• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

İki tarafından korunmasından hamile kalmışsanız rabbimin bir bildiği vardır.
Belki bu bebeğiniz size maddi,manevi çok iyi gelecektir.
Rabbim hakkınızda hayırlısını eylesin,bir cana kıymak ömür boyu vicdan azabıdır unutmayın.

diğer konularınızdan biliyorum sizi.durumunuz karmaşık bir haldeyken dahada içinden çıkılamaz olmuş ama yinede doğurun derim.sonunuz ayrılık bile olsa Allah verdiyse bu canı doğurmalısınız herşeye rağmen aldırmayın sakın cana kıymayın.eşinizle olan durum aynımı borçlarınız çoktu hatırladığım kadarıyla.Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşlar Merhaba,

Daha önceki konularımı okuyanlar bilirler,
Sorunlu bir eşim ve evliliğim 1 yaşında da bebeğim var.
Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Rabbimin hikmetinden sual olmaz ya..
Tutamıyorum kendimi, çığlık çığlığa bağırmak istiyorum.
Ne düşüneceğimi, nasıl karar alabileceğimi bile bilmiyorum.
Tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım,
Bu evliliğe bu eşe.. bi bebek daha verme düşüncesi beni kahrediyor.
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
Onlara haksızlık ediyormuşum düşüncesine kapılıyorum.
Dün gece sabaha kadar eşimle omuz omuza verip hüngür hüngür ağladık.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Ne maddiyat var, ne geçim var..
Eşim gün geliyor melek gün geliyor şeytan.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Akıl verin desem bu konuda kim ne diyebilir ki?
Kimden ne isteyebilirim?
Rabbim en doğru kararı alabilmemi nasip etsin inşallah.
Dua edin bana hanımlar.

Allahım doğru karar verebilmeniz için size yardım etsin inşallah

öncelikle hakkınızda hayırlısını diliyorum, ama bu kadar büyük maddi zorluk içerisindeyken 2 tane bebeğe bakmanız çok zor değil mi ? rabbim vermiş o bebeği size, ama hem eşiniz problemli hem de bakacak durumunuz yok. o çocuk doğduktan sonra ona mutlu bir aile verebilecek misiniz ? mutlu büyümeyen bir çocuğun hayatı da mutlu geçmiyor ne yazık ki.

Yaw konu sahibi olmek istiyorum diyor, o kadar kotu durumu, ben de bi fikir soyledim , son care olarak evlat edinmek isteyen birisini bulup kendisi icin de son care olabilir. Kurtaj dan.iyi mi teklifim kotu mu? Herkes 2 secenekten bahsediyo, kurtaj yada dogur, ben de 3. Secenek olabilir diyorum.
Ölmek istemek mi konularını biliyorum aklı basında bir kadın konu sahibi yapmaz öyle bişey tabi evlatlık vermekte bi seçenek ama ben anne olarak ne oldurmeyi ne vermeyi dusunemem konu sahibi okadar kptu durumda değil biraz sıkıntı çeker ama bakar bebellerine

:KK53:
hamileyim hamile kalma riskim yok esim hala kondom kullaniyor. nasil bir aliskanlik olduysa :KK53:
iki bebegime de gayet bilincli ilk denemede hamile kaldigima gore gayet dogurganim.
o sebeple diyorum ki, kondom her iliskiden sonra patlak catlak var mi diye kontrol edildigi takdirde %100 korur. bosa strese ne gerek var. hem tertemiz . oh mis.
Gayet bilincli ilk denemede hamile kaldiginiz icin ve gayettt DOGURGAN oldugunuz icin sizi tebrik ediyorum.:KK53::KK53::KK53:

bebegini aldirmak aklina dahi gelmemeliydi bence...
imtihan dünyasi.. bugun fakirseniz yarin zengin olursunuz kimbilir

Evet okudum. :) Spiral yalnızca doğru kullanıldığında iyi bir doğum kontrol yöntemi, her 6 ayda bir doktor kontrolüne gitmek gerek, doktorun dal muayene ile yerinde mi bakması gerek. Çoğu kadın bunu yapmıyor. Neyse olan olmuş artık üstüne düşünüp konu sahibesini üzmeyelim. Olan olmuş, doğum kontrol hapıyla dahi hamile kalan var sonuçta.
Evet ilk okuduğumda bende korkdum çünkü spiralle korunuyorum 3 yıl içinde 5 kez bakdırdım kızkardeşim 6 yıldır korunuyo oda memmun teyzem hiç bakdırmadı 5 yıl dolmadan hamile kaldı dr bana 100 de 1 ihtimal kalırsın dedi böyle kontrol ettşrdiğin sürece dedi neyse konu sahibi olan olmuş hesabi bebeğe kesilmesin kimsenin muhteşem bi hayatı yok birazda çabalamak biz anne babalara düşüyor sanırsam

Ben kesinlikle aldirma derdim...allaha dua et ama sen eşini seviyorsun bence..benimde sorunlu bir evliligim var sevmiyorum diyorum ama bu yaşadıklarımdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum hani sen bilirsin borç lar maddi sıkıntı artık insanda ne sevgi bırakıyor ne saygı..mesela ben oğlum 6 aylıkken tkr hamile kaldım ve zaten ilk ve zaten başımdan bir kürtaj olayı gecmisti birdaha asla yapmam.neyse allahıma hergün dua ettim neolur hayirlisini nasip et ben yapamam dayanamam zaten hastayım sarà hastayim bu daha küçük ikisiyle zor başa çıkıyorum derken düşük yaptım...o kadar mutlu oldum ki..

