• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

Sizin burda birçok konunuza şahit oldum.
Hep sıkıntı, idare etme, fedakarlık herşey sizde
Eşinizin borçlarıyla uğraşıp didiniyorsunuz.
Henüz ufacık bir bebeğiniz ve bunca sıkıntılarınız varken. siz yeni işe girmişken,
Hayattan bir mucize beklemeyin. Allah elbet rıskını verir ama onca borç eşinizin tutumları vs.
Bunların rızıkla bir ilgisi yok.. varın gerisini siz düşünün.
Ben doğurun yada aldırın diye asla bir yorumda bulunamam.
Muhasebesini siz yapacaksınız.

Bende okumuştum konularını ve aaaaaa hımmmmm kötü olmuş dedim sürpriz bu olsa gerek.Kararını iyi ver canım ileri de vicdanın seni rahat bırakmayabilir

Iste ben boyle durumlarda herzaman mantiktan yanayim zaten sende biliyorsun evliligini icinde bulundugun durumu gidisati ve farkindasin neler olabilir uzulmeni istemem umarim dogru karar verirsin Allah yardimcin olsun

Çok teşekkür ederim sivriköşe, doğurursam bütün gebeliğim, sinir, stres, endişe ile geçecek, doğurmazsam vicdan azabı..
Acilen bi karar vermem lazım, zaman aleyhime işliyor :KK17:

Tabiki doğuracaksın ...Nasıl kıyacaksın...Bunu kader senin var herşeyde bir hayır..Bundan sonra dikkat et...

ben eşinin ne düşündüğünü merak ettim.
yani "sağlığın açısından sıkıntı yoksa doğur" demiş ama.

gerçekten istekli mi ?
sorumluluk paylaşmayı düşünüyor mu?

bunları etraflıca konuşmanız lazım.
Miranda, hangi erkek bebek fikrine hayır der ki?
Ya da benim eşim böyle bilmiyorum.10 tane yapayım desem yarabbi şükür der.
Çünkü kafa şu; nasıl olsa bir şekilde rızkı çıkar, öyle böyle büyür gider.
Öyle böyle büyümesin evlatlarım, neden harcıyayım ki ben onları.
Eğitimleri tam olsun, hiç bişeyden yoksun olmasınlar, bakabileceğim kadar doğurayım.
Haksız mıyım?
Şuan sadece 1 çocuğa (kendi çabamla o da) gelecek verebilirim.

Arkadaşlar Merhaba,

Daha önceki konularımı okuyanlar bilirler,
Sorunlu bir eşim ve evliliğim 1 yaşında da bebeğim var.
Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Rabbimin hikmetinden sual olmaz ya..
Tutamıyorum kendimi, çığlık çığlığa bağırmak istiyorum.
Ne düşüneceğimi, nasıl karar alabileceğimi bile bilmiyorum.
Tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım,
Bu evliliğe bu eşe.. bi bebek daha verme düşüncesi beni kahrediyor.
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
Onlara haksızlık ediyormuşum düşüncesine kapılıyorum.
Dün gece sabaha kadar eşimle omuz omuza verip hüngür hüngür ağladık.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Ne maddiyat var, ne geçim var..
Eşim gün geliyor melek gün geliyor şeytan.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Akıl verin desem bu konuda kim ne diyebilir ki?
Kimden ne isteyebilirim?
Rabbim en doğru kararı alabilmemi nasip etsin inşallah.
Dua edin bana hanımlar.

Kesinlikle aldırmayınız, Rabbim'in bir bildiği vardır elbet.
Hayırlı olsun bu arada ..

ne yazık ki ikisi de tam koruma sağlamıyor..gerçi şu anda konuşulacak konu değil olan olmuş ama ,konuyu okuyanlar faydalanır belki.spiral sağlıklı bir korunma yöntemi değil ne yazık ki,ben de spiral çocuğuyum..geri çekilmeyi söylemey gerk bile yok zaten..
Böyle düşünürsek hiç bir yöntem %100 değil zaten.
Spiral %98 oran veriyor, geri çekilmeyle bu %2lik kısmı ekarte edebiliriz diye düşünüyorduk ve çokta güveniyorduk korunma şeklimize.ne diyim....?

