• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borclar...evlilik fedakarlik yoruldum.

Siz eşinizin ailesine takmışsınız .mesele yardım değil . Hem kimse kimseye para vermek zorunda değil . Istemek ve alamayınca tavır yapmak çok ayıp .diğer konularınız hep eşimin ailesi , görümcem k.v-k.p diye gidiyor . Kayınpederin annesinin Öldüğü gün düğün yapıp üstünde ailemle ilgilenmedi diye tavır almışsınız onlara.

Son düzenleme:
Yani anlamıyorum şu saçma sapan yorum yapanları. Olan olmuş artık borçlar bir şekilde yapılmış artık neden borç yaptınız vs demek çözüm değil ki... öncelikle çocuk yapmayın durumlar rahatlayana kadar , ailelerden bişey beklemek saçma ? Onlat size para vermiyor diye kızıyorsunuz peki eşiniz onlara para verse nasıl karşılardınız??? Atanana kadar bir iş bulup girin bir kursta halk eğitim merkezinde vs öğretmenlik yapablrsiniz arabayı satın ama tekrar kredi çekmeniz bence şuan hiç sağlıklı değil...

Herkesin borcu var borcsuz evlenen yok ama hesap yapmak lazim askerligini yapmadan evlenmek hic mantikli degil. Borcla 2 dugun yapmakta mantikli degil ailesinden yardim beklemekte! Atanamadin olabilir illa atanmayi bekleme kasiyerlik tezgahtarlik yap katkin olsun diyenlere gururum var diyorsun kusura bakma bu isi yapanlarin gururu yok mu? Namusunla calistiktan sonra kimse gurursuz olmuyor arabanizi satin banka borcunuzu kapatin yada bedelli parasini yatirin yetmezse esinin ailesi veremiyorsa kendi ailenizden isteyin

Hepimizin borçları var. Sınava hazırlanmak çalışmamak için bahane değil. Eşiniz çalışırken kazanmış sınavı. En mantıklı yol

Eşinizin askere gitmesi
Sizin o sırada asgari ücretli bir işe girmeniz
Arabayı satıp eşiniz yokken kredi borçlarını o arabadan ödemeniz.

Herkes aynı şeyi söylemiş ama geri dönüş olmamış hiç en mantıklısı arabayı satıp o parayla kredi borcunun taksitlerini ödemek evin ve kendi ihtiyaçlarınız içinde eşiniz askerden gelene kadar bir işe girmek aslında çözüm gayet basit. Tamam öğretmensiniz ama şuan mesleğinizi yapamıyosunuz o yüzden başka işler deneyin zaten 5 6 ay çalışacaksınız aradıktan sonra her yerde iş var hem sıkıntıya girip hem evde napmalı napmalı diye düşünmektense işe girmek daha mantıklı değil mi?

Herkes ne kadar basit yargiliyor.
Ne kadar kolay
Esimin ailesinden maddi beklentim olsaydi bir yil once takardim.kaldiki aile bu yahu insan bes kurusluk bi esyadami almaz yok.kimsenin isine gelmedi.aile neden var peki..iyi gunde zor gunde ysnimizda yoksalar neden varlar peki.kaldiki bizim askerlik mevzumuz olmasa gayette geciniyoruz.benim tek derdim su askerlik sorununu cozmekti.bes ay boyunce odemeler gecim.hersey uzerime kalacak.esim maas almayacak ve kaybi ayni olacak hemen hemn hemen.hatta banka kredisi odemelerni sayarsak bedelli parasi bulmak en mantiklisi.burda mantikli yorumda bulunan bi kac arkadas a tesekkur ediyorum.uzerime gelmein..yargilamak sizin haddiniz degil

Durumaya , arkadaşların aşağıda paylaştıkları yorumlarda ne yargılama var ne mantıksızlık. Yorumları mı mantıksız buldunuz , uygulamayı mı beğenmediniz ?

