Borçlardan bunaldım!

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Yine dertlerimle karşınızdayım.
Bu derdin çözümü sadece zaman aslında. Ama kimseye anlatamadığım için bunaldım...

22 yaşındayım, doğuda görev yapan bir öğretmenim, ve de 3 buçuk aydır evliyim.
6 yıl sevgiliydik eşimle, ben atanınca bir buçuk ay kadar atandığım yerde "yalnız" bayağı sıkıntı çektim. Dillerinden, kültürlerinden uzaktım. 1500 km uzaktaydım memleketimden. Bu yüzden aileme biraz baskı yaptım: nişanlıydım o sırada, evlenelim dedim. (Kararımdan bir an olsun pişman olmadım gerçi.)

Neyse ailem kabul etti. Ben çünkü aşırı zayıflamış, çökmüştüm resmen bu bir buçuk ayda. Nişanlım geldi yanıma, ev tuttuk, eşya aldık 2. el, 2 odayı dolduracak kadar. öğrenci evi gibi oldu.
2 şahit bulduk oradan tanımadığımız. Evlendik.

asıl konu:
Eşimin evlenmeden 3 sene kadar önce ailesi yüzünden bir miktar kredi kartı borcu olmuştu. 2 bin kadar. Sonrasında işleri bozuldu, bir süre işsiz kaldı, daha sonra iş bulduğunda erkek kardeşine destek oldu, derken bir kısmını ödemeye çalıştıysa da borç katlanarak arttı 5 bine ulaştı :50: Hakkında dava açıldı ödeyemediğinden. Bankalar da taksite bile yanaşmadılar doğru dürüst. Haciz durumu olacaktı. Biz de dedik ki kredi çekip kapatalım. Ayda 500 tl şeklinde ödememiz var şimdi 4 taksit ödedik. 8 taksit kaldı. Eşim bulunduğumuz yer dolayısıyla çalışamıyor. Kendisi elektrik ustası. Aynı zamanda kpss ye girecek. Benim maaşım da öğretmen maaşı işte.

Ailemin bu borçtan haberleri yok. benden maddi destek bekliyorlar. Kardeşime bilgisayar alınacaktı ben aldım 1.500 tl 12 ay taksitle ödüyorum. Annem arıyor baban bana harçlık vermiyor 150 tl falan gönder (komşunun kızı annesine her ay 200 tl veriyomuş) diyor.
Babam da annemin sigorta primleri var 2 sene ödenecek onu öde ayda 350 tl diyor.

Eşim mart ayında şantiyelerde çalışmaya gidecek çünkü ailem düğün yapın yazın akrabalara ayıp olacak diyor ama bir kuruş bile veremeyiz diyor! eşimin ailesi zaten yok gibi bir şey. var da yok.

eşim de martta hazirana belki temmuza kadar çalışacak, para biriktirelim diye umuyoruz. daha yeni kavuştuk nasıl ayrı kalıcam :( günler geçmesin istiyorum. Off çok bunaldım....

Yine dertlerimle karşınızdayım.
Bu derdin çözümü sadece zaman aslında. Ama kimseye anlatamadığım için bunaldım...

22 yaşındayım, doğuda görev yapan bir öğretmenim, ve de 3 buçuk aydır evliyim.
6 yıl sevgiliydik eşimle, ben atanınca bir buçuk ay kadar atandığım yerde "yalnız" bayağı sıkıntı çektim. Dillerinden, kültürlerinden uzaktım. 1500 km uzaktaydım memleketimden. Bu yüzden aileme biraz baskı yaptım: nişanlıydım o sırada, evlenelim dedim. (Kararımdan bir an olsun pişman olmadım gerçi.)