Spiral %98 oran veriyor, geri çekilmeyle bu %2lik kısmı ekarte edebiliriz diye düşünüyorduk ve çokta güveniyorduk korunma şeklimize.ne diyim....?
CANIM TUTMAMIŞ OLABİLİR YERİNDEN KAYMIŞ OLABİLİR

Arkadaşlar Merhaba,

Daha önceki konularımı okuyanlar bilirler,
Sorunlu bir eşim ve evliliğim 1 yaşında da bebeğim var.
Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Rabbimin hikmetinden sual olmaz ya..
Tutamıyorum kendimi, çığlık çığlığa bağırmak istiyorum.
Ne düşüneceğimi, nasıl karar alabileceğimi bile bilmiyorum.
Tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım,
Bu evliliğe bu eşe.. bi bebek daha verme düşüncesi beni kahrediyor.
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
Onlara haksızlık ediyormuşum düşüncesine kapılıyorum.
Dün gece sabaha kadar eşimle omuz omuza verip hüngür hüngür ağladık.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Ne maddiyat var, ne geçim var..
Eşim gün geliyor melek gün geliyor şeytan.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Akıl verin desem bu konuda kim ne diyebilir ki?
Kimden ne isteyebilirim?
Rabbim en doğru kararı alabilmemi nasip etsin inşallah.
Dua edin bana hanımlar.
Canım Allah yardım etsin. Sana sunu söyleyebilirim belki de bu doğacak çocuk sana ömür boyu arkadaş olacak. Bu kadar korunmaya rağmen bu bebek can bulduysa belki sana derman olmaya geliyordur

eğer bu şekilde korunduysan sen elinden geleni yapmışsın bence.
Napcan kondom, spiral, hap, geri çekilme hepsi aynı anda mı olacak?

bu arada eşiniz hala kendi işini yapmakta ısrarlı mı? sabit maaşlı bir işte çalışmalı..
maalesef ıstarlı kuarta, maalesef herşeye rağmen ve bunca lafıma çabama rağmen ısrarlı.
Sorunda iş konusundaki bu başına buyrukluğunda başlıyor zatenn.
Dün bana "evlilik nedir yaa? geçelim artık bunları sen bunu dedin sen öpmedin sen sarılmadın.. çocuk gibi.bizim sadece işe odaklanmamız sadece iş konuşuyor olmamız lazım" dedi.peki, saygı, sevgi, hoşgörü huzur..
maddiyat düzelince onlar da düzelirmiş.
Ben hem senin maddi sıkıntını, geçmiş borçlarını çekiyim.
Hemde hoşgörü sevgi saygı aramıyım.
Afedersin s.çarım böyle evlilik mantığına.

öncelikle hayırlı olsun. iki kızımın arası 18 ay. muhtesem birsey birlikte büyümeleri. bgn iki yasında olan srkiz aylık olanı evde bırakıp teyzesiyle markete gitmiş. ams yolboyu bibik yok bibik evde diyip duröuş. bebeksiz nefws bile almaz. bebek dersen keza.
eşinizle olanı bilmem zaten yeni evlisiniz her evde zaten anlaşmazlıklar var. esiniz merhametli sevgi dolu biriymiş. destek olurum da demiş. bu bebeği bir hayır görün sorunlarınızı çözün bence. biraz zorlanCaksınız ama seneye bu zamanlar tadından yenmez bir hayatınız olacsk.
sezaryene gelirsek bir sorun olmaz merak etmeyin. olmadı iki üç hafta önce alırlar. hiiiç üzülmeyin.
yazdıklarınız beni umutlandırdı..
Umarım siz evliliğiniz ve huzurunuz konusunda sorun yaşamıyorsunuzdur.
Çalışıyor musunuz?
Hayatınızı merak ediyorum.

kesinlikle doğur..Rabbim ona can nefes vermiş.bu hakkı sen alamazsın..!Allahım yardımcınız olsun..herşey düzelir inşallah inşallah..rızkıyla gelir bebeğin.bir bakmışsın durumunuz düzelmiş..sen dua et hep..

Back
X