- Konu Sahibi scrolllock
Canım yorumun için sağol ama ben sadece geri çekilme değil spiral+geri çekilme yöntemiyle korundum.Canım beni sakın yanlış anlama ama sen sanki biraz melankoliyi seviyorsun.
Geçmiş konularına baktım, hayatının pek çok noktasına dair sürekli bir sıkıntın sürekli bir "mutsuzum" haykırışın var. Hamilesin, ayrıca bir şey demeye de hakkım yok ama demeden de duramıyor insan. Geri çekilme bir korunma yöntemi mi Allah aşkına? O kadar borç var diyorsun, hamile kalma riskini ortadan kaldırmıyorsun. Şimdi de ne yapmalıyım mutsuzum diyorsun. Daha şu anki evladına yetemiyorsun, ikinci çocuk olursa işten de çıkman gerekecek. Borçlar alıp başını gidecek. Eşin de düzelmeyecek çocuk oldu diye hikaye yani bekleme öyle bir şey.. Çocuk aldırmanın vicdani sorumluluğunu hamile kalma riskini bile bile ilişkiye girerken düşünmen gerekiyordu bana kalırsa.
Ayrıca naçizane tavsiyem, biraz da hayatın mutlu yanlarını görmeye çalış. Sürekli melankolik bir tavrın var. Her şeyden bir dram çıkartmayı vazgeç. Kürtaj için yasal sınır var (din olayına girmiyorum, her hoca farklı bir şey söylüyor), ya bu sınırlar içinde aldır ya da doğur. Ama doğurmaya karar verirsen de eşim şöyle de böyle de çok daha mutsuzum diye hayıflanma. Hayattaki her şey senin kararın. Bana kalırsa aldır. Böyle bir aile ortamını bile bile çocuk doğurmanın iyi bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca emzirme döneminde olduğum için yani vücudum prolaktin hormonu salgıladığı için zaten ihtimal düşüyordu.
melankoli kısmına gelince, hayır öyle bir insan değilim.
Evet derdimi anlatış biçimim bu olabilir ama öyle bir insan değilim.
ayrıca sadece derdim olduğunda yazıyorum buraya, e dertliysem melankoli olmam doğal değil mi?