Neyse ailem kabul etti. Ben çünkü aşırı zayıflamış, çökmüştüm resmen bu bir buçuk ayda. Nişanlım geldi yanıma, ev tuttuk, eşya aldık 2. el, 2 odayı dolduracak kadar. öğrenci evi gibi oldu.
2 şahit bulduk oradan tanımadığımız. Evlendik.

asıl konu:
Eşimin evlenmeden 3 sene kadar önce ailesi yüzünden bir miktar kredi kartı borcu olmuştu. 2 bin kadar. Sonrasında işleri bozuldu, bir süre işsiz kaldı, daha sonra iş bulduğunda erkek kardeşine destek oldu, derken bir kısmını ödemeye çalıştıysa da borç katlanarak arttı 5 bine ulaştı :50: Hakkında dava açıldı ödeyemediğinden. Bankalar da taksite bile yanaşmadılar doğru dürüst. Haciz durumu olacaktı. Biz de dedik ki kredi çekip kapatalım. Ayda 500 tl şeklinde ödememiz var şimdi 4 taksit ödedik. 8 taksit kaldı. Eşim bulunduğumuz yer dolayısıyla çalışamıyor. Kendisi elektrik ustası. Aynı zamanda kpss ye girecek. Benim maaşım da öğretmen maaşı işte.

Ailemin bu borçtan haberleri yok. benden maddi destek bekliyorlar. Kardeşime bilgisayar alınacaktı ben aldım 1.500 tl 12 ay taksitle ödüyorum. Annem arıyor baban bana harçlık vermiyor 150 tl falan gönder (komşunun kızı annesine her ay 200 tl veriyomuş) diyor.
Babam da annemin sigorta primleri var 2 sene ödenecek onu öde ayda 350 tl diyor.

Eşim mart ayında şantiyelerde çalışmaya gidecek çünkü ailem düğün yapın yazın akrabalara ayıp olacak diyor ama bir kuruş bile veremeyiz diyor! eşimin ailesi zaten yok gibi bir şey. var da yok.

eşim de martta hazirana belki temmuza kadar çalışacak, para biriktirelim diye umuyoruz. daha yeni kavuştuk nasıl ayrı kalıcam :( günler geçmesin istiyorum. Off çok bunaldım....

Güzel ablacım, güzel öğretmen... İnan şu anlattıkların o kadar olağan şeyler ki , Allah'ın izniyle doğrultacaksınız belinizi. Yeni öğretmensin, yeni evlendin. Şunu da unutma ki insanların çoğu sizin geçtiğiniz aşamalardan geçti. Burda bahsettiğin şeylerin içinde en güzel olanı ve en önemli olanı ve size sabır + dayanma gücü verecek şey de aşkınız, yapmış olduğunuz aşk evliliği.. Olsun sayılı gün çabuk geçer, borçlarınız biter, eşin de gelir .Hatta güzel güzel çocuklarınız olur inşallah.:16: Rabbim mutluluğunuzu daim etsin :nazar:
Bir an önce de maddi açıdan toparlanırsınız inşallah:46:

Güzel ablacım, güzel öğretmen... İnan şu anlattıkların o kadar olağan şeyler ki , Allah'ın izniyle doğrultacaksınız belinizi. Yeni öğretmensin, yeni evlendin. Şunu da unutma ki insanların çoğu sizin geçtiğiniz aşamalardan geçti. Burda bahsettiğin şeylerin içinde en güzel olanı ve en önemli olanı ve size sabır + dayanma gücü verecek şey de aşkınız, yapmış olduğunuz aşk evliliği.. Olsun sayılı gün çabuk geçer, borçlarınız biter, eşin de gelir .Hatta güzel güzel çocuklarınız olur inşallah.:16: Rabbim mutluluğunuzu daim etsin :nazar:
Bir an önce de maddi açıdan toparlanırsınız inşallah:46:

Amin :nazar:, teşekkür ederim yorumun için winda. :38: ben çok sabırlıyımdır. öyle koyvermem kendimi, eşimle bu kadar derdimiz olmasına rağmen çok gülüyor eğleniyoruz. evet hiç bir harcama yapamıyoruz kendimiz için ama beraberiz bu bize yetiyor. tabi uzak kalınca ikimiz de psikolojik travmalar yaşıycaz büyük ihtimalle.

aileme de destek olmak istiyorum ama beni zengin sanıyolar herhalde. :) ben 2 bin maaş alıyormuşum, onlar 900 tl alıyormuş. iyi de sizin eviniz kendinizin, masrafınız yok be güzel annem.

