Kekler - Pastalar Borcamdan kek düşmüyor ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Abjj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Abjj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
89
26
38
Kızlar arası kremalı ıspanaklı kek yapacaktım olmadı 3 yumurta, 1 bardak yağ, 1 bardak şeker, yarım çay bardağı süt koydum tarifte ki gibi 1 bardakta ıspanak püresi kekin içi çok yağlı kalmış ve borcamı yağlayıp dökmüştüm ama pişince düşmedi kek çıkmadı ve parcalandı neden olur.

Canm keki hangi kalipta yaparsan yap kesin tereyag sür eritmeden ve ustune un serp fazlasini ters cevir kaptan düşsün. Tabiri caizse löp diye çıkıyor kek kaliptan :) ve favori kesin tutan eksiksiz kek tarifim ise şöyle

3 yumurta
1 su bardagi toz seker
Yarim cay bardagi sivi yag
1 bardak yogurt
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
2.5 3 su bardagi yaklasik un(elenmis olcak ama un fazla veya eksik kivama gore at)

Puf noktası yumurta ve sekeri cok iyi cirpman lazim beyaz bir renk aliyor hafif krem santi gibi oluyor.sonra siviyag yogurt ve diger malz. Katiyorum cok iyi cirpiyorum. Kek cok guzel kabarip pisiyor.

Aaaa

püreden sonra iyice karıştırmadın mı acaba birde 3 bardak una 1 bardak yağ iyi geliyor. 2 bardak una yarım bardak yağ koy cnm. borcamı da yağladıktan sonra unla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…