Börek tarifi istiyorum

onurumm

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2013
62
2
6
35
İstanbul
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bayıldım buraya.. Erkek arkadaşıma (inşAllah 2ay sonra sözlüm olacak kişiye).. kendi ellerimle bişeyler hazırlamak istiyorum.. kendisi doğuda görev yapıyo geçen izne geldiğinde bir kavanoz bal verdim çok mutlu oldu şimdi gelecek onun için fındık kırdım kavurdum.. bide börek yapmak istiyorum Şu baklavalık yufkadan yapılan kıymalı ve patatesli olarak sizce nasıl olur hiç yapmadım bu börekten çnkü... ?Eki Görüntüle 845883

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba
Konuyu yarışma bölümüne açmışsınız.İçeriğinden dolayı ilgili alt başlığa taşınmıştır..

Mercimekli kıymalı börek, denemek istersen çok güzel oluyor kıtır kıtır.

Malzeme; yeşil mercimek, kıyma, hazır yufka, tereyağ, yumurta, susam

Yapılışı: mercimekleri haşlayıp süzüyoruz (hafif dişe değsin çok aşırı haşlanmasın)
Kıymayı tavaya koyup yağda kavuruyoruz, indirmeye yakın mercimekleride ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz( karabiber 1çay kaşığı) iç hazırlanmış oldu.
4 tane yufka kullanıyoruz. Tek tek eritilmiş tereyağını iyice sürüyor yufkaları üst üste koyuyor 4.kata sürmüyoruz. Yağlanan yufkaları önce ortadan ikiye katlayıp kesiyoruz (katlarını ayırmayın 4 katlı kalacak)Sonra kesilen parçalarıda kalın sigara böreği yufkası gibi üçgen kesip 4 katlı üçgen yufkalara içimizi koyup sarıyoruz biraz gevşek olacak. Sarma işlemleri bitince isteğe göre ben onlarıda ikiye kesiyorum ortasından. Üzerine yumurta ve susam hop fırına.😃😃 kıtır kıtır çok leziz oluyor.

Back
X