Biz eşimle dört buçuk senedir beraberiz...Evlenmek için en doğru zamanı bekledik,eşyalarımızı önceden alıp borçlarını kapatmaya çalıştık,evlenince sıkıntı çekmeyelim diye bol bol harcama yapmamaya çalıştık ama yine borçluyuz yine sıkıntıdayız :9::9::9: Hayat insana beklediklerini sunmuyor malesef...Siz en doğru zamanı bekleseydeniz herşeyinizi ayarlamış olsaysınız da borcunuz olurdu inanın...Annenize uygun bir dille paranın size ancak yettiğini eşinizin iş bulduğunda yardım edebileceğinizi ama şimdi sizi affetmesini söyleyin ilerde kendinizi düzelttikçe zaten yardım edersiniz siz ona...Eşinizden ayrılacak olmanız tabiki kötü olmuş ama kısa süreli bir ayrılık olduğuna odaklanırsanız sayılı gün çabuk geçer...:10::10::10:

canım ıngılızcen ıyıyse net uzerınden cevırı almaya calıs
az az olsa da damlar dıye dusunuyorum
evet bence sended haklısın
annenlere kırmadan su an yardım edemeyecek durumda oldugunu soylemelısın

okuyunca aklımda tek kalan ailenin düşüncesizliği oldu :( hadi borcunuzu bilmiyorlar istiyorlar desem 150 tl kardeşinin pcsi annen 150 istiyor baban 350 istiyor gitti mi 650 e size kaldı 1350 bunun kirası var yemegi var faturası var hiç mi düşünmezler sizi? bide yeni evlisiniz gezmek tozmak istersiniz üzüldüm :( ama çok güçlü görünüyorsun.kardeşinin pc öde ama babaanenin primini ödeme seni ilgilendirmez toruna mı kaldı sanki afedersin ama baban ödesin.annenin maaşı yok mu neden senden istyor? senden gelecek 150 lirayla ne yapabilir ki zaten ? üstelik babanında maaşı var açlktan ölmezler heralde :( biraz kırıcı yazmış olabilirim ama afedersin.

ailene tavrını koymak zorundasın.
öğrenmeleri lazım ki senin de bi ailen var artık!

Bu arada evlendiğini bilmiyordum mutluluklar dilerim dove :D

Son düzenleme:
konuyu sanki ben açmışım gibi geldi bende doğuda görev yapıyordum 1 ay öncesine kadar 3 yıldırda ordaydım aileme sürekli para gönderiyodum elin memleketinde ne yiyip ne içiyosun diye düşünmezlerdi evlendim ve evlenecek ne vardı bizi ortada koydun dediler milletin lafını söyleyip dururlardı güya ben 2500 eşim 2500 alıyomuşum onlara nasıl göndermiyomuşum her ay gönderiyorum eşimde sağolsun bişey demiyor bir ayda göndermediğim zaman evlenecek ne vardı diyorlar düğünümüde eşimle birlikte yaptığımız halde sırf bu laflarını duymamak için gönderiyorum bende canım kendi anneme evime şunu aldım demeyede çekiniyorum inanki ama anne baba yapacak bişey yok bakmaya mecbursun canım

zor bir durum ever Allah yardımcınız olsun ama daha çok gençsiniz şimdiden kafanızda bu kadar büyütmeyin bu para meselelerini...

