Borçlanarak araba almak istiyorum,fikirlerinize ihtiyacım var

kusura bakma ama en sinirime dokunan insan tipisin sanırım konu sahibi.. çevremde aynı böyle bir arkadaşım var.. Elde avuçta yok, günah sürekli nişanlısını borca sokmaya çalışıyor.. Uyuz oluyorum.. Yahu bu duruma denmez mi, "ayranı yok içmeye...................." diye.... Kendini kimseyle kıyaslama...! Zira herkes nasibini yaşar... Senin nasibin de bu.. Isyan ediyorsun aşikar.. Allah'ın gücüne gitmez mi.... Varsın olmasın araban ne olacak kıyamet mi kopacak?! şuan da anladığım kadarıyla sıkıntıdasın, araba alınca daha çok sıkıntıya girmene değecek mi.. ödeyemeyip belki de satacaksın geri.. Düze çık, sabret sonra tuttur araba diye.. Biz de neler neler istiyoruz ... Ama olmuyor.. Elindekiyle yetinmelisin.... Zira hiç hoş bir görüntü değil dışarıdan yaptığın...

:54::54::54::54::54: Hani evlenirken iyi gunde kotu gunde diyoruz ya, konu sahibi kotu gunde,nerden evlendim ben bu adamla,ne zenginler vardi diyor,hem sinirlendim hem guluyorum vallah
adam hemen napmali etmeli araba almali,yoksa bosar vallah adami!herkesinn arabasi var bizim niye yukkk????:1:bos ol ..

kusura bakmayın ama sizinle muhatab bile olmak istemiyorum sizler böyle bir konuda bile dalga geçebiliyorsanız pes doğrusu

gülmemek için kendini zor tutan arkadaş çokmu komik geldi bu durum açtığın konulara bakıncada senin yaşantın mervoş hanım bana çok komik geldi.......:51::51::51:

O yüzden sen bizim gibilerinin durumunu anlamazsın:51::51::51:

Ben de senla aynı durumdayım canım. Biz de evlenırsek herseyı esımle bırlıkte yaptık ben Ankaradakı ısımden ayrıldım cunku esım Istanbula atanmıstı ben 1 sene ıs bulamadım cok sıkıntı cektık altınların hepsı gıttı 1 bılezık dahı kalmadı. Bu arada kardesı askerdeydı ona da para gonderdık. Sonra ben ıs buldum her ay maasımın hepsıyle onden onden kredılerı odedık. Maasım ıyı Allahtan muhendısım yoksa o borc bıtmezdı. 2013de bıtecek borcu erken bıtırdık. Ama bız de bır çöp dahı alamadık evımıze. Kredı borcu bıtınce esımın ıcınde kalan led ekran tv aldık. Bir kaç eksıgımızı tamamladık. Sımdı kpss ıcın ben ısten ayrıldım cunku gece 10lara kadar calısıyorum özelde. Tek maasa kaldık baktık gelen para gıdıyo aılesının durumu da kötü babası ayda 700tl maas alıyo ama sureklı ıcıyo e annesı de kadın ac mı kalsın pazar yapacak parası yok onlara da yardım edıyoruz gene. Bu sefer de en kucuk kardesı askerde. Biz de gıttık kredıyle ıkıncı el ama temız bı araba aldık. Ben de annemlerden ıstıyemedım sadece 4000tl borc alabıldım annemlerden o da daha sonra ödemek üzere. Sımdı gene borclandık ama ben sınavdan sonra tekrar ıse gırıcem o zaman kapatırız gene onden onden borcu dıyoruz.

Senın sanssızlıgın banka kredı vermıyor. Bence sen gene annenlerde konus sızın yerınıze kredı ceksınler sız odeyın her ay kredıyı. Yapcak bısey yok elnızde bı arabanız olur hıc olmazsa.

siz konu sahibiyle ayni durumda degilsiniz,hakaret etmeyin kendinize.Siz bu seyleri yasarken,dusundunuzmu neden evlendim ki bu adamla diye.. Esinizle birlikte ustunden gelmissiniz herseyin.
farklisiniz yani,konu sahi cok farkli bir kisilik,(kiskanclik+elinde olanla yetinmeme,allah"a isyan) icinde.

