Hiiiç böyle düşünme. hayat var ve hayattayız yaşıyoruz. Biliyorum çok zor. Fakat çıkar yol her şeyde olduğu gibi bu dertten muzdarip olanlar içinde var. Bende henüz tam teşhis almadım ama bendede bipolar ve borderline olduğundan şüpheleniliyor. Aylardır tedavi görüyorum. Şimdilik yaşadığım semptomları baskılayıcı ilaçlar kullanıyorum tam teşhis alınca ne kullanacağımı pek bilmiyorum. mesela ben suça meyilli değilimdir ama gözüm çok dönerse istemeden elimden bir kaza çıkabilir. genelde suça meyillilik değilde semptomlar nedeniyle oto kontrolü sağlayamamaktan ötürü suça itilmek gibi oluyor. onun dışında suça yatkınlık, maddeyi kötüye kullanım olabiliyor ama bu daha çok isteyerek veya bilinçsizce yine yaşanılan semptomlar nedeniyle, suçtan ziyade kendine zarar vermekle alakalı, örneğin üstümde taşımaktan yakalanabilirim ve bu suç sayılır halbuki niyetim içmektir ve verdiğim zarar kendimedir gibi gibi gibi... İnsanlarla ilişki kurmak bazen zor bazen kolay mesela kafa dengi samimi birisi ile kolayca ilişki kurulabilir ama o kişinin altında yatan gerçek karakter nedir ne değildir buna çok bakılamadığından zarar gören hastanın kendisi olur. Göze çok normal, sıradan, olağan gelen bir aksiyonu olmayan sabit ve düz gelen insanlarla ilişki kurmak epey zor oluyor sebebide şu ki; başta çok yakın olmak istiyorsun kendinde karşıdaki kişi kadar normal olmak istediğinden fakat başta yakınlık kursanda, sonradan uzaklaşılıyor kendini yakın hissetmediğinden kaynaklı veya karşı taraf garipliği sezip uzaklaşabiliyor. Çalışma kısmına gelirsek, severek, isteyerek, sıkılmadan yaptıktan sonra çalışılabilir fakat bu semptomlar sosyal becerileri kısıtlayabildiği veya etkilediği için daha bireysel alanlarda çalışmak daha iyi olur. Örneğin küçük bir mağazada tek başına çalışan bir satış sorumlusu gibi. Çok fazla çalışanın bulunduğu bir yerde zorlanılır. örneğin çalışanlar arasındaki rekabet, takım calısması zorunluluğu, diğer çalışanlarla sosyal beceri ve iletişim farklılığı, stres, üstlerden baskı vb. şeylerle başa çıkmak bünyeye zor geleceği için çalışmaktan soğumak kaçınılmaz olabilir. Birden fazla çalışanın olduğu yerde çalışabilmek için herkesin aynı maaşı aldığı ve rekabetin, sosyalleşmenin minimum düzeyde olduğu bir yer seçmek gerekir örneğin bir şirkette masabaşı e ticaret te çalışmak gibi.