kaldı ki maaşınız 22 yaşında biri için çok iyiymiş yeni bir öğretmenin bu kadar maaş alabilmesi çok güzel birşey benim kuzenim ve amcam kaç yıllık astsubaylar neredeyse onlarınkine yakın maaşın var ve bu insanlar da aynı borcla dertle colukla cocukla ev gecindirmeye calısıyolar hem de istanbul gibi bir yerde ikiside evli birinin cocukları okula gidiyo birinin yeni bebegi oldu lojmanda olsa onlarda oduyorlar birşeyler... iki kişisiniz zaten şükret haline tatlım inan daha beter durumda olanlar var

kusura bakma canım bence çok yanlış yapmışsın. daha yeni atanmışken hayatını duzenini oturtamamışken, eşinin doğru durust işi yokken kalkıp niye evlendin. zorluk çekecektin elbet herşey zamanla yerine otururdu. sen niye ikinci el eşyalara ve oylece bi bi nikaha razı oldun ki. üzüldüm durumuna ama senin suçun buyuk gibi geldi.ya eşin atanamazsa nolacak? atanmanın garantisi var mı? sen mi bakacaksın hep eve. umarım zaman hakkınızda hayırlısını eyler

öncelikle ailenin anlayışlı olması lazım

maddi sıkıntı konusuna gelince bende eşimde çalışıyoruz türkiye standartlarında, belki biraz üstünde kazanıyoruz çok şükür ayda 4-4,5 bin lira para giriyor ama işin aslına bakarsan suan borç içinde yüzüyoruz kirada oturmayalım dedik ev aldık.cocuk kreşe gidiyor onun masrafı e normal bir evin tüm diğer giderlerinide düşününce kıt kanaat geçiniyoruz ama halimize şükür huzurluyuz maddi sıkıntılar kısa süreli ayrılıklar çabuk geçer yeterki eşiniz hep sizin yanınızda olsun manevi olarak.

ah be canım ben napıyım 300 mılyar borcumuz var.
davalık olduk.
bızde yenı ewlıyız.
her ay zaten kıraydı suydu elektrıktı 2000 cıkıo. esım 3 ay bos kaldı. sımdı de toparlayamıorz

Ben kız annelerine acıyorum erkek ailesinin borcunu size ödetiyor siz ailenizden dert yanıyorsunuz, benim şu an bekar kızıma harcadıklarım az buz değil meslek sahibi olunca eşinin ailesıne destek olsun ben isteyince burun kıvırsın,hiç adil değil

dove canım ingilizce bilmen bir avantaj dıye dusunuyorum.özel ders ilanları falan assan oraya buraya?heryerde illa olur özel ders almak ısteyen ayrıa çevırıde alabılırsın.emınım bulundugun yerde üds kpds falan gırmek ısteyen memuru susu busu ılla vardır.belkı bı nebze rahatlatır canım allah yardım etsın ama bır ıkı seneye duzelır benım kuzenımde evlendıgınde daha borcluydu ustelık hemende bı ocukları oldu cıldıracaktı stresten ama sımdı duzeldı hersey merak etme yanı

dove seni hatırlıyorum canım hayatındaki gelişmelere hem sevindim hem üzüldüm.. sen gık demeden eşinin ailesinn borcunu öderken ailene kızmana hiç anlam veremedim. acele etmişsin keşke bekleseydin para biriktirseydin, eşin o borcu kapatsaydı şu an için yapabilecegin tek şey kaynağı belirtmeden borc ödediğinizi söylemek, ailen o zmn halinden anlar diye düşünüyorum.. özel ders bulabilirsin yine çeviri yapabilirsin belki onlar seni biraz anlar.. çok dert etme sizin canınız saolsun geçer hepsi..

