borç

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Kızlar merhaba.bi arkadasıma borc verdm evine esya alırken.yeni eve cktk ayrı ikimzde.o a dan z ye esyalarnı aldı.süsûne kadar.e dbende kıstım paradan kendime almadm gerekli bikac esyamı.simdi bu arkadas borcunu ödemiyo bana ben sıkıntıda oldgma ragmen.o kıyaft falan alıyo ben hala kendimden kısıyorum.kırmadan paramı nasıl geri isterim.

ben borcu geri isteme konusunda çirkefleştim artık! yeter yani enayi mi yazıyor alnımızda

ya zengini fakiri kime ne zaman borç versem sonra bana dert oluyor, param varsa da yok diyorum artık iyi niyetim dibine kadar suistimal edildi çünkü.
bende şu sıralar sıkışığım baya, borç vermiştim 50 lira hemde öyle büyük paralar değil verdiğim adamın yanında kaç kere konusu geçti yok adam elini cebine atmıyor. en son X bey 50 lira vereceğiniz vardı uygunsanız alabilrim bugün diye milletin içinde söyledim, utandı da attı elini cebine. sanki borç istiyorum peşinde dolandırıyor o utanmıyorsa ben niye utanıyorum Allah Allah!!!

sen de iste arkadaşım millet geçirebildiğine kar diye bakıyor artık

Yeni aldığı şeyleri söyleyerek keşke önce borcunu ödeseydin..
Zor durumda bıraktın diyebilirsiniz..

niye kırmayacaksın ki.
elbette ilk etapta kibarca ve sakince talep et paranı ama kararlı bir şekilde.
ama sonrasında gerekirse kırılacak şekilde devam edersin.
yüzssüz utanmıyorken sen neden ezilip büzülesin ki

Mesaj at.Maddi sıkıştım.Sana verdiğim parayı alabilir miyim?

Bana borcun var ama bu kadar alisveris yaptigina gore sanirim unuttun!!!De ...

Almam gereken şeyler var elim sıkıştı şu benden aldığın borcu verirmisin canım diyin

Nekadar samimiysen okadar zorlaşıyor alacağını istemek ama sani sanki borç istiyomuşsun durumuna sokup böyle sıkıntıya sokması zaten onun iyi bi arkadaş olmadığını gösterir
Alacağını isteyince en fazla sana darılır o da bi zahmet darılsın da uzaklaşsın falancaya para lazımmış bende sendekine güvenip verrim dedim nezaman verebilirsin aciliyeti var de bakalım ne diyecek

Allah borç veren/borç alana yardımcı olsun bu işler kumar. Gez toz al ver ama borcunu ne verme. Karakterini belli etmiş. Sizde kırılsın kırılmasın dümdük söylemelisiniz. Nasılsa borcunu ödemek yerine yüzünüze baka baka daha cok harcayan kişi yüzsüzdür. Merak etmeyin alınmaz, utanmaz.

Geçmiş olsun. O parayı alman mümkün görünmüyor. Verecek olan insan verirdi zaten.

'Ödemelerim var sana verdiğim borcu artık alabilir miyim?' diyeceksin. 'Ödeyemem' derse 'evine düzdüğün eşyaları bozdur öyle öde' dersin.

Aynen borcu uvar ama hc biseyden geri kalmıyo her harcaması kendine ózel fuzuli kisirel esyalar.ben cekyatta yatarken o dolabnı yatagnı bile aldı.

Ayın bilmem kaçında ödemem var sana verdiğim borcu alabilir miyim o gün yatırmam gerek de.
Ve seninle kan bağı olmayan kimseye borç verme, herkes ayağını yorganına göre uzatsın.
Hastane işi olur vs yardım edilir de keyfiye (eşya, süs)harcama için borç vermeni önermem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…