Öncelikle tebrikler...Hamilelik haftasını son adet tarihinden itibaren hesaplaman gerekiyor, bunun için internette otomatik hesaplayıcılar mevcut, onlardan yararlanabilirsin. B hcg değerinin de 2 günde bir ikiye katlaması lazım. B hcg 1500-2000 seviyesine ulaştığında ultrasonda gebelik kesesi gözleniyor. Gerçi mesela benimki 3000 civarıyken görülmüştü. O yüzden endişelenme. Doktorunun da 2 hafta sonra çağırması garanti olsun diyedir, hemen kötü şeyler aklına gelmesin.
Dış gebelik yine B hcg artışının anormal olması ve ultrasonda gebelik kesesinin gözlenememesiyle tespit ediliyor. Boş gebelik de ultrasonla farkediliyor. Ama sen hep iyi düşün, pozitif düşünürsen her şey daha güzel olur. Kendini yalnız hissetmen, her an ağlayacak gibi olman da gebelik hormonları yüzünden, onlar da yaşanacak, için rahat olsun.
Eğer doktorun sana güven vermediyse ya da aranızda sağlam bir iletişim kurulamadıysa bence hemen yeni bir doktor arayışına girmelisin. Dokuz ay uzun bir süreç, bu süreci seni anlayan, sana güven veren bir doktorla geçirmek çok önemli. Bunu da ne kadar erken bulursan o kadar iyi olur.
Yeme-içme konusunda nelere dikkat etmen gerektiğini doktorun sana söyledi mi? Söylemediyse onunla ilgili bir çok yazı hem burada hem de doktorların hazırlamış olduğu gebelik sitelerinde var. Onlara da bir göz atabilirsin.
Nolur kendini üzme, bak sana burada yardımcı olacak bir sürü kişi var, asla kendini kötü hissetme. Kendine de, bebeğine de çok çok iyi bak.
slm kizlar ben de ilk bebegimi kaybettim 7 haftalikken..
dr ne zaman gitsek kalbini duyamiyorduk dr daha erken oldugu icin olabilir demisti ama yilbasinda kanamam oldu dr a gittik yine duyulmadi kalbi kanama da fazlalasmisti dr tekrar muayene edince bu dis gebelik bebek ölü demisti.
rahime yerlesememis...zaten bende de kasik agrisi vardi en basindan beri..
demek ki belirtileri buymus...
Canım çok saol ya benim aklım hala şunu almıyor nasıl 5 haftalık oluyorum benim korunmadığım güne bakınca 20 lük falan olmam gerekiyor...
Aklım bir bunu almadı....
Canım çok saol ya benim aklım hala şunu almıyor nasıl 5 haftalık oluyorum benim korunmadığım güne bakınca 20 lük falan olmam gerekiyor...
Aklım bir bunu almadı....
hayırlı olsun.7-8 haftalıkken kalp atışlarını duyabilir hatta bebeğinin kol ve bacaklarını bile görebilirsin.acele etme ve endişelenme.ilk haftalarda vajinal muayene olur bebek büyüdükçe karından görülür rahatlıkla. buarada konserve türü şeyler tüketme.taze olsun mümkünse. civa oranı yüksek olan ton balığı ve uskumru yeme.midye de yeme.
Çok geçmiş olsun...
Acaba neden oluyormuş yani bizlerin yapabileceği bir şey var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?