Arkadaşlar Merhaba,

Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Kimden ne isteyebilirim?
Dua edin bana hanımlar.

canim benim aslinda tebrik etmek gecti icimden ama okuyinca geri kacti icime cumle yutkundum kaldim senin yerine kendimi koydum. esini tanimiyorum ama o kadar sorumsuzsa babalik sorumlulugu da agir gelir borc konusu ne bilmiyorum ama calisiyorsan birden calismamaya baslayinca nasil gecineceksiniz. tum bunlar soru isareti ama karninda bi bebek var o yasamak istiyor be canim borctan gecimden babasinin sorumsuzlugundan bihaber sana tutunmus iste. bence ona kiyma onun melegi ona bu hakki ver rabbim rizkini verir belki de o senin icin bi sans

Destekçiden kastınız? Çocuk bakımı konusunda mı?
Eger öyleyse ilk bir ay hersekilde destek alabilirim ama sonrasi icin yalnizim.calismak hayal olur cunku hic bi akrabama al 2 cocuguma bak ben işe gidiyorum diyemem.bakıcı konusunu pek alternatif görmüyorum nitekim 3kuruşun hesabını yapmak zorunda oldugum bi hayat yasıyorum :KK43:
Çok zor canımmmm Rabbim yardımcın olsn
evet cocuk konusunda dedim
hani annen kayın validen felan yakınsa gelip eve
bakabilirler cocuklarına diye düşünmüştüm.

arkadaşlar herkes boşanma olayını konuşuyor ama konu sahibi bildiğim kadarıyla hiçbir konusunda boşanma lafı etmedi ki..
boçtu ilgisizlikti,yardım etmiyor vs şikayet etti ama boşanmayı düşünmedi bile..
bana göre bu çocuğu doğurduğunda ,adam senin kararındı doğurmak şikayet etmeye hakkın yok diyecek;yardım istediğinde..sen istedin sen doğurdun şimdi de katlanacaksın diyecek..
o yüzden borç konusunu takmayabilecekse eğer,ve 2 minik çocukla tek başına uğraşmayı göze alabielckse doğurmalı tabii ki..ama bu adamdan fayda yok bana göre..
üstelilk konu sahibi daha ne kadar borçları aylık ödemeler nedir bile bilmiyor..
adam hala kendi işini yapmakta ısrarlı ,aylık eve giren para bile belli değil.
üzgünüm ama bu devirde kendi işini yapmak lüx..ssk sıydı vergisiygi,çalışanı malı ödemesi derken ,aylık daha az paraya tamah etmek daha mantıklı.en azından eve girecek para belli olur.

canım şuan hissettiklerini o kadar iyi anlıyorum. bebeğim 1,5 yaşında ve önümüzdeki ay doğumum var. ilk zamanlar çok ağladım bebeğime haksızlık ettiğimi düşündüm, o daha çok küçük ve ilgisi bölünecek. maddi sıkıntı ,borçlar nasıl olacak diye çok ağladım. ama allaha bıraktım. şimdi diyorum ki keşke üzmeseydim kendimi karnımdaki bebişi de çok seviyorum artık. o yüzden oda bi can öyle düşünüp karar ver. benim eşim bana çok yardımcı ama sürekli sana ihtiyacım var diyorum. bunu hissettiriyorum. bak kızımız sana çok düşkün seni istiyor diyerek biraz sorumluluğu ona atıyorum böylelikle oda kızı için yapıyor. sende benzer birşeyler söyleyebilirsin. tüm sorumluluğu üzerine almışsın oda buna alışmış ödevin gibi görüyor.

Arkadaşlar Merhaba,

Ne yapacağımı şaşırdım.
Kimden ne isteyebilirim?
Dua edin bana hanımlar.

Çok şükür rabbim bir melek daha göndermis sana, o sana anne desin diye senin büyütmeni ve karnında taşımanı nasip etmiş rabbim hikmetinden sual olmaz rahat ol bir şekilde büyücek insallahh ama her erkek genelleme yapmasamda aynı değilmi yani hergün ki hali bir olamazki biz kadınlar saygısızlık seviyesizlik olmadığı sürece idare edeceğiz,yoksa temel çürük olur yani bir gün sizi kırdı diye bir ömür kıracak diye bişey yok 1 yaşında bir bebiş var şimdide 2.cisi geliyo ve yukarda sabaha kadar hüngür hüngür ağladık diyosun eşinile okadar bencil olamaz duygusal yönden bakılınca aslında hassas bir yapıda sanırım birazdaha çabalayın yuva yıkmak çok kolay ama siz bir ailesiniz daha güzel bir aile olmanız huzurlu ve mutluluğununuz kat kat atmanızı dilerim bu yeni gelen melek ilee inşallah...

borç batağındasınız eşinizle dediğiniz gibi bir iyi bit kötüyüz diyorsunuz işe yeni girdiniz ve sıkı korunmaya rağmen hamilesiniz benim aklıma ilk gelen bu kadar olmazlıkların üzerine bu bebeği Rabbim veriyorsa vardır bir hikmet belki bu masumun yüzü suyu hürmetine feraha çıkarsınız bebek rızkıyla gelir sözüne çoğu kişi artk inanmıyor ama bende kızıma plansız hamile kaldığımda hiç ummadığım güzel şeyler oldu çok iyi bir işe girdim hayatın ne getireceği hiç belli olmaz şu ana bakarak gönlünüzü karartmayın meylam neyler neylerse güzel eyler

Back
X