Boş gebelik

Arzu_12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2017
144
51
98
38
kizlar aranızda boş gebelik yaşayan var mi benim bir çocuğum var ondan sonra iki kez hamile kaldım ikiside boş gebelikti kürtaj olmak zorunda kaldım
Ne yazikki (((
Basina gelenler var ama benim iki kez basıma geldi sebebini cok merak ediyorum ayni eşten bir çocuğum var sağlıklı cok şükür ama simdi neden olmadığını merak ediyorum,doktorlarlarda sebebini bilmiyor tam olarak

Sebebi kromozm sayılarının eksikliğinden dolayı diye okudum bende 5 nisanda hamile kaldım nisanın sonu gibi hamıle oldğmu öğrendim lk haftalarda kese yok dediler kimyasal dediler aradan 5gün geçti kese göründü alt muayeneden sonra...ben toplam 7 8 hafta bekledim o 7 8 haftanın içinde doktor bana coraspirn vermişti düşük olmaması içinde bi ilaç dha vermişti ismini unuttm suan ve birtane de iğne vermişti düşük olmaması içindi önlem açısından 7 8 haftalık olana kadr da kullandım vebekledim kese ceviz büyüklüğünde oldu ama yine kalp atışı yoktu doktorum şöyle söylemişti ilaçları bırak içme 1 gün aonra gel tekrar bakıcaz dediler 1 gün sonra yine gittim kese nın etrafında kanama başlamıştı ve kese kayık şeklınde olmuştu kesenın içinde de bir kese daha varmş gibi sankı 2 ci kese oluşmuştu doktorum hemen kürtaja girilcek diyince işte ogün dünyam başıma yıkılmıştı çnkü göğüslerim çok şişmişti sankı içi süt doluymuş gibi hissetmiştim kürtajdan sonra sağolsn doktorm iyi morel verdi en azından hamıle kalabiliyorsun ya hiç hamile kalamazsan o dha kötü demişti bence biraz daha bekle ve hiç korunma ben suan yıne düşünüyorum ama önlem aldım bence sende öyle yap tüm vitaminlerine baktır troitlerine baktır eksik gidik varmı varsa önlemini al çünkü internette araştırmalarıma göre vitaminlerinde etkiai oluyormuş bozuk gebelıklere sen yine dua et bir evladın var gerisini olucağına bırak illakı olur sağlıklı sıhatli inşlh

Bende 4ay önce boş gebelik yaşadım 5.haftadan sonra lekelenmelerim hiç kesilmesi zaten doktor boş gebelik dedikten sonra progestani kestim iki gün sonra düşük başlamıştı kürtaj olana kadar evde parça düşürdüm .şimdi araştırma surecindeyiz pıhtı testim genetik testi temiz çıktı ben çok korkuyorum ilk gebeligimdede kalp atışı olmadığı için kürtaj olmuştum .ben anne. Olamicakmiyim esimde uzuluyo ama bana moral vermeye calisiyo falan

Tüm testlerinde temiz çıkmışsa bi engelinde yoksa neden gebe kalamayacaksın ki bak ilkinde gebe kalmışsın sonuçta hamile kalabiliyormuşsun bence bu gibi durumu kafaya takma kürtajdan sonrada çok fazla ara verme çocuk düşünüyorsan çalışmalara başla bende 6 ay önce oldum kürtaj o 6 ay boyuncada hep korundum şimdide hamiş kalmak için çalışmalardayım ve 1ci ayım hüsranla geçti tutmadı bu 2ci ayım aralığın 2 si adet tarihim eğer aralığın sin de adet olursam 2 ci kez hüsrana uğramş olucm bi arkadaşım var kendisi ilk çocuğundan sonra 2 sene korundu sonra çocuk istiyorum diye çalışmalara başlıyor 4 ay sonraki çalışmada anca tuttu dedi ve suan hamile oyüzden bebiş düşünenler kürtajdan 1 ay snra çalışmalara başlaması gerekli diye düşnyrm Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın isteyen herkese nasip etsin dua et bol bol dua et illaki allahın izniyle bi sıkıntı olmadan bizlernde sağlıklı bebeklerimiz olucak

Sizin bu ilk gebeliğiniz mi?
Benimde sonucta ayni eşten çocuğum var ama sonrasında iki boş gebelik bende 2-3 hafta sonra doktora kontrole gideceğim ne gerekiyorsa baksın tahliller yapsın.
Benim anlamadığım hiç birşeye gerek Yok şimdilik dediler hastanede banada ayni dedi hamile kalabiliyorsun bu iyi birşey hamile kalamayanlar var demişti tamam ama neden boş gebelik oluyor sonucta iki kere boş gebelik yaşadım kolay değil 2 hafta önce kürtaj oldum geçti gitti ama şimdi takmaya başladım kafama iyi değil biliyorum ama elimde değil hamile olan arkadaslarımı görünce içim gidiyor dayanmıyorum

Arzucum canım seni çok iyi anlıyorum benimkiside ilk gebelikti şöyle anlatayım ben çocuk yapıcam diye bi plan yürütmemiştim yani bi nevi kazayla oldu 5 nisanda adet gördüm 5 6 gün ve hemen ardından adet bitişinden sonra ilişkiiye girdim ve eşim boşalır boşalmaz direk banyoya kaçtım çünkü istemiyordum düşünmüyordum ve vajınamı bol suyla yıkamıştım ama işte allahın işi o spermler bile yetmiş ki hamile kalabildim ztn hamile kalmama herhangibi bi problemimde yoktu neyse nisan sonu gebeliğimi öğrendim şaşkınlık vardı ve biryandan ağlayıp biryandan gülüp mutlu oluyordum allahım neolur zoruna gitmesin ama hazır değilim hem maddi hem manevi diyerek gerçektende maddi konusunda sıkıntılarım çoktu eşim askari ücret maaş alıyordu ben işsizdim 750 tl kira veriyordum kayınpederim sağolsun maaşından 500 600 tl gönderirdi her ay mutfak erzağımı alırdım ama ortaya bebek girince işler değişti aşırı stres aşırı üzüntü duygusallık yoğundu bebeğe nasıl bakarm diye durumum yok diye sonrs 8 haftalık oldu doktorum boş gebelik dedi aslında çoook üzüldüm çünkü ilkkez tattığım bir duyguyu kaybediyordum çok ağlamıştım doktorum sağolsun yardımcı oldu ya hiç hamile kalamayanlar ne yapsınlar sen yine şükür et ki hamile kalabiliyorsun bu kromozomlardan oluşan birşeydir ilk gebeliklerde %bilmem kaçında görülen bi sorunmuş ama dua et ki hamile kalabiliyorsun demişti..ve şöyle birşey dha söyledi planlı gebelik düşün her çifte planlı gebelık öneriyorum plansız gebeliklerinde %de bilmem kaçı sorunluymuş alkol sgra antibyt vs diğer ilaçlar kullananlar var gebeliğini bilmeyipde oyzdn planlı olsn ki gebeliğe hazırlık yap demişti ve ve şuan bebek düşnyrm şükürler olsn doktorumun dediği gibi de yaptım 2 ay önce dahiliye gittim troitlerimin durumunu öğrenmek için çnkü gebeliğimde troit çıkmıştı allah a şükürler olsun troitim şuanlık iyimiş çalışma durumu normalmiş,ve vitamin de istemişti dahiliye bölümü tüm vitaminleriminde tahlilini yaptırdım onuda dahiliye ye gösterdim b12 eksikliği kansızlık Demir eksikliği D vitamini eksikliği bir kaç tane daha vardı unuttum yani baya bi vitamin eksiklerim çıktı doktor iğne ve ilaç verdi hepsını kullandım hepsi bittikten sonra tekrar doktora gittim tekrar tahlil yaptırdım şuan gayet çok iyisin dedi dahiliye olarak gebe kalmana bi problem ve eksiklik yok dedi şükürler olsun.. sonra kadın doğuma gittim durumumu anlattım boş gebeliği falan doktor olabılır dedi inşallah birdahakine sağlıklı olucak demişti şuan ne için geldin sorunun ne demişti sorunum yok hamile kalmak istiyorum bi engelim varmı yokmu diye kontrle geldim diyince benden daha önce yapmış olduğum tahlılleri istedi onları gösterdim gayet iyisin dedi kanın da herhangibi bi sorun ve vitaminlerinde herhangibi bi sorunun yok dedi ultrsyonla baktı rahmin gayet iyi dedi yumurtalıklarında çok iyi dedi herhangibi bir engelin yok dedi kis falan da yok temizsin dedi ve benden hormon testi istedi o testide yaptım gösterdim buda gayet iyi dedi engelin yok başlayablrsin dedi benım adet döngüm 24 ile 25 dir doktorm hesapladı adetim bittikten 3 4 gün snra yumurtlama oluyormuş ama bna adet biter bitmez 1 gün arayla ilişki önerdi öylede uyguluyorum ilk ay hüsranla geçti hayırlısı dedm vardır Rabbim in bir bildiği dedim fazlada kafama takmadım aslında kafama takıyorum ama biryandan da off sıkıldım diyip geçiştiriyorum stres yapmamaya çalışıyorum senın dediğin gibi elde değil keşke elde olan birşey olsada strs yapmasak benımde liseden arkadşm evleneli 6 ay falan oldu şuan hamileymiş 4 haftalıkmış çok sevindim rabbim sağlıklı kucağına almayı nasip eder inşlh ama içim bi tuhaf oldu ki o duyguyu sende kesin yaşamışsındır.. şuan durumum iyi eşim memur oldu ankaraya taşındım rabbim yüzümüze gülsün tez zamanda da kucağımızı doldursun bende yeni evliyim 1ci senem 06 kasım da doldu rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın boş gebeliği evli çiftlerin %10 veya 15 i bu anormal gebelikleri yaşayabiliyormuş ve boş gebeliğin tedavisi yok dış gebelık ve kimyasal gebelıkte dahil boş gebelik benim bilgilerime göre kromozomlrn eksikliğinden kaynaklıymış yanı bunun senınle veyada eşinle alakalı bir durum değilmiş 1 2 adet gördükten sonra hemen çalışmalara başla ben pişmanım keşke 2 kez adet gördükten sonra çalışmalara başlasaydım şuan başladım ama dediğim gibi ilk ay hüsrana uğradım bakalım aralığın 2 si adet günüm rabbim yüzümüze bakar inşlh

C
Canını hiç sıkma eşimin kuzeninde seninki gibi olmuştu onunda 1 tane evladı var 4 yaşında 4 ay önce kürtaj oldu oda boş gebelik geçirdi tekrar hamile kaldı buseferde kimyasalmış yani anlıycağın böyle seyler artık normale döndü sen sadece sağlığına dikkat et kendi kendimizin doktoru olalım ki böyle durumları atlatalım vakit buldukça googleden arama yap böyle durumları araştır ama kafana takarak değilde merak ederek araştır inşlh birdahıkine allahın izniyle işimiz rast gider dua et sdce

Kızlar bu ay çalışmaya başladım ve adetim 5gun gecikti geç dollenmemi oldu acaba .çünkü adetimin ilk günü test yaptım çıkmadı

Tekrarlayan bos gebeliklerin sebebi
1 anneden kaynaklı
Kan pihtilasmasi ve bebege giden oksijen ve kanin bebegin dollenebilmesini gerceklestirecek duzeyde olmamasi
Annenin yasi
Annenin gecirdigi hastalik oykusu
Annenin fazla kilosu ( bana gore bos gebelik sebebi)

2 bebekten kaynaklı
Dollenme esnasinda kromozal bozukluklar ve sakat bebekler
Bes ay icinde 2 kez bos gebelik yasiyorum doktorum kisaca sunu soyledi iki kez olmasi sebebiyle allaha sukur ki yasayan bir evladin var yoksa tekrarlayan bos gebeliklerde yasayan evlat yoksa is daha zorlasiyormus arkadaslar
Pes pese hamile kalmak istemek te bos gebelige kapı aciyor ben ilk bos gebelikten sonra dogru duzgun adet gormeden yine hamile kaldim o da husran gibi on haftaya girdi kalp atisi yok maalesef...
Ankarada sinan hoca var hacettepe perinatoloji bolumunde ve bana bos gebeligi uzun uzun anlatti ama biz ancak ikinci seferde sinan hocaya ulasabildik ve gec kalmistik altinci haftada igneye ilaclara baslayabildim sanirim yine basaramadim...
Tekrarlayan bos gebeliklerde pre implantasyon tup bebek yontemi oneriliyormus arkadaslar yani yumurtanizin kromozal yapisina bakiliyor ve sonra size yumurta yerlestiriliyor ....
Cok zor bir durum bir kaybim var dokuz aylik kan pihtilasma sorunum anlasilamadigi icin dokuz aylik evladim karnimda öldü ...
Hic bir anne hic bir seye gec kalmasin butun dr lar insallah her seyi cozebilecek duruma gelirler ve anneler aglamaz insallah....
Sinan hocalar cogalsin annelerin boyle hocalara cok ihtiyaci var ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…