Gebeliğe Hazırlık Boş gebelik ya da kürtaj sonrası adet lütfen bakın

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kndmrgl

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2020
107
88
28
29
Arkadaşlar ben boş gebelik nedeni ile kürtaj olmuştum. İlk adetimi adet düzenleyici ilaç sayesinde 55. Günde olmuştum. Şimdi 2. Adeti bekliyorum ama 34 gün oldu hala yok. Bu şekilde bir sorun yaşayan var mı aranızda? Bu arada belirli aralıklarla gebelik testi yaptım negatif çıktı. Tekrar bebek istiyoruz ve böyle oldukça çok aklıma takıyorum.

Çok aklına takarsan stresten olmaz zaten ama yeni bir gebelik için erken değil mi?

Bende kürtaj olduktan sonra adetlerim düzensiz oldu doktoruna git kontöre adet söktürücü fln verir canim

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bende boş gebelik geçirdim beta düzensiz artıyordu. Şimdi tedaviyle hamile kaldım çok korkuyorum yine olursa diye. Sizinde beta değerleriniz düzensiz miydi diye merak ettim

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bende boş gebelik geçirdim beta düzensiz artıyordu. Şimdi tedaviyle hamile kaldım çok korkuyorum yine olursa diye. Sizinde beta değerleriniz düzensiz miydi diye merak ettim
Bende hep düzenli arttı beta 2 günde bir 2 katından fazla arttı hatta. Kese de düzgündü fakat 8 haftaya kadar kontrole gittik ama bebeği göremedik malesef. Kasım itibari ile de kürtaj oldum. Ama hala adetlerim düzene girmedi. Siz nasıl ve ne için tedavi görmüştünüz ve ilk hamileliğiniz miydi?

Bende kürtaj olduktan sonra adetlerim düzensiz oldu doktoruna git kontöre adet söktürücü fln verir canim
Doktorumla bugün konuştum beta hcg testi yapıldı negatif çıktı 35 gün oldu hala ikinci adet yok malesef. İlk adet için kullanmıştım zaten. Pazartesi tekrar kontrol istedi hormon testi yapacakmış sanırım

Doktorum ilk adet sonrası tekrar denemelere başlayabilirsiniz demişti
Bende 2018 yılında kürtaj olmustum .
Ama benım ilkreglim 33 günde gelmişti .
zaten sonra tekrar hamile kaldım .
benımde doktorum 1 realden sonra korunmayı bırakabılırsın demişti .
sağlıkla da kavuştuk kızımıza darısı sizin başınıza inşallah

Ilk hamıleliğimdi boş gebelikte tedavi görmeden hamile kalmıştım. Düzensiz beta artışı vardı kese şekli bozuldu bebek yoktu 8.haftaya kadar bekledik kendiliğinden düşük oldu. Üzerinden 1.5 sene geçti hamile kalamadım aşılama yaptık öyle hamile kaldım şimdi yine olursa diye korkuyorum

Amin inşallah bu sürekli sorunlar çıkması daha çok yıpratıcı oluyor. Bizde bu ay denedik ama negatif sonuç aldık bir de adet düzenim bu kadar bozulunca sürekli acaba bir problem mi var sorusu çok yıpratıyor

Seni çok iyi anlayabiliyorum. Benimde ilk hamileliğimdi. Doktor düşük için bekledi ama olmayınca mecbur kürtaja aldı. Eminim o beklediğiniz 1.5 yıllık süreçte çok zordur. İnşallah bu sefer her şey sağlıklı hayırlı olur sizin için de. Benim bile tekrar olduğunda ya bir şey olursa korkusu oldu hep içimde. Sanırım o ilk 3 ayı atlatan kadar da içim rahat etmez hamile kalınca

Siz 2 kere mi boş gebelik geçirdiniz ya da ben yanlis anladım tekrar olduğunda bir şey olursa korkusu oldu hep içimde diyince. O 1.5 yıllık sürede birde annemi kaybettim benim için çok zor bi dönemdi şimdi o yüzden korkum azalmıyor bi türlü

Yok bir kez geçirdim. Daha hala da toparlanamadım işte. Adet düzenim bozuldu. Tam tamam az kaldı en azından denemeye başlayacağız derken bir sorun daha çıkıyor tekrar hamile kaldığımda inşallah ki kalırım o zaman bir sorun olmasından korkuyorum. Bu arada başınız sağolsun. Dediğim gibi inanın anlayabiliyorum. Böyle tekrar aynı şeyleri yaşayacak mıyım korkusu. Bekleme stresi. Ki özellikle bende olan çevrede kimsenin sizi anlamadığı hissiyatı. Bir çocuklu anne gördüğünüzde içinizin gitmesi, ettiğiniz dualar... Allah inşallah hepimize sağlıklı bir hamilelik nasip etsin

Amin inşallah canım evet herkes yaptığım stresi gereksiz buluyor ama içimizin acısını korkusunu bi görseler. Inşallah senin benim gibi tedaviye gerek kalmadan hemen gelir❤ genelde tekrarlamaz bi kereye mahsus bir şey diyorlar ama insanın aklına takılıyor. 2 hafta sonra güzel şeyler duyarsam doktordan sanada umut olmak için yazarım canım

Çook sevinirim inşallah sizde güzel haberler alırsınız bu sefer sormayın benimde öyle. Herkes olur tekrar takma bu kadar diyor. Olsa sağlıklı olması önemli hemen olması değil diyorlar. Bunları bende biliyorum ama insan bir kere yaşadığında istemeden edemiyor. Sabretmek daha zor oluyor. Beklemek bir engelle karşılaşmak daha yıpratıcı oluyor.

Bende 31 aralikta bos gebelik nedeniyle kürtaj oldum ilk gebelikti 29 gun sonra ilk adetimi oldum normal bir sekilde agrisiz oldum hep agrili gecirir ilac aliridm. doktor 1 adet gecirdikten sonra yumurtlama gunlerini degerlendir dedi bizde oyle yaptik,baska doktora gittim o da 3 ay bekle vucut normale dönsün dedi benimde yasim gectigi icin kürtaj yapan doktorumu dinledim ve simdi adet olmam gerekiyordu 4 gün gecti cokta merak ediyorum hemde aynisi olur diye korkuyorum acaba kurtajdan sonra 2.adet duzensizmi oluyor yoksa ben kendimimi kandiriyorum bilemiyirum testte yok evde yarin alip test yapcam sizce adet düzensizliği midir bu

Merhaba bende eylul ayinda bos gebelikten kurtaj oldum 28.gunde adet oldum sonra düzene girdim bende korktuğum icin tekrar olacak diye bebek denemelerine bile olmadi bu ay oldu bakalim beklemedeyim hayirlisi rabbim isteyen herkese nasip etsin

Merhabalar bol gebelikte belirtiniz oldumu sık acıkma sabah bulantısı gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…