin kıvamı çok önemli çocuk için.

Dün akşam annem, komşumuzun gelininin üçüz bebeği olduğunu söyledi, yüce Rabbim dedim, bir taraftan yıllarca bir tane evlat için uğraşan insanlar var, bir taraftan bazı kullarına ikiz, üçüz…. Hepimizin sınavı farklı oluyor. Sizinde çift korunmanıza rağmen hamile kaldım yazmanıza aynı şeyler aklımdan geçti. Hakkınızda her şeyin hayırlısı olsun.

Saglik acisindan sorun olacagini zannetmiyorum.. iki sezaryen arasi 11 ay olanlari dahi gordum..
Konularinizdan az bucuk durumunuzu biliyorum.. maddi ve psikolojik acidan belki daha fazla yipranacaksiniz.. belki de bu bebegi dogursaniz kismetiniz acilacak..

Evli insanlarin kurtajlarina (ciddi saglik sorunlari disinda) karsiyim.. ama durumunuz da cok zor.. hem iki cocugun bakimi, aradaki yas farkinin az olmasi, maddi sikintilar, aile ici sikintilar.. ne diyeyim.. allah yardimciniz olsun.

Arkadaşlar Merhaba,

Ne yapacağımı şaşırdım.
Kimden ne isteyebilirim?
Dua edin bana hanımlar.

destekçiniz varmı ?

annen kardeşin kayınvaliden gibi.

önceki konunu biliyorum, 2.bebek seni per perişan eder.

ancak, aldır demek asla haddim değil.

bir bakıcı felan eve yardımcı kadın alma şansınız olurmu

yorumları okumadım kim ne düşünüyor bilmiyorum ama benim düşüncem şu ... eğet rabbim nasip ettiyse kıyma bebeğine hem günah hem arayıpta bulamayan nice insanlar var ...aileye eşe verilen bi bebek olarak düşünme kendin ve çocuğuna kardeş olarak düşün arkadaşım ... ömür boyu yoldaşı olacak iki kardeşin .... lütfen kıyma bebeğine maddi durum falan umurunda olmasın kıyma bebeğine lütfen

iki ucu bklu değnek denilen olayın şekil bulmuş hali..Bebek rızkı ile gelirmiş derler, eşinizle ilgili başka problemleriniz varmı tek sorun maddiyatmı

Maddiyattan doğan sorunlar diyelim.
Normalde maddi sorun yaşamazken gayet iyi giden bi ilişkimiz ve evliliğimiz vardı.
Eşimin işlerinin bozulmasıyla ve aynı dönemde bebeğimin doğmasıyla ciddi sorunlar yaşadık.
(eşimin geçmişten borçları çıktı, işi bozulduğunda da yanlış hamleler yaptı çok borcumuz var)
Şuan için tek tartışma konularımız bebeğin bakımı ve maddi açıdan alınan yanlış kararlar.

Üç yıl olacak hiç korunmadık maalesef olmadı, uzun bir tedavi süreci bizi bekliyor yaş 32 olmadı diye isyan etmedim verende o alanda o nasıl münasip görürse, her sene bebeğim olsaydı her sene doğururdum , maddiyat mı çok şükür kimseye muhtaç etmesin rızkımız ne kadarsa onu yiyoruz.. Borçlarla evlendik hala bitmedi, aldırmayın ne güzel bebeğinizin kardeşi olacak iyki doğurmuş anam kardeşimi allah acısını göstermesin, sevgimin, yüreğimin kopamadığı tek insan kızsamda küssemde.

aldırma canım .. elbett vardır bundada bir hayır.. belki eşin artık hep melek olur kimbilir.. bende çok istiyorum ama hamile kalamıyorum korunmadığım halde.. rabbim herkese hayırlısını versin

iki korunmayla nasıl hamile kaldın anlamadım.
hem buna rağmen de hamileysen sakın kötü şeyler düşünme ilerde boşanırım düşüncesindense bu korku olsun, 1 tane varmış zaten yani çocuk engelleyecek olsaydı çoktan engellerdi seni, yüreğini ferah tut. Kendini çocuklarına ver her şey düzelir inşallah.
Nasıl olduğunu ben bilemem, kader mi diyim kısmet mi ceza mı?
Bilmiyorum.
Boşanma durumundan ziyade hadi onu da geçtim, çocuk büyütmek hem maddi hem manevi çok çok zor bi süreç.
Şimdi birincisinin hakkından gelememişken ikincisi..
Bunca borç..
işe başlayalı 1 ay oldu onların tepkisi ne olur?
Bu kadar ödemenin borcun döndüğü bi eve bi çocuk daha..

Back
X