Çorbalar Bors corbasi (rus mutfagi)

BirTutamMutluluk20

azerinnn
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
29.255
37.330
798
6 Kişilik
Haz. Süresi: 60 dak
Pişirme Süresi: 30 dak.

Malzemeler:
500 gr et
yag
et suyu
2 yemek kasigi salca
2 adet orta boy sogan
2 adet orta boy havuc
2 adet orta boy patates
yarim lahana
yarim pancar
yarim demet kisnis
yarim demet maydanoz
2 yemek kasigi kuru nane
tuz karabiber

Hazırlanış:
Tum malzemeleri kucuk kucuk dogruyoruz

j3b0m.jpg
j3b25.jpg
j3b4n.jpg
j3b7f.jpg

j3b9k.jpg
j3bbx.jpg
j3bcy.jpg
j3bdq.jpg

Eti kusbasindan daha buyuk dogruyoruz
Pancar ve havucu ise rendeden geciriyoruz
Eti hasliyoruz
j3bfw.jpg
j3bqp.jpg

Et haskandiktan sonra suzup tekrar tencereye etlerle birlikte dokuyoruz
lahana ve patatesleri de ekleyip kaynamaya birakiyoruz

j3bnt.jpg

Diger tarafta tavaya yag ekleyip soganlari kavuruyoruz
her 2 dakikada bir diger malzemeleri de sirayla tavaya ilave ediyoruz(sogan,salca,havuc,pancar)

j3bsf.jpg
j3bwz.jpg

j3bzc.jpg
j3c21.jpg

Tavadaki malzemeler azicik pisdikten sonra tencereye ilave ediyoruz tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra tekrar kaynamaya birakiyoruz
j3c44.jpg
j3ch4.jpg

yemek pisdikten sonra maydanozu,kisnisi,kuru naneyi de ilave edip altini kapatiyoruz
j3c90.jpg

Pataesler pismishse yemek pismis oluyor
Hepinize afiyet bal seker olsun:)
j3cc1.jpg

Yaninda sarmisakli yogurtla birlikte servis edin

Canım anlatmış tarzın ve sunumuna bayıldım çok açık ve net olmuş:16:ellerine sağlık
Sansın bol olsun tatlım:71::71::71:

Canım anlatmış tarzın ve sunumuna bayıldım çok açık ve net olmuş:16:ellerine sağlık
Sansın bol olsun tatlım:71::71::71:
cok tesekkur ederim canim elimden geldigi kadar acik ve net anlatmaya calistim:16::16::16:
Çok değişik bir çorba.. ilk defa duydum.. Ellerine sağlık canım.:54:. Başarılar dilerim..:16:
cok tesekkur ederim libyana cim:16::16::16:
O ne hoş bir sunum öyleee =)) Çok beğendim resimleri, eminim tadıda çok daha güzeldir (: Başarılar dilerim canım :16:

sana da tesekkur ederim hayatim:16:bi gun yaparsin artik bebisle ikinize:1:

Azerinim çorban harika görünüyor ellerine saglık en yakın zamanda bende deniycem:16:

sanırım yarışmanın en değişik çorbası, hani diyolar ya tadını bilemicez bilmiyoruz falan, aslında yarışmadaki çorbaların tadını tahmin etmek hiçte zor değil, ama bunun tadını inan tahmin edemedim, çokta merak ettim, yemek takımında çok hoş, eline sağlık canım, başarılar:13:

canım ellerine sağlık gerçekten uğraştırıcı bir çorba bildiğin bir yenek nerdeyse. Çok merak ediyordum bu çorbayı ismini biliyorum tarifini okumuştum bir keresinde ama resimli görmek daha iyi oldu.

Sunum gerçekten çok güzell. Başarılar dilerimm..

sanırım yarışmanın en değişik çorbası, hani diyolar ya tadını bilemicez bilmiyoruz falan, aslında yarışmadaki çorbaların tadını tahmin etmek hiçte zor değil, ama bunun tadını inan tahmin edemedim, çokta merak ettim, yemek takımında çok hoş, eline sağlık canım, başarılar:13:
oncelikle tesekkur ederim canim:16:aslinda tadini tahmin edemicek bi sey yok yani oyle degisik bi sey yok icinde
malum azeri ve turklerin damak tadi ayni:16:
canım ellerine sağlık gerçekten uğraştırıcı bir çorba bildiğin bir yenek nerdeyse. Çok merak ediyordum bu çorbayı ismini biliyorum tarifini okumuştum bir keresinde ama resimli görmek daha iyi oldu.

Sunum gerçekten çok güzell. Başarılar dilerimm..

tesekkur ederim lokumum:16:evet canim bu corbayi yaptiysan yanina yemek olarak hafif bi seyler yapmak gerek

oncelikle tesekkur ederim canim:16:aslinda tadini tahmin edemicek bi sey yok yani oyle degisik bi sey yok icinde
malum azeri ve turklerin damak tadi ayni:16:

tesekkur ederim lokumum:16:evet canim bu corbayi yaptiysan yanina yemek olarak hafif bi seyler yapmak gerek

valla canım ben kişnişin tadını hiç bilmiyorum, pancarında sadece turşusunu yedim şimdiye kadar, o yüzden tadı hakkında hiç bi fikrim yok:1::1:

ayrıca yanılmıyorsam senin çorban içinde un olmayan tek çorba şimdiye kadar, bu da dikkatimi çekmedi değil, sağlıklı bir çorba
:13:

valla canım ben kişnişin tadını hiç bilmiyorum, pancarında sadece turşusunu yedim şimdiye kadar, o yüzden tadı hakkında hiç bi fikrim yok:1::1:

ayrıca yanılmıyorsam senin çorban içinde un olmayan tek çorba şimdiye kadar, bu da dikkatimi çekmedi değil, sağlıklı bir çorba
:13:

bu corbanin olmazsa olmazi maydanoz ve pancar canim yani asil tat veren onlar bi gun dene istersen kesinlikle begeniceksin hem de vitamin deposu iste cocuklar icin de kizim cok severek yiyo:16:
un konusundaysa icinde o kadar cok sebze var ki una gerek yok zaten:1:

Back
X