- 30 Haziran 2013
- 21.990
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.128
- 498
- Konu Sahibi scrolllock
çocuk doğmaya karar vermiş bızde yıllardır ugrasıyıruz da tık yok ama korunarak nasıl hamıle kalabıldınız valla tebrık edıyorum sizi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bakamayacak olsa bile dogurmali, hic istemiyosa evlatlik verir. Cocugum yok die 10 yil tedavi gorup 100bin tl para harcayan insanlar biliyorum, onlara verilebilir? Cocuk icin olmekten iyi anne icin de öldürmekten iyi bence.Kimsenin haddine değil karnındaki can hakkında yorum yapmak. Ama derdini paylaşmışsın, mantıklı şekilde yorum yapmak istiyorum. Bir kere bazı düşüncelerden kurtulmalısın. Bebek rızkıyla gelmez mesela, açlıktan ölen çocukların sayısı belli değil. Çocuğuna süt veremezsen, iyi bir gelecek sağlayamazsan mutlu olamazsın. O da mutlu olamaz. O bir insan olacak, yaşama hakkını elinden alma diyenler olmuş. Doğru düzgün yaşatamayacağın bir bebeği dünyaya getirmek onu yaşatmak mıdır? Ona haksızlık mıdır? Abisinin ya da ablasının durumunu da etkileyecek. İkisinin de imkanı olmayacak. Her şeyini dört dörtlük yapamayacağım bir insanı ben göz göre göre dünyaya getirmezdim. Umarım en mantıklı kararı verirsin. Bebişi büyütmeye karar verirsen de umarım durumunuz düzelir, diğer çocuklara bakıp ağlamaz. Kolay gelsin...
Hangi vicdanli insan evladini verir cok zorda kalmadikca kimse vermez ne fakirler bakiyor cocuklarinaBakamayacak olsa bile dogurmali, hic istemiyosa evlatlik verir. Cocugum yok die 10 yil tedavi gorup 100bin tl para harcayan insanlar biliyorum, onlara verilebilir? Cocuk icin olmekten iyi anne icin de öldürmekten iyi bence.
Kimse acliktan ölmez, hayat standardi cok kotu olablir ya da mutsuz olabilir ama acliktan ölmez kimse. Sosyal devlette yasiyoruz , hangi aile cocugum ac dedi de devlet 3 kurus vermedi ?
Bakamayacak olsa bile dogurmali, hic istemiyosa evlatlik verir. Cocugum yok die 10 yil tedavi gorup 100bin tl para harcayan insanlar biliyorum, onlara verilebilir? Cocuk icin olmekten iyi anne icin de öldürmekten iyi bence.
Kimse acliktan ölmez, hayat standardi cok kotu olablir ya da mutsuz olabilir ama acliktan ölmez kimse. Sosyal devlette yasiyoruz , hangi aile cocugum ac dedi de devlet 3 kurus vermedi ?
Arkadaşlar Merhaba,
Daha önceki konularımı okuyanlar bilirler,
Sorunlu bir eşim ve evliliğim 1 yaşında da bebeğim var.
Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Rabbimin hikmetinden sual olmaz ya..
Tutamıyorum kendimi, çığlık çığlığa bağırmak istiyorum.
Ne düşüneceğimi, nasıl karar alabileceğimi bile bilmiyorum.
Tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım,
Bu evliliğe bu eşe.. bi bebek daha verme düşüncesi beni kahrediyor.
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
Onlara haksızlık ediyormuşum düşüncesine kapılıyorum.
Dün gece sabaha kadar eşimle omuz omuza verip hüngür hüngür ağladık.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Ne maddiyat var, ne geçim var..
Eşim gün geliyor melek gün geliyor şeytan.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Akıl verin desem bu konuda kim ne diyebilir ki?
Kimden ne isteyebilirim?
Rabbim en doğru kararı alabilmemi nasip etsin inşallah.
Dua edin bana hanımlar.
Ben kurtaja alternatif olarak soyledim.Çocuk 2-3 haftalıkken "çocuk" sıfatını bile taşımazken onu 9 ay taşıyıp, bir insan olarak doğurup başka bir aileye vermek? Anne babamın böyle bir şey yapmasını asla istemezdim, hayatım boyunca da onlardan nefret ederdim. Aa ama bak doğur çocuğu olmayanlar var demek bana saçma geliyor. Bilemiyorum. Herkesin kendi tercihleri, kendi hayatı. Biz sadece düşüncelerimizi söylüyoruz. Ben böyle yaparım, siz öyle yaparsınız, başkası başka yapar.
Tek zevk besleyip buyutmek mi insanlar kendi bebeklerini ister dogurmak emzirmek ister oyuzden evlat edinmeyi son care goruyorlarBen kurtaja alternatif olarak soyledim.
Evlatlik olayina neden bu kadar kotu bakiliyo anlamiyorum?guzel bi yuvaya hasret o kadar cok cocuk var ki!
Fakirler bi ton cocuk yapiyo zor zoruna buyutuyo,bazi zenginler de 100binlerce para harciyo cocuk olsun diye, o harcanan para bosa gidecegine al bi cocuk besle buyut, mantiksiz mi?
Allah razı olsun arkadaşım.
Önümü göremiyorum, ne yaparsam risk..
dogurursam belki şöyle olur belki böyle olur laylaylom..
ya da böyle de olabilir diririra diriririra..
o kadar çok senaryo var ki kafamda.
Hangisine yöneleceğime karar veremiyorum.
Ölmekk istiyorum, böyle bi kararı vermektense ölmek istiyorum![]()
Yaw konu sahibi olmek istiyorum diyor, o kadar kotu durumu, ben de bi fikir soyledim , son care olarak evlat edinmek isteyen birisini bulup kendisi icin de son care olabilir. Kurtaj dan.iyi mi teklifim kotu mu? Herkes 2 secenekten bahsediyo, kurtaj yada dogur, ben de 3. Secenek olabilir diyorum.Tek zevk besleyip buyutmek mi insanlar kendi bebeklerini ister dogurmak emzirmek ister oyuzden evlat edinmeyi son care goruyorlar