• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borcu borçla kapatmak

Kizlar bende size bir sey sorucam benim de 25 bin gibi bir para cekmem lazim. Aylik odeyebilecegim 1500.sizce su ekonomi ortaminda beklesem mi faizlerin dusmesini yoksa hemen mi ceksem faizler yukselir mi?

Bişey anlamadım...
Tüccar değiliz, maaşlı çalışıyoruz. Almak istediğim ev 350 bin lira civarında. Bana bu evi kredisiz almanın bir yolunu söyleyebilir misiniz mesela?
Oda olana şükür kısmına giriyor canım. Eskiden herkesin evi mi vardı. Zaten kredi kullanma kullana ev fiyatları bu kadar arttı. Ticaret yapan insan bile 350 binlik evde oturmaz. Ben oturmuyorum. Istesem 300 lük değil 600 lük ev de alırım ama ticaret yapan da parasını ticarette kullanır. Kolay kolay kimse 350 lik ev alamaz ama elde olmayan para kullanıla kullanıla ev fiyatları tavan oldu yine kim Karlı çıktı bankalar.

Dağınık şekilde borcun var şu an. Bankadan kredi çekersen tüm borçlarını kapatıp tek bir yere sabit bir ödemen olacak bu bakımdan bence mantıklı.
Yalnız dikkat etmen gereken kısım şurda, iyice analiz et atıyorum 36 ay boyunca bu 600 tl yi ödemekte bir sıkıntı yaşayacak mısın? Baktın sıkışıyorsun koşa koşa başka bir kredi çekme yani. Sabit borçla kal ve mümkün mertebe başka borç yapmamaya çalış.

Oda olana şükür kısmına giriyor canım. Eskiden herkesin evi mi vardı. Zaten kredi kullanma kullana ev fiyatları bu kadar arttı. Ticaret yapan insan bile 350 binlik evde oturmaz. Ben oturmuyorum. Istesem 300 lük değil 600 lük ev de alırım ama ticaret yapan da parasını ticarette kullanır. Kolay kolay kimse 350 lik ev alamaz ama elde olmayan para kullanıla kullanıla ev fiyatları tavan oldu yine kim Karlı çıktı bankalar.

İyi de bu dediğim Ev yaşadığım şehrin orta halli semtlerinden birinde 2+1 bir daire. Daha ucuzu ya dağ başında toplu konut ya gecekondu oluyor buralarda.
Evalmayıp ömrümüz boyunca kira mı ödeyelim? Dediğim gibi tüccar değiliz, para kullanacak bir işimiz yok. Yatırımımızı eve arabaya yapıyoruz doğal olarak.
Eskiden herkesin evi mi vardı deyip kira mı verelim yani? Komiksiniz gerçekten.

İyi de bu dediğim Ev yaşadığım şehrin orta halli semtlerinden birinde 2+1 bir daire. Daha ucuzu ya dağ başında toplu konut ya gecekondu oluyor buralarda.
Evalmayıp ömrümüz boyunca kira mı ödeyelim? Dediğim gibi tüccar değiliz, para kullanacak bir işimiz yok. Yatırımımızı eve arabaya yapıyoruz doğal olarak.
Eskiden herkesin evi mi vardı deyip kira mı verelim yani? Komiksiniz gerçekten.
Iyi ben komiksem sen bildiğimi yap. Banka'nın borç kölesi oluyorsunuz. Buda sizin tercihiniz.

Iyi ben komiksem sen bildiğimi yap. Banka'nın borç kölesi oluyorsunuz. Buda sizin tercihiniz.

Zaten bildiğimi yapıyorum. Ama söyledikleriniz her halükarda mantıksız.
Ben oturmak istediğim evi almayıp kiralasam 10 sene kira ödeyeceğim ve elde var sıfır olacak. Aynı ev için kredi kullanıp evi alsam 10 sene sonra ev benim olacak. Bunun nesi kötü? Bir açıklama lütfen.

Eğer ki kredi süresince başka borçlar yapmayacak kadar iradeliyseniz düşünceniz mantıklı
Ama hem kredi ödeyip, hem de başka şekillerde borçlanınca işler içinden çıkılmaz hal alıyor
Yoksa tek yere borçlanmak her zaman daha iyidir

Beyaz eşyayı zaten taksit alabilirsiniz , tekrar kredi çekmeye ne gerek var ki . Kredi miktarı arttıkça faiz de artmıyor mu doğal olarak . Faiz de çöpe atılan para oluyor.

taksitle alabilirseniz öyle alın. yada yaptırmayı deneyin. kurtarmıyorsa kredi çekecekseniz tek kredide birleştirerek hesaplatın. daha sonra ayrı ayrı kredi çektiğinizde durum ne ona bakın. artık hangisi mantıklıysa...

ama bu arada ödemelerinize dikkat edin. yeni borç yapmayın. özellikle kredi kartı kullanmayın...

gerekli olmadıkça borçla iş yapmayı sevmiyorum. para biriktrip alması mantıklı.

bence kredi çekmeyin borcu borçla kapatacaksınız vadeyi yüksek tutup yıllarca odeyeceksınız bu seferde. yada 10000 cektın 24 aylık yaklasık 550 tl yapıyor faizi ile beraber. annenız için cekılen krediyi kapatsanız bile yaklasık annenızın kredi yenı cekılen kredi ile toplam 5000 falan faiz odersiniz. nerde mantık yok.

makıneler için biraz dişinizi sıkın tamir ettirin yada elden taksıtle alın. borcu borcla kapatmayın çöpe para ayarsınız. benımde şu an 12500 borcum var aldıgım para asgarı ücret geçiniyorum ama nasıl. yakında sözlencem onu masrafları var bir taraftan ayvayı yedim. ama kuyruk dik :)

Arkadaşlar bu kredi banka islerinden pek anlamıyorum ama bir kredimiz var 6000 tl çektik annemin emekli olması için şu an 450 ödemesi var onun dısında evdeki beyaz esyalarımız hepsi bozuldu bulasık makinesinden camasırına kadar onları değiştirmemiz gerekiyor bir de ayrıyetten zamanında abimin eşinin harcayıp harcayıp üstümüze yıktığı taksitler var bu esya konusu bıze suprız oldu bozulması camasır yıkayamıyoruz mecbur alıcaz en kötü camasır makinesi 1000 tl neredeyse benim de aklıma şöyle bişey geldi 10 bin kredi çekip aylık ödemesi 600 tl olucak şekilde ödeyip tüm borcları kapatmak ? çok mu faiz olur 10 bine bilgisi olan var mı bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
Bizde buna benzer bişey yaptık biraz faiz ödüyorsun ama tek bir yere borcun olucağı için rahatlıyorsun iyi fikir ayrı ayrı ödemeleri düşüneceğine tek yer tek tarih mantıklı

10.000 TL kredi çekerseniz 18 ay taksitle geri ödeme yapmak istediğiniz zaman aylık 645 TL ödersiniz.Toplamda bankaya geri ödiceğiniz tutar 11.600 küsür oluyor.İhtiyaç kredilerinin faiz oranı düşük. Yani kaç taksitle geri ödemek istediğinizi söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

Arkadaşlar şu an kredi çekmekten vazgeçtim gibi bişey, yorumlarınız için teşekkür ederim. Evdeki bozulan eşyalardan mecbur olduklarımızı bir tanıdığımızı çağırıp baktırıcaz olmazsa elden senetle taksit yapan bir beyaz eşyacı arıyoruz ancak yok... Hep kredi kartı... :KK43::KK43:

merhabalar konu senetle para görünce yazmak istedim benimde ablamın ameliyatı için 13500 tl ihtyaç var hangi bankada faizler düşük finansbankla görüştüm 13500 12 ay sonra geri ödeme 15570 çok yüksek geldi bana bilgisi olup yardımcı olan varmı acaba ?

Back
X