borek????

nesssl

...
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
369
30
73
Kızlar dert değil ama acil ogrenmem gerek.
Öğleden sonra misafirim var,yufka ve milfoyle börek yapicam,çocuk uyanmadan şimdi yapsam saat 2ye kadar yumsarmi citirligi gidermi?11 12 gibi yapmayı düşünüyordum ama şimdi çocuk uyumusken elime dolanmasin mutfakta dedim güya kendimce,sizce öğlen saat 1-2ye kadar çıtır kalmasını nasıl saglayabilirim?tecrubelerinize ihtiyacım var.

Öğleden sonra misafirim var,yufka ve milfoyle börek yapicam,çocuk uyanmadan şimdi yapsam saat 2ye kadar yumsarmi citirligi gidermi?11 12 gibi yapmayı düşünüyordum ama şimdi çocuk uyumusken elime dolanmasin mutfakta dedim güya kendimce,sizce öğlen saat 1-2ye kadar çıtır kalmasını nasıl saglayabilirim?tecrubelerinize ihtiyacım var.

Yufka böreğini yap misafirin gelmesine yakın pişir.milföy bekleyince ilk çıtırlığı kalmaz .

hazır yufkayla yap böregi pişirme,dolapta beklet misafir gelmeden yarım saat b
önce pişir hem bekleyince daha güzel oluyo

Streçle güzelce tepsiyi, at buzbolabına. Misafirinin gelmesine yarım saat kala çıkarır pişiirsin.

Hem dolapta dinlenen börek daha güzel olur, ben akşam yapıp ertesi gün öğlen gelen misafire pişiriyorum.

Yufka böreğini yap misafirin gelmesine yakın pişir.milföy bekleyince ilk çıtırlığı kalmaz .

Teşekkür ederim cevabın için,bişey daha sorucam,hani arasına harc suruyoruzya,yapıp bekleyince ezilmez hamur olmaz dimi?

Streçle güzelce tepsiyi, at buzbolabına. Misafirinin gelmesine yarım saat kala çıkarır pişiirsin.

Hem dolapta dinlenen börek daha güzel olur, ben akşam yapıp ertesi gün öğlen gelen misafire pişiriyorum.

Hmm,ışte bunu merak etmiştim hamur olmaz yumusayip dimi,bekletince

Ben ozellikle bir gece bekletiyorum buzdolabinda. Yufkalari aralara hicbisey surmeden sadece bir kata ic malzeme koyarak tepsiye dizdikten sonra dilimliyorum boregi. Yumurta sut siviyag ve sodayi karistirip ustune boca ediyor strec vs ile sarmadan buzdolabina koyuyorum o harci cekiyor iyice. Misafir gelmeye yakin pisiriyorum enfes oluyor hic de hamurlamiyor. 1 gece bekletmek en iyisi ama bikac saat de olur.

hiçbirşey olmaz.
hatta ben böreği tepsiye akşamdan hazırlıyorum.maden suyuyla yapıyorum bide düşün.
ertesi günde,üstüne yumurta sürüp fırına veriyorum.yani öyle yapışma ya da hamur olma gibi
bir durum yok,hatta hem iç harcını hemde sosunu fazla bile yaparım.bir gün bekletince daha güzel çekiyor.

yufka böreğini yapıp dolapta bekletebilirsin. Hem bu sayede sosu daha bir nufuz eder içine. Gelmelerine yakın pişirmeni tavsiye ederim.
Milföy de aynı şekilde pişirmeden bekletebilirsin.

Back
X