Borc istemiyorum..

Cilli_begonya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
440
Puanlar
103
Merhaba arkadaşlar sevgilimle evlilik planimiz var çünkü iki farklı şehirde zor oluyor. Vel hasıl evlilik kolay değil bir sürü masraf neyse senelerdir memur ve ailesiyle yaşayan biri çok az birikimi var aslında evlenirken ailesinden yardım istemiyor ve durumları da var bende borç istemiyorum bu durum artık çok büyüdü. Zaten suan bi araba aldım onun borcunu ödüyorum. Ve bunun yanında benim maaşımin muhasebesini tutmaya başladı yok evlenince ihtiyacın olursa alışveriş yapican falan demeler. Artık batmaya başladı bana sinirim bozuldu nasıl bi tavır takinsam bilemedim

Merhaba arkadaşlar sevgilimle evlilik planimiz var çünkü iki farklı şehirde zor oluyor. Vel hasıl evlilik kolay değil bir sürü masraf neyse senelerdir memur ve ailesiyle yaşayan biri çok az birikimi var aslında evlenirken ailesinden yardım istemiyor ve durumları da var bende borç istemiyorum bu durum artık çok büyüdü. Zaten suan bi araba aldım onun borcunu ödüyorum. Ve bunun yanında benim maaşımin muhasebesini tutmaya başladı yok evlenince ihtiyacın olursa alışveriş yapican falan demeler. Artık batmaya başladı bana sinirim bozuldu nasıl bi tavır takinsam bilemedim

Borçsuz evlenmek istiyorsanız, biraz daha bekleyip birikim yapacaksınız. Ailesinden yardım istemek zorunda değil sevgiliniz.

Maddi konulardaki düşüncelerini doğru bulmuyorsanız da, evlenmeyeceksiniz.

İhtiyacın olunca alışveriş yapacaksın, derken?...
okuyorum, anlam veremiyorum.
Ne demek istediğini çözemedim. Yani sizin ondan para istemeyecek olmanız mı sıkıntı ona..
Anlamadım ...

çok itici

Borçlu ya da borçsuz evlenmek sizin aranızdaki planlayacağınız şeyler ama senin maaşınla ne yapacağına karışması çok saçma. Ev bütçesi planlanacaksa birlikte planlanır, herkes uyar. Bütçeye katkın ne kadar olacaksa o kadarını ortaya koyarsın, gerisine karışamaz.

Ama maaşını şöyle harcayacaksın, ihtiyacın olmadan alışveriş yapmayacaksın falan demeler benim sinirimi zıplatırdı. Hiç gelemem öyle emir kipli konuşmalara. Haddini bil, sen mi kazanıyorsun da üstünde hak sahibi oldun derdim ben...

Sizin düğün için bir birikiminiz var mı? İkiniz ortaklaşa yaparsanız çok borç olmaz. Eğer harcamalarınıza karışmasını istemiyorsanız evlenmeden önce bunu iyice konuşun. Evlenince bakarız falan demeyin. Tüm kartlar açık olsun. Evlenince gelirler giderler ortak mı olacak? Yoksa maaşınızı tamamen kendinize mi saklayacaksınız? Bunları konuşarak evlenin.

Eşimde bende nişanlanmadan önce bile hesaplarımız resmen birdi.
Nişanlanınca da dahada birleştirip herşeyimizi kendimiz aldık.
Evlenincede cok borç ödedik ama kimseye eyvallahımız yoktu.
Biz böyle aldık diyip işin içinden cıkıyorduk.

Ailesine verdigi paraya karisamayan tipler daha evlenmedigi kadinin maasi uzerinden hesap yapiyor. Once kendine baksin o.

Cok sevimsiz yaa...

Çalışan iki yetişkin insan olarak ailelerden yardım istemeyi düşünmek yanlış.
Ya biriktirin paranızı, bekleyin, zamanı gelince evlenin.
Ya da bir çok insanın yaptığı gibi kredi çekerek hemen evlenin.
Sevgilinizin en azından birazcık birikimi varmış sizin neyiniz var?

Evlilikte gelir gider dengesi, hesabın kimde olacağı, nasıl paylaşım yapılacağı konularını önceden konuşun.

İhtiyacın olunca alışveriş yapacaksın, derken?...
okuyorum, anlam veremiyorum.
Ne demek istediğini çözemedim. Yani sizin ondan para istemeyecek olmanız mı sıkıntı ona..
Anlamadım ...

Yani atıyorum bi çanta mi alacağım ihtiyacim varsa alacakmisim bide ortak hesap oluçağı için fikrini sorucakmisim. Yani demek istiyor ki ozaman hiç bir şey alamiycaksin

Borçlu ya da borçsuz evlenmek sizin aranızdaki planlayacağınız şeyler ama senin maaşınla ne yapacağına karışması çok saçma. Ev bütçesi planlanacaksa birlikte planlanır, herkes uyar. Bütçeye katkın ne kadar olacaksa o kadarını ortaya koyarsın, gerisine karışamaz.

Ama maaşını şöyle harcayacaksın, ihtiyacın olmadan alışveriş yapmayacaksın falan demeler benim sinirimi zıplatırdı. Hiç gelemem öyle emir kipli konuşmalara. Haddini bil, sen mi kazanıyorsun da üstünde hak sahibi oldun derdim ben...

İşte benimde sinirim bozuluyor ve soguyorum ya

Back
X