Borc

Alevv8142

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
1.523
819
53
44
Herkese selam Ben bir konuda akil danismak istiyorum. Daha once 2 yilligina borc verip, 4 yilda zar zor geri alabildiginiz bir arkadasiniza su an ne Kasar zor durumda olsa bile borc verir miydi niz?

Hayır
Tabi dönsede olur dönmesede olur dediğiniz bir paranız varsa bilemem
Ha birde zor durumun zorluğuda önemli
Benim gibi bazen kendinizide unutanlardansanız olabilir

Herkese selam Ben bir konuda akil danismak istiyorum. Daha once 2 yilligina borc verip, 4 yilda zar zor geri alabildiginiz bir arkadasiniza su an ne Kasar zor durumda olsa bile borc verir miydi niz?

Ne kadar zor durumda olduğuna, ihtiyacı olan miktara ve benim maddi durumuma bağlı. Maddi durum çok iyiyse ve karşısındaki elinde olmayan sebeplerle zor durumdaysa borç değil yardım olarak bile verilir.

Hayati mesele değilse ne borç isterim, ne de veririm. Zaten çoğu insan borcuna sadık kalabilecek, o parayı geri verecek kadar şerefli değil. Kendi paranı isteyince bir de sen suçlu oluyorsun. :)) Verip de kötü olacağıma, vermeyip kötü olurum, hiç olmazsa param cebimde kalır.
Kimseye hibe edecek param yok.

Saglikla ilgili degil. Vermeyecegim. Alana Kadar sinirlerim bozuluyor sonra üstelik 2 ay sonra tup bebek tedavisi icin Bana para gerekiyor. Malesef insanlar borclarina sahip cikmiyor.

Borcuna sadık olmayan birine tekrar borç vermem tabiri caizse enayilik olur.

Üniversite öğrencisi iken kendim ekmek arası patates kızartması yer ama arkadaşıma okula gelebilecek yol parası olsun diye verirdim.Simdi iki çocuklu bir kadın olarak hayata farklı bir pencereden bakıyorum.Saglikla özellikle çocuğunun sağlığı ile ilgili olan konularda geri ödenmesini beklemeden yardımda bulunurum.Ama musrifliginden,sorumsuzluğundan kendisini zor durumda bırakan bir bardak su vermem

Asla vermem ama maddi imkanım varsa ve çok zordaysa yardım etmek istersem yardım ederim ama borç vermem.

-inan bende çok sıkışığım senden borç istemeyi düşünüyordum der sıyrılırım büyük ihtimal :KK14:

Hayır vermem parayı sokaktan toplamıyoruz

Back
X