kusura bakmayın ama sizinle muhatab bile olmak istemiyorum sizler böyle bir konuda bile dalga geçebiliyorsanız pes doğrusu

gülmemek için kendini zor tutan arkadaş çokmu komik geldi bu durum açtığın konulara bakıncada senin yaşantın mervoş hanım bana çok komik geldi.......:51::51::51:

O yüzden sen bizim gibilerinin durumunu anlamazsın:51::51::51:

muhattap olma zaten,evet cok komik geldi, kotu zamanda nirdennnn evlendim ben bu adamla,ne zenginler vardi demen:)
zaten baskakarinin ,malini kiskanan,bende neden yok diye hayiflanan,esini zor duruma sokmak ,dahada borclandirmak isteyen biri benim muhattabim olamaz,
ne diye yaziyorsam:) :ssz:

yoo radyolog ben sana kızmadım asla ilkten insan anlamıyor konuştukça açılıyor herşey yo az öncede dedim ben varya safmışım safın önde gideni hemde bana hep ailem dedi durdu ailem yardım ediyor yok ne ailesi hep borç yapmış evlendim 1 ay sonra tüm takılarım alındı elimden

kısmende olsa biraz borç ödendiama diğerlerini yine gizliden gizliye askerilerini ödemiş aklı sıra bana demiyor

neyse gel zaman git zaman borçlar şimdi bitti çok ıskıntılar çektik ailem çok destek oldu

onun aileside toparlanmamız için ellerinden geleni yaptı bitti borçlar

şimdi sıkıntı öyle basıyorki bana nefes alamıyorum adeta kendimi dışarı atıyorum

anladımki içime ata ata içime işlemiş

çalışayımm diyorum çocuğa bakılsın diyorum hayır diyor boşan o zaman diyor çook kavgasını ettik..

dayan diyor ilaç tedavisi görüyorum ama bilmiyorum artık ben çok acılar yaşadım dargınlıklar küslükler

hep arkadaşlarından almıştı bu zamana kadar borç şimdide al diyorum

biriktirdiğim param var al işte diyorum yarısını karşılar yok diyor arkadaşlarından olmazmış ya SORUN ARABADA DEĞİL ARTIK SIKILDIM GİTMEK UZAKLAŞMAK GEZMEK KAFA DAĞITMAK İSTİYORUM

Sen esını ıkna et ve calısmaya basla. Bellıkı psıkolojın bozulmus senın evde bunları dusune dusune. Eger aılenden borc ıstıyemıyorsan araba ısıne gırmeyın. Ben zannettım kı borcunuz bıttı ama sureklı bısey cıkıyor onun yerıne borclanarak araba alalım dıyorsunuz. Halı hazırakı borcları odeyemedıysenız daha borclanmayın sakın. Kac cocugun var bılmıyorum ama cocukları bakıcıya bırakıp calısmak zor olur cunku eger nıtelıklı bır meslegın yoka vereceklerı maas ancak bakıcıya yeter. Sen de evden yapabılecegın mesleklerı arastır

Bak benım annem hemsıre emeklısı ama hala calısıyor. Pazarlama ısı yapıyor. Bı fırmanın urunlerını satıyor kucuk bi ilçede. Sen de bu tarz bısey yapabılırsın ya da el emegı gerektıren bıseyler yap. En kotu ıhtımal cocuk bakarsın kendı evınde. Her ay 300-500 altın al.

Ben bıle calısıyoken ıyı maas almama ragmen elde avucta yoksa borca gırmem asla. Sımdı esımın maası 3000e yakın ben ıse ara verdım ona ragmen arabayı almak ıcın kırk kere dusunduk.

:1::1: Evet yahu .. Insanoğlunu anlamak zor.. Korkarım ki daha sonra neden bu model diyecek :1::1:

istersen arabayı aldıktan sonra gelip sana danışayım ne dersin ne söyleyeyim diye

bak mervoşh hanımıda al git başka eğlenecek saçma yorum yapacak yer bulun hadi güle güle :))))