Biz eşimle dört buçuk senedir beraberiz...Evlenmek için en doğru zamanı bekledik,eşyalarımızı önceden alıp borçlarını kapatmaya çalıştık,evlenince sıkıntı çekmeyelim diye bol bol harcama yapmamaya çalıştık ama yine borçluyuz yine sıkıntıdayız :9::9::9: Hayat insana beklediklerini sunmuyor malesef...Siz en doğru zamanı bekleseydeniz herşeyinizi ayarlamış olsaysınız da borcunuz olurdu inanın...Annenize uygun bir dille paranın size ancak yettiğini eşinizin iş bulduğunda yardım edebileceğinizi ama şimdi sizi affetmesini söyleyina ilerde kendinizi düzelttikçe zaten yardım edersiniz siz ona...Eşinizden ayrılacak olmanız tabiki kötü olmuş ama kısa süreli bir ayrılık olduğuna odaklanırsanız sayılı gün çabuk geçer...:10::10::10:

haklısın aslında 20 yıl beklesem yine borçsuz olmazdı bu işler. anneme biraz sabret durumu toparlayalım sonra yardımcı olucam dedim. annemlerin mutfakları çok eski mutfak yaptırmamı istiyordu, ben de mezun olmadan önce söz verdim. sözlerini tutmadın dedi geçenlerde. elimde olsa vallahi yapıcam yahu.. :)

canım ıngılızcen ıyıyse net uzerınden cevırı almaya calıs
az az olsa da damlar dıye dusunuyorum
evet bence sended haklısın
annenlere kırmadan su an yardım edemeyecek durumda oldugunu soylemelısın

ingilizce öğretmeniyim zaten. haftasonu kurs veriyorum halk eğitimde 2 aydan fazla zamandır. ama ayarlayamadılar bir türlü hiç ücret de almadım. dediğine bir bakayım, en azından sınav dönemlerine kadar çok yoğun olmuyorum..

okuyunca aklımda tek kalan ailenin düşüncesizliği oldu :( hadi borcunuzu bilmiyorlar istiyorlar desem 150 tl kardeşinin pcsi annen 150 istiyor baban 350 istiyor gitti mi 650 e size kaldı 1350 bunun kirası var yemegi var faturası var hiç mi düşünmezler sizi? bide yeni evlisiniz gezmek tozmak istersiniz üzüldüm :( ama çok güçlü görünüyorsun.kardeşinin pc öde ama babaanenin primini ödeme seni ilgilendirmez toruna mı kaldı sanki afedersin ama baban ödesin.annenin maaşı yok mu neden senden istyor? senden gelecek 150 lirayla ne yapabilir ki zaten ? üstelik babanında maaşı var açlktan ölmezler heralde :( biraz kırıcı yazmış olabilirim ama afedersin.

işte onlara göre erkenden evlenmişim sözlerimi tutmamışım.....
annem çalışıyordu bıraktı o yüzden primlerini dışarıdan ödeyip emekli olmak istiyor. babam da ödemem ben diyor. annem için hiç masraf yapma taraftarı değildir kendisi.
dediğin gibi kira, yakacak, faturalar derken elimizde ne kalıyor ki zaten. hiç borcumuz olmasaydı bile yeni evlendim evde halı bile yok azıcık düşünselerdi keşke.....
yardım edemiyorum diye vicdanım rahat etmiyor.. :(

konuyu sanki ben açmışım gibi geldi bende doğuda görev yapıyordum 1 ay öncesine kadar 3 yıldırda ordaydım aileme sürekli para gönderiyodum elin memleketinde ne yiyip ne içiyosun diye düşünmezlerdi evlendim ve evlenecek ne vardı bizi ortada koydun dediler milletin lafını söyleyip dururlardı güya ben 2500 eşim 2500 alıyomuşum onlara nasıl göndermiyomuşum her ay gönderiyorum eşimde sağolsun bişey demiyor bir ayda göndermediğim zaman evlenecek ne vardı diyorlar düğünümüde eşimle birlikte yaptığımız halde sırf bu laflarını duymamak için gönderiyorum bende canım kendi anneme evime şunu aldım demeyede çekiniyorum inanki ama anne baba yapacak bişey yok bakmaya mecbursun canım

beni bu yaşa getirdiler haklarını ödeyemem. ama biraz anlayış beklerdim onlardan. tamam eşimi istemiyorlardı. ama artık araları da iyi. zor günümüzü daha da zorlaştırdılar...

Back
X