Geliriniz çok az, nasıl 1900 liraık bir kredi ödemesine girdiniz? Geri kalan 800 lirayla nasıl hem kira verip hem geçiniyorsunuz.
Eşiniz 5 ay askere gidecekse şu durumda gitsin, arabayı satıp kredi borcunu ordan gelenle ödersiniz her ay. Yaklaşık 10000 gibi bişey yapar 5 ayda. Bedelliye vereceğiniz fazladan 8000 ile de ayağınızı yerden kesecek bir araba alırsınız. Şartlarınız normal olsa gitsin bedelli diyeceğim ama bu kadar borcun içinde bir de o borca girmek hiç mantıklı gelmedi.

5 ayda esiniz calissa eve girecek para zaten 13.500.... yani 4.500 daha zarardasiniz bedelli seceneginde... eğer bedelli yaparsa bir ay gidecek askere bir aylik maasiyla birlikte 7200 lira zarardasiniz...
Atanamazsaniz esiniz askere gitmeye yakin arabanizi satin..... Aylik 2000 odemeniz olsa arabanin parasiyla o 5 6 ay gecer tüm borcu kapamasa da..

Esimle bir yildir evliyiz ama oncesinde 6 yillik gecmisimiz vardi.esim babasindan yana cok ilgisiz buyudu..ne yol gostereni oldu ne dogruyu yanlisi..esim yillarca hem calisip hem okudu.bekarken 1000 aliyodu calistgi isten.aldigida babasinin borclarina ve gittigi kursa gidiyordu acik ogretimide bitirmek adina.
Esim.okulu bitirdi sinava girdi ve cok sukur yasadigi yerde memur oldu.ve bir kisa surede evlendik.hem benim sehrimde dugun oldu hem suan yasadigimiz sehirde.
A dan Z ye esim.kredi celip yapti.benim.ailem yatak odasi ve mutfak esyalarini aldi.ozetle esimin ailesinim dugunde taktgi bilezige kadar esim aldi hepsini.
Evimiz kira.esimin geliri 2.700
Ben ise kpss ye hazirlaniyorum.gecen yilda atanamadim.
Her ay 1.900 banka kredisine gidiyor.ev kirasi mutfak masrafi derken maas geldgi gibi gidiyor ve biz heray borclanarak geciniyoruz yine.
Esim onumuzdeki.kasimda askere gidecek.ve o gittigi surede maadi yatmayacak ve banka kredisi ev gecimi nasil olacak diye dusunup cikmazdayken bedelli askerlik cikti.
Ve suan bizim durumumuz isin buyuk firsat...banka kredisi askerlik suresince odenmezsse batma noktasina girecegiz resmen.
Ben atansam bile eylul ayinda aldigim maas yetmeyecek odemelere.
Nitekim bedelli icin 18.000 e ihtiyac var.ve evlendikten sonra tum bileziklerimi bozdurup orta derece araba almistik yasadgimiz yerde cok ihtiyac oluyor.
Ama simdi o arabayi satmaktan baska care yok.
Hem esimin dusunmekten bozulan pskolojsi duzelecek..
Esimin ailesinin ise umularinda degil bisey..
Cok yoruldum..bir baba sormazmi oglum nasil geciniyosunuz diye yada askere gidince ne olacak diye.cok gamsiz bu konuda..cok yorgunum hep bi maddiyatsizlik..dusunun gorumcem( evli)istanbuldaki dugune masraf olur diye gelmek istememis fakat esim mahcup olurum diye yol masraflarini bile esim vetmis..boyle ketumluk olurmu..ne yardim var ne dayanisma..ama biz bitmek uzereyiz kimsenin umrunda degil..
Fedakarlık yazmışsınız ama ben sizin fedakar bir tarafınızı göremedim. Çalışmalısınız bence. Hem kpss ye hazırlanıp hem çalışan bur dünya insan var.

Beni kiskirtan sizsiniz sizde bunu unutmayin lutfen.dilencilik nedir ya.kimden dilenmisiz.beni tanimadan etmeden neler yasadigimizi gormeden bunu deme hakkini nerden buluyosunuz siz

Birbirinizi dava etmeden önce sinirle gözden kaçtığı için belirtmek isterim ; arkadaş size dilenci demiyor mesajında. Bir deyim kullanıyor aslında.