çoluk çocuk mevzusu değil bu :51::51::51:

muhattap olma zaten,evet cok komik geldi, kotu zamanda nirdennnn evlendim ben bu adamla,ne zenginler vardi demen:)
zaten baskakarinin ,malini kiskanan,bende neden yok diye hayiflanan,esini zor duruma sokmak ,dahada borclandirmak isteyen biri benim muhattabim olamaz,
ne diye yaziyorsam:) :ssz:

o zaman ne yapıcaksan ufak ufak uzaaaaa :)))
güle güle :))))))

siz konu sahibiyle ayni durumda degilsiniz,hakaret etmeyin kendinize.siz bu seyleri yasarken,dusundunuzmu neden evlendim ki bu adamla diye.. Esinizle birlikte ustunden gelmissiniz herseyin.
Farklisiniz yani,konu sahi cok farkli bir kisilik,(kiskanclik+elinde olanla yetinmeme,allah"a isyan) icinde.

güzelim bak ben senin yerinde olsam hiç yorum yazmam dön kendine bak kendine yaşantına bak

allahı ağzına alarak bence günaha giriyosun ben namazında niyazında allah korkusu olan biriyim en azından adete töreye göre hareket eden biriyim ailem ne der diye korkan çevreme arkadaşlarıma önem veren biriyim

başıma buyruk değilim o yüzden güle güle :))))))) sana

biz de hiç kutulamadaık borçtan harçtan.hala da öyle.eskiden ben de senin gibi söylenirdim arada ama artık yaştan mıdır nedir bilemem takmıyorum.çünkü dünya geçici ve ben sahip olduklarımla mutlu olmayı öğrendim.bi kere aç değiliz açıkta değiliz.istediğimizi yiyoruz evimiz sıcak.üstümüz başımızda var şükür.kızım var eşim var anam babam sağ.kardeşim var,uzakta ama var.nefes alıyoruz sağlıklıyız.daha ne isterim ki Allahtan.ha evim küçük eşyalarım eskidi.arabam yok.ama bu sahip olduklarım onların eksikliğini unutturuyor.mutluyum ben.:34::34::34:

Kızlar ben evleneli 5 yıl oldu ...kısaca anlatmam gerekirse bu beş yıldır hiç borcumuz bitmedi..
Eşim takıları düğün masraflarını evin eşyalarını evin tadilatını hep kendi borçla yapmış ...tabi bankada faiz koydukça koymuş bizimki sırf askeri borcunu ödemiş...AMA BU SENE ZAR ZOR BİTİRDİK

Bu beş yılda çok şükür hiç bir şeyimi eksik etmedi çocuğum olmuyor diye doktora defalarca gittik özellere paralar saçtık çocuğum var özel hastanelere götürür hiç bizden kısmaz harcar bize....

Fakat elde yok avuçta yok gelen gidiyor bir araba alalım diyorum borçlanalım yavaş yavaş öderiz diyordumki bankalar eşime daha kredi vermiyormuş sebebi bundan önceki borçlarıymış...

o ise benim ailemden borç bekliyor onlara ödeyelim diyor ben bunu istemiyorum aileme boyun eğmek istemiyorum laf sokmalarına dayanamam artık

eşime söylüyorum ne yapim banka borç vermiyor sende ailene yok diyorsan almayalım diyor.....

ETRAFIMA BAKIYORUM BENİMLE EVLENEN ARKADAŞLARIM AKRANLARIM ALDI BAŞLARINI GİTTİ DURUMLARI ÇOK ÇOOOK İYİ
TAMAM HALİME ŞÜKÜRLER OLSUN SAĞLIK SIHHAT VERSİN AMA BAZEN BUNALIYORUM DARALIYORUM ELDE YOK AVUÇTA YOK BORÇLANARAK BARİ ALALIM DİYORUM KAÇ YILLARDIR HEP OTOBÜSLERDEYİM BİR TATİLMİŞ BİR GEZMEYMİŞ BİLMEDİM KEŞKE EŞİMLE EVLENMESEYDİM DİYORUM .....

NE OLUR BANA AKIL VERİN DERTLEŞELİM MANTIKLI BİRŞEYLER YAZIN BENMİ ABARTIYORUM NE YAPAYIM ARTIK

Eşin hiç bir şeyini eksik etmiyor ama sana bir araba alamadı diye " keşke eşimle evlenmeseydim" diyorsun :19: Yaa arkadaşım yapma Allah aşkına, arabanızda olmayıversin, işlerinizi yoluna koyunca, kendinizi toparlayınca alırsınız nedir bu acele.. Arkadaşlarınızda görüp kıskandığınız için böyle davranıyorsunuz bence eşinizin kıymetini bilin, eminim elinde olsa bu isteğinizi de yerine getirmeye çalışırdı.. Ayrıca araba lüks bir ihtiyaç, kendi kendinize anca yeten bir maaşınız varken eşinizden böyle bir şeyi talep etmeniz çok yanlış..

Ben başlığı görünce şöyle düşündüm" kadıncağızın eşi borçla araba alalım diyor, kadın da sıkıntımız var deyip geri çeviriyor, eşini vazgeçirmek için yardım isteyecek heralde" diye düşündüm.. Çünkü bu tarz tavırları genelde erkekler sergiliyor, onlar da nasılsa öderiz mantığı daha fazla baskın.. Ve canım, gerçekten abartıyorsun.. Bence bu konuda eşine baskı yapma, haksızlık etme.. Otobüsle gidiverin her yere ne olacak, bende otobüsle gidiyorum her yere, bu kadar sorun etmeyin bunu..

siz konu sahibiyle ayni durumda degilsiniz,hakaret etmeyin kendinize.Siz bu seyleri yasarken,dusundunuzmu neden evlendim ki bu adamla diye.. Esinizle birlikte ustunden gelmissiniz herseyin.
farklisiniz yani,konu sahi cok farkli bir kisilik,(kiskanclik+elinde olanla yetinmeme,allah"a isyan) icinde.

Canım ben sadece ılk mesajını okuyarak cevap yazmıstım. Ondan sonra ne konusmalar gecmıs meger:))) 2002de tanıstım 2009da evlendım canım. Ben bılg muhendısıyım esım de ınsaat muhendısı. Ben tabiiki durumunu bıle bıle evlendım cunku durumu hıc ıyılesmıyecektı:)) Bekleseydık de aılesının durumu hıc duzelmıyecegı ıcın aılesıne hep yardım edecektı para bırıkmeyecektı. Ben ıstanbula gelınce hemen ıs bulurum sandım ama 1 sene bulamadım. Bu 1 sene de cok fazla kıyafet almadım. Her ay 1 bılezık bozdurduk borclar ıcın. Hatta esımın bana aldıgı kulplu bılezıgı bıle bozdurduk gözlüğü kırıldı dıye. Onun gözlerı ılerdı derece oldugu ıcın cok pahalı tutuyordu gozluk. Ama var ya onun bozdururken resmen gözlerı dolmustu hıc ıstemedı bozdurmamı.

Sonra Allatan ıs buldum ben. Ilk 5,6 ay tum maasımle kredı kartlarını felan kapattık. Sonra da her ay 2 ya da 3 kredı odedık( dugun ve esyalar ıcın cektıgımız kredı). Kredımız 5 ay once bıttı erken bıtırdık. Bu arada ben hep mesaili çalıştım. Çalıştıgım sırket mesaı ucretı verıyordu. Gece 10da 12de eve geldıgımı bılırım cok yoruldum 1.5 yıl. Hıc borcumuz kalmadı sonra ben sınava 5 ay kala(kpss) ısten ayrıldım. Bu arada esımın maası arttı bıraz. Ilk zamanlar 2100lıra ıken sımdı 2900 gıbı bısey oldu. 2 ay once de 2. el bı araba aldık canım onu oduyoruz sımdı. Esım bana cok güzel bi bileklik ve ömürlük bi saat aldı onun borcu var. Ama öyle ödenmeyecek kadar borcumuz yok.

Konu sahıbıne gelınce eşi bellıkı ailesini düşünen bir adam. Hıc eksık etmedı bıseyımızı dıyor. Adamın elınde avucunda yok en yapsın. Konu sahıbın da bır sekılde evde yapılabılecek ıslerı arastırması lazım. Bu kadar borc ustune borc yapmak olmaz.

Tabiki alıcam Merwosh u sana bırakmayacağım zaten rahat ol.. Töbe yaa :1::1::1:

Çoluk çocuklukla alakası yok... Mantık işi bu hanfendiiii.... Yazdıklarınız mantık işi değil....! İşinize gelmedi değil mi... Bırakın bu ayakları.. Adam onca borcu öderken iyi, araba konusunda kötü.. Yok ya!!! Bir insanı 40 Yıl Sırtında Taşırsın, Az Dinleneyim Dersin Senden Kötüsü Olmaz Derler...!!! Aynı o durum.. Zengin kocaları yazmayı marifet bilirken iyi, şimdi biz yorum yapınca mı kötü... Allah Allah......

Evet arabalardan anlarım, getirirsin modifiye kıyağı geçerim sana :34:

güzelim bak ben senin yerinde olsam hiç yorum yazmam dön kendine bak kendine yaşantına bak

allahı ağzına alarak bence günaha giriyosun ben namazında niyazında allah korkusu olan biriyim en azından adete töreye göre hareket eden biriyim ailem ne der diye korkan çevreme arkadaşlarıma önem veren biriyim

başıma buyruk değilim o yüzden güle güle :))))))) sana

ayol benim hayatimdan sanane,ben konulari actigimda gel yorum yap,burda dogrulari soyluyorum diye,beni inceleyipte konusma.Güle güle lafini cok kullandin,gorevliler gerekni yapar insallah:)

Tabiki alıcam Merwosh u sana bırakmayacağım zaten rahat ol.. Töbe yaa :1::1::1:

Çoluk çocuklukla alakası yok... Mantık işi bu hanfendiiii.... Yazdıklarınız mantık işi değil....! İşinize gelmedi değil mi... Bırakın bu ayakları.. Adam onca borcu öderken iyi, araba konusunda kötü.. Yok ya!!! Bir insanı 40 Yıl Sırtında Taşırsın, Az Dinleneyim Dersin Senden Kötüsü Olmaz Derler...!!! Aynı o durum.. Zengin kocaları yazmayı marifet bilirken iyi, şimdi biz yorum yapınca mı kötü... Allah Allah......

Evet arabalardan anlarım, getirirsin modifiye kıyağı geçerim sana :34:

giidelüüümmm canuummmm.:54::54::54::54:

sen sıkıntını dile getirirken borcumuz bi türlü bitmedi para sıkıntımız geçmek bilmedi dersen insanlar sana daha farklı yaklaşırdı.

ama kalkıpta arkadaşlarımın durumu iyi , otobüslerde sürünüyorum , araba istiyorum , zengin seni isteyen insanlardan,nerden buldu fakirlik beni dersen böyle de tepki görmen normal

insan aynı yastığa başına koyduğu insana nasıl böyle der şaşıyorum adam sizi aç bırakmadı birşey yapmadı araba almadı diye bu kadar şey söylerseniz tepki de bu olur kusura bakmayın.

kadının kocası evlenirken kadını kandırmış ama dikkat ettiniz mi ailem yardım ediyor deyip bütün borcu kendi üstüne yapmış sonra da kadının takılarını elinden almış tam takır bırakmış kadını ve kadının çalışmasına da asla musade etmıyor

kocan da hiç masum gelmedi bana...

:ssz:EŞİMİ ÇOK SEVİYORUM AMA BAZEN DUYGULARIM DARMA DAĞANIK OLUYOR BAZEN ÖYLE KİN DOLU OLUYORUMKİ BAZENDE CANIMI VERESİM GELİYOR

PSİKOLOJİM BOZULDU EVET DESTEK ALIYORUM BİR YILDIR TEDAVİ OLUYORUM AMA BAZEN AĞLAMA NÖBETİNE GİRİYORUM BİRİKTİ GALİBA HERŞEY İÇİMDE

ÇEVREMDEKİLERİ GÖRDÜKÇE DARALDIM GALİBA BİLMİYORUM İŞTE........

AMA ŞÜKÜRLER OLSUN TABİ SAĞLIKLI SIHHATLİYİZ EVLADIM KOCAM YANIMDA ....AMA BEN GALİBA NE İSTİYORUM BİLMİYORUM

YADA BEN NORMALİM HAYAT BENİ ZORLUYOR
:ssz::ssz::ssz:

Canım sen zenginlik istiyorsun bu kadar basit.. Aza tamah etmeyen çoğu hiç bulamazmış.. Bak ne güzel namazını filanda kılıyormuşsun maddiyata bu kadar takılmasana.. Varsın arkadaşlarının olsun paraları arabaları evleri vs. Evinde huzurun varsa, karnın doyuyorsa gerisini ne düşünüyorsun.. İlerde istediklerinde olur elbet ama şimdi eşini sık boğaz etme..

Kusura bakma ama en sinirime dokunan insan tipisin sanırım konu sahibi.. Çevremde aynı böyle bir arkadaşım var.. Elde avuçta yok, günah sürekli nişanlısını borca sokmaya çalışıyor.. Uyuz oluyorum.. Yahu bu duruma denmez mi, "Ayranı Yok İçmeye...................." Diye.... Kendini kimseyle kıyaslama...! Zira herkes NASİBİNİ yaşar... Senin nasibin de bu.. İsyan ediyorsun aşikar.. Allah'ın gücüne gitmez mi.... Varsın olmasın araban ne olacak kıyamet mi kopacak?! Şuan da anladığım kadarıyla sıkıntıdasın, araba alınca daha çok sıkıntıya girmene değecek mi.. Ödeyemeyip belki de satacaksın geri.. Düze çık, sabret sonra tuttur araba diye.. Biz de neler neler istiyoruz ... Ama olmuyor.. Elindekiyle yetinmelisin.... Zira hiç hoş bir görüntü değil dışarıdan yaptığın...

Arkadaşa da katılıyorum bence de, krediyle araba alsan yine sıkıntıya gireceksin, bırak eşin biraz rahatlasın..

kadının kocası evlenirken kadını kandırmış ama dikkat ettiniz mi ailem yardım ediyor deyip bütün borcu kendi üstüne yapmış sonra da kadının takılarını elinden almış tam takır bırakmış kadını ve kadının çalışmasına da asla musade etmıyor

kocan da hiç masum gelmedi bana...

hiçbir şey garanti değil bu dünyada ailesi bugun yardım eder yarın yardımı keser
hangimiz aileye güvenipte evlendik ki
bayan zaten çalışıyormuş kocasına boyun eğmiş çıkmış işten belliymiş yani ona göre kabul etmiş kocasını para sıkıntısına gelemiyorsa baştan kabul etmicekti o zaman
bir tek altın konusunda elinden alamaz ortak karar verilir ona birşey diyemem

Son düzenleme:
hiçbir şey garanti değil bu dünyada ailesi bugun yardım eder yarın yardımı keser
hangimiz aileye güvenipte evlendik ki
bayan zaten çalışıyormuş kocasına boyun eğmiş çıkmış işten belliymiş yani ona göre kabul etmiş kocasını para sıkıntısına gelemiyorsa baştan kabul etmicekti o zaman
bir tek altın konusunda elinden alamaz ortak karar verilir ona birşey diyemem

ben işten çıktığı kısmı görmemişim:ssz:

Ben de senla aynı durumdayım canım. Biz de evlenırsek herseyı esımle bırlıkte yaptık ben Ankaradakı ısımden ayrıldım cunku esım Istanbula atanmıstı ben 1 sene ıs bulamadım cok sıkıntı cektık altınların hepsı gıttı 1 bılezık dahı kalmadı. Bu arada kardesı askerdeydı ona da para gonderdık. Sonra ben ıs buldum her ay maasımın hepsıyle onden onden kredılerı odedık. Maasım ıyı Allahtan muhendısım yoksa o borc bıtmezdı. 2013de bıtecek borcu erken bıtırdık. Ama bız de bır çöp dahı alamadık evımıze. Kredı borcu bıtınce esımın ıcınde kalan led ekran tv aldık. Bir kaç eksıgımızı tamamladık. Sımdı kpss ıcın ben ısten ayrıldım cunku gece 10lara kadar calısıyorum özelde. Tek maasa kaldık baktık gelen para gıdıyo aılesının durumu da kötü babası ayda 700tl maas alıyo ama sureklı ıcıyo e annesı de kadın ac mı kalsın pazar yapacak parası yok onlara da yardım edıyoruz gene. Bu sefer de en kucuk kardesı askerde. Biz de gıttık kredıyle ıkıncı el ama temız bı araba aldık. Ben de annemlerden ıstıyemedım sadece 4000tl borc alabıldım annemlerden o da daha sonra ödemek üzere. Sımdı gene borclandık ama ben sınavdan sonra tekrar ıse gırıcem o zaman kapatırız gene onden onden borcu dıyoruz.

Senın sanssızlıgın banka kredı vermıyor. Bence sen gene annenlerde konus sızın yerınıze kredı ceksınler sız odeyın her ay kredıyı. Yapcak bısey yok elnızde bı arabanız olur hıc olmazsa.

bana hakaretmi edilmeli hakaret edilecek durumdamıyım sence et et durma :51::51:

Back
X