boş boş konuşmak

bitkisel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
468
335
herkese merhaba
31 yaşındayım 2,5 yaşında bid oğlum var.
doğumum normal doğum oldu.
eşimle ailemin arası iyi değil, hamilelik süreci pek mutlu geçmedi. kimin annesinin ne zaman geleceği ne zaman gideceği v,s sorun oldu(özellikle benim annemin)
normal doğum olmasına rağmen dikişlerim 20 günde iyileşti.
oğlum doğduğundan beri eşim ikinci çocuk için baskı yapıyor.
emzirme falan derken ben yeni rahatladım.
ikinci çocuğu soran iş arkadaşlarıma da yapmayı çok istemediğimi ama kardeşi olması için mecbur yapacağımı söylüyordum.
bi de arada şakayla karışık çok üşeniyorum, keşke biri yapıp getirse ben büyütsem, hamilelik zor valla falan diyordum.
bu son söylediğimi her sorduklarında diyordum ama.
bi de bi arkadaş iki çocuğu var, 3. yapsammı diye sordu. ben de aman ne yapıcan büyütmüşsün işte rahatına bak falan dedim.
dün başka bi iş arkadaşım uyardı beni. böyle konuşma özellikle çocuk konusunda öyle konuşulmaz. kısmet de , insanlar neler çekiyor, hasta çocuğu olan var olmayan var falan dedi.
ya haklı mı haksız mı bilemedim. bi daha asla böyle demicem zaten . ama ben kendimle ilgili bi durum olduğu için öyle ince düşünmedim. yani kesin arkamdan konuşulmuş, bu bitkisel böyle boş boş konuşuyor diye.
sizce boş mu konuşmuşum. ama bi espiri demi yapamıcaz

arkadaşlar bi işim ıktı dönünce tüm mesajları okucam.
fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum

Kafanıza takıp üzüleceğiniz bi durum yok orta da, siz şaka yapmışsınız arkadaşınız da uyarmış böyle bişey için arkanızdan konuşulacağını sanmıyorum :)

boş konuşmak değil ki bu
belki büyük konuşmak denilebilir..
insan doğum yaptığının ilk yıllarında 2. genelde hiç düşünmüyor
mesela bende öyleydim..
bende soranlara kolay kolay düşünmüyorum.. Allah verirse amenna diyordum
yıllar sonra kızımn da baskıları var tabi :) kendiliğimden istemeye başladım :)
kısmet de geç bundan sonra..

Bencede kafanıza takıp üzülmeyin Allah biliyor içinizdekileri ve bende sanmıyorum arkanızdan konuşulduğunu..Hazır hissetmiyorsanız kime ne hem

Herkesın kendı fıkrı sonucta kımın ne yorum yaptıgına takılma 30 yasındayım evlıyım ama cocuk dusunmuyorum senın gıbı dusunuyorum hamılelıgı zor dogum zor aglıycak hasta olacak sorumlulugu cok ben buna hazır degılım sırf baskalarının cocugu olmuyor dıyede dusuncelerımı saklamak bana sacma gelıyor hanı ıfade ozgurlugu

herkese merhaba
31 yaşındayım 2,5 yaşında bid oğlum var.
doğumum normal doğum oldu.
eşimle ailemin arası iyi değil, hamilelik süreci pek mutlu geçmedi. kimin annesinin ne zaman geleceği ne zaman gideceği v,s sorun oldu(özellikle benim annemin)
normal doğum olmasına rağmen dikişlerim 20 günde iyileşti.
oğlum doğduğundan beri eşim ikinci çocuk için baskı yapıyor.
emzirme falan derken ben yeni rahatladım.
ikinci çocuğu soran iş arkadaşlarıma da yapmayı çok istemediğimi ama kardeşi olması için mecbur yapacağımı söylüyordum.
bi de arada şakayla karışık çok üşeniyorum, keşke biri yapıp getirse ben büyütsem, hamilelik zor valla falan diyordum.
bu son söylediğimi her sorduklarında diyordum ama.
bi de bi arkadaş iki çocuğu var, 3. yapsammı diye sordu. ben de aman ne yapıcan büyütmüşsün işte rahatına bak falan dedim.
dün başka bi iş arkadaşım uyardı beni. böyle konuşma özellikle çocuk konusunda öyle konuşulmaz. kısmet de , insanlar neler çekiyor, hasta çocuğu olan var olmayan var falan dedi.
ya haklı mı haksız mı bilemedim. bi daha asla böyle demicem zaten . ama ben kendimle ilgili bi durum olduğu için öyle ince düşünmedim. yani kesin arkamdan konuşulmuş, bu bitkisel böyle boş boş konuşuyor diye.
sizce boş mu konuşmuşum. ama bi espiri demi yapamıcaz
Offf herkes bişi söyler önemli olan sizin ne istediğiniz/yaptığınız.

neden milleti bu kadar takıyoruz?arkandan konuşulmuşşsa bu onların terbiyesizliği hatta onların utanması gereken bır durum sen sakın bu duruma takılma,senin hislerin senın konuşmaların kımseyide ılgılendırmez neden mılletın hıslerıne göre yaşayasınkı? rabbim isteyen herkese hayırlısı ile versin inşallah ama bu sana kendı hislerini bile söyleyememe hakkını vermez...senın suçlu hissettirmelerine izin verme...

söylediklerinizin nereye gittiği konuştuğunuz insanların samimiyetine göre değişir...bence söylediklerinizde birşey yok..sonuçta kötü niyette yok..arkadaşlar arası muhabbette söylenebilecek sözler bunlar...

neden milleti bu kadar takıyoruz?arkandan konuşulmuşşsa bu onların terbiyesizliği hatta onların utanması gereken bır durum sen sakın bu duruma takılma,senin hislerin senın konuşmaların kımseyide ılgılendırmez neden mılletın hıslerıne göre yaşayasınkı? rabbim isteyen herkese hayırlısı ile versin inşallah ama bu sana kendı hislerini bile söyleyememe hakkını vermez...senın suçlu hissettirmelerine izin verme...

evet bi yanım böyle düşündü. sonra karar veremedim doğru mu yanlış mı yaptığımı.
hakketen kendimi suçlu hissetridiler yani.
arkamdan konuşmuşlardır biliyorum. çünkü bi arkadaş da 3. ye hamile kaldı hep söyledi istemiyodum falan diye, onu baya kınamıştı bu arkadaş. beni de kınamıştır. aman yanında rahat konuşamadığım adamın yanına bi daha gitmem ben de .
bu arkadaşın çocuğu yok ya kolay geliyo bu işler.
bi doğrsun, uyumasın, emzirsin de göreyim.
hakkaten bi daha yanına gitmicem. her lafın altından bişey arıyo.
ben de rahat konuşmayı severim

söylediklerinizin nereye gittiği konuştuğunuz insanların samimiyetine göre değişir...bence söylediklerinizde birşey yok..sonuçta kötü niyette yok..arkadaşlar arası muhabbette söylenebilecek sözler bunlar...

evet ben de böyle düşünüyodum. ama arkadaş uyarınca şok oldum. demek diğer arkadaş bitkisel ne saçma konuşuyo falan demiş. anladım yani.
neyse bunu kınayan arkadaş da devamlı kocasından şikayetçi. o zaman o da söylemesin. kocası olan var olmayan var:p

evet ben de böyle düşünüyodum. ama arkadaş uyarınca şok oldum. demek diğer arkadaş bitkisel ne saçma konuşuyo falan demiş. anladım yani.
neyse bunu kınayan arkadaş da devamlı kocasından şikayetçi. o zaman o da söylemesin. kocası olan var olmayan var:p

sen arkadaşını iyi seç bence....mümkünse aynı ortamda sohbet etme..

böyle konuşma özellikle çocuk konusunda öyle konuşulmaz. kısmet de, insanlar neler çekiyor, hasta çocuğu olan var olmayan var falan dedi.

bu arkadaşın çocuğu yok ya kolay geliyo bu işler.

neyse bunu kınayan arkadaş da devamlı kocasından şikayetçi.

Belki de kınayan kişinin lafınıza alınması bu yüzdendir, kişisel algılamayın olayı, kocasıyla arası iyi olsa, belki deneme muhabbetlerine girecek fakat derdi farklı. Çocuğu olmayana kolay geliyor bu işler falan demeyin, bazısına olmaması daha zor gelir.

Bence sizi uyaran kişi çok bilmişlik yapıp boş konuşmuş,ne alaka yani,espri yaptığınız gün gibi ortada.tav oluyorum zaten mahallenin bilmiş teyzeleriz gibi herşeyin doğrusunu kendi biliyormuş gibi davranan,herkesi uyaranküçük teyzeciklere...

Bu konuda ne var dert edecekte konu açacak anlamadım . Sana boş boş konuşuyorsun dememiş ki kimse siz arkamdan boş boş konuşuyor diye söylemişlerdir deyip varsayımda bulunmuşsunuz. Arkadaşınız sadece sizi uyarmış se istemeyebilirsin ama başkası isteyebilir bu onların düşüncesi aman sakın yapma keyfine bak gibi söyleme kendi düşünceni demiş haklı da bir yanda. Sen o gücü bulamazsın ama başkası bulabilir bakabilir belki kendi ailesi ya da eşinin ailesi daha çok yardımcı oluyordur bilemezsin bu gibi durumlarda gerçekten müdahil olmamak lazım. Kafanıza takmayın sadece dikkat edersiniz bundan sonra.

X