Vallahi yazmak basit mi değil mi onu bilmeyecegim ama bahane bulmak ve herkesten bişeyler ummak size göre son derece basit olmalı. .
Neyse daha fazla muhatap olmayacağım. .çalışmak isteyen her türlü çalışır.
Geline kalk oyna demişler yerim dar demiş. Yer acmis lar bu sefer de yenim dar demiş. . O hesap sizinki de..
Bildiğiniz yolda dilenci usulü birilerinden biseyler beklemeye devam edin, belli ki sizi mutlu eden hayat bu.....

atanmayi beklemek cok mu buyuk fedakarlik oluyor yani? arkadasim matematik ogretmeni 6 yildir atanmayi bekliyor.
ucretli olarak ilceye gitmem diyorsunuz.
tezgahtarligi , sekreterlik vs gururluyum yapmam diyorsunuz , yapsaniz 1 yilda en az 8-10 bin kazanirdiniz. bugun bu durumda olmazdiniz.

Vallahi yazmak basit mi değil mi onu bilmeyecegim ama bahane bulmak ve herkesten bişeyler ummak size göre son derece basit olmalı. .
Neyse daha fazla muhatap olmayacağım. .çalışmak isteyen her türlü çalışır.
Geline kalk oyna demişler yerim dar demiş. Yer acmis lar bu sefer de yenim dar demiş. . O hesap sizinki de..
Bildiğiniz yolda dilenci usulü birilerinden biseyler beklemeye devam edin, belli ki sizi mutlu eden hayat bu.....

Yasadıgı sehırde ıs ımkanı kısıtlı olabılır. Kpss'ye hazırlanıyorum demiş zaten. Ikı dugun evet gereksız,bu hataya bız de dustuk ama esımın aılesının ıstegıyle ıkıncı dugun esımın memleketınde oldu. Ilk dugunu annem yaptı bıze bız bırsey harcamadık aksıne ordan gelen takıları aldık. A'dan Z'ye dedıgı eger lukse kactılarsa ayaklarını yorganlarına gore uzatmamıslar ama almaları gerekenı mınumum aldılarsa bırsey dıyemem. Bız de aynı hataya duserek esımın aılesının bıze takacagı bılezıklerı vs aldık ve satarken cok zarara gırdık. Sımdıkı aklım olsa takamıyolarsa takmasınlar der ve almazdım. Burda bıraz toylugun verdıgı hatalar var. Esı atandıktan sonra 1 yıl daya bekleyıp para bırıkıtırebılırdı ama ıste bazen ınsan hesap kıtap yaparken hatalı davranabılıyor

diğer arkadaşlarla aynı şeyi söyleyeceğim. eşiniz arabayı satıp askere gitsin. siz de o arada GURURUNUZU bi kenara bırakıp çalışın.
bizde bu aralar maddi sıkıntıdayız. gurursuzluk yapıp her işe başvuruyorum ama yok yok yok ayrıca bende atama bekliyorum. ama beklemeyeyim bi şeyler yapıyorum diyorum. uyku girmiyor gözüme. iş bulamıyorum.

Birbirinizi dava etmeden önce sinirle gözden kaçtığı için belirtmek isterim ; arkadaş size dilenci demiyor mesajında. Bir deyim kullanıyor aslında.
Boşver canım ya onun tarzi o demekki.
Kendisi gururlu devlette öğretmenlik dışında is yapamaz. Ama tezgahtarlik sekreter olan bi sürü insan gurursuz mus bunuda öğrendim bugün konu sahibinden. .
Kendisi çalışmasın. Ama o dünyanın en en kötüsü olan insan kayin Peder para yollasin. Devamlı birileri yardım etsin.
Birisi ona gerçeği söyledi mi hemen beddua ediyor hakaret ediyor.
Yazık ben sadece acıyorum bu tarz insanlara. .

Yasadıgı sehırde ıs ımkanı kısıtlı olabılır. Kpss'ye hazırlanıyorum demiş zaten. Ikı dugun evet gereksız,bu hataya bız de dustuk ama esımın aılesının ıstegıyle ıkıncı dugun esımın memleketınde oldu. Ilk dugunu annem yaptı bıze bız bırsey harcamadık aksıne ordan gelen takıları aldık. A'dan Z'ye dedıgı eger lukse kactılarsa ayaklarını yorganlarına gore uzatmamıslar ama almaları gerekenı mınumum aldılarsa bırsey dıyemem. Bız de aynı hataya duserek esımın aılesının bıze takacagı bılezıklerı vs aldık ve satarken cok zarara gırdık. Sımdıkı aklım olsa takamıyolarsa takmasınlar der ve almazdım. Burda bıraz toylugun verdıgı hatalar var. Esı atandıktan sonra 1 yıl daya bekleyıp para bırıkıtırebılırdı ama ıste bazen ınsan hesap kıtap yaparken hatalı davranabılıyor
Ben sadece eşine destek ol Dedim mm.
Oturduğu yerden konuşmak kolay..
Ama gururu imkan vermedi maalesef çalışmaya......

diğer arkadaşlarla aynı şeyi söyleyeceğim. eşiniz arabayı satıp askere gitsin. siz de o arada GURURUNUZU bi kenara bırakıp çalışın.
bizde bu aralar maddi sıkıntıdayız. gurursuzluk yapıp her işe başvuruyorum ama yok yok yok ayrıca bende atama bekliyorum. ama beklemeyeyim bi şeyler yapıyorum diyorum. uyku girmiyor gözüme. iş bulamıyorum.
Dualarım seninle canım Allah im güzel kapılar açsın inş senin için

Toplam borç minimum 68 bin gibi bir şey galiba... 1.900 şeklinde 3 yil daha var demisti... Eğer bu yilin basinda basladilarsa da 98 bin gibi bir rakam oluyor...
Allah yardimcilari olsun vallahi ne diyelim..

Ben sadece eşine destek ol Dedim mm.
Oturduğu yerden konuşmak kolay..
Ama gururu imkan vermedi maalesef çalışmaya......

Ama dılencı gibi lafı hos olmamıs. Siz cok keskın yorumlarda bulunuyorsunuz. Kpss ıcın hazırlanıyorsa bu sene de hazırlanır baktı olmadı herhalde tayın ısterler ıs ımkanının oldugu bır sehıre ya da ucretlı yapar. Hem calısıp hem kpssye hazırlanmak zor bu devırde, artık sınav kolay değil. Ben calısmam esım calısmamıs ıstemıyor vs dese haklısınız dıyecem de kız zaten bır maası olsun dıye kpss'ye hazırlanıyor. Ucretlı ogretmenlık maası borclarına yeterse yapsın tabı ama ılceye atıyorlarmıs belkı yol parası cok tutacak dıye gıtmıyor olabılır. Benım kardesımde ılk mezun oldugunde 1 sene ucretlı yaptı ama yapmasa daha ıyıydı hıc bır katkısı olmadı maddi.

Evet eli ayağı tutan insanın birilerinden ağlaya ağlaya para beklemesi dilenci usulü olmuyor mu.
Çalıştığım is yerinde 65 yaşında bi teyze var her sabah paspas yapıyor aksama kadar.
Buz gibi soğukta. Kızı da geçen gün geldi kıkırdak bi şekilde evde canı sıkılmış da hanımefendi nin. Her işi yapamazmis.
Aklıma o geldi nedense.
Neyse ya size boşuna laf anlatıyor um burada..
Iyi gunler.. beddua yi da aynen size ediyorum.
Insallah 100 katini yasayin. .

Siz ne yaptığınızı saniyorsunuz ya? Her konuda boylesiniz. Ne oluyor? Calismayan kadinlara gareziniz nedir? Ayip oluyor ama. Siz baslattiniz ve lütfen devam da ettirmeyin, cok ayip konuşuyorsunuz. Insanlarin maddi durumlarina nasıl böyle assagilayarak bakarsiniz? Siz böyle konularda cok buyuk konuşuyorsunuz haberiniz olsun...

Bilgece ,karmakarısık56 nın alıntıladığım mesajında hangi noktaya kızdınız ? :KK64:Kızgınlıkla bir yanlış anlaşılma var burada. karmakarısık56 ; çalıştığı yerde 65 yaşında temizlik işlerinde çalışan kadının , kızının iş beğenmediğini söylemiş. :KK64::KK